Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο νέος υπολογιστής χειρός της Texas Instruments θα ενσωματώσει τη δημοφιλή γλώσσα προγραμματισμού Python

    Η Texas Instruments προχωράει ένα βήμα μπροστά, προσθέτοντας τη γλώσσα προγραμματισμού Python, στη πιο πρόσφατη γενιά υπολογιστών χειρός. Ο στόχος αυτής της προσθήκης είναι να διευρυνθεί η ικανότητα των μαθητών να εξερευνήσουν την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά μέσω των συσκευών της.

    Το τελευταίο μοντέλο της εταιρίας, το "TI-84 Plus CE Python" με τιμή γύρω στα 110 ευρώ (από amazon.com), φτιάχτηκε έχοντας στο μυαλό την αυξανόμενη σημασία του προγραμματισμού στη σημερινή εποχή. Συνδυάζοντας και το γεγονός ότι η Python είναι μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες γλώσσες προγραμματισμού στα Πανεπιστήμια, χώρος που αποτελεί ένα από τις κύριες ομάδες ενδιαφέροντος της εταιρίας, το "πάντρεμα" αυτών των δύο ήταν αναπόφευκτο.

    Η Texas Instruments, σύμφωνα με τον Peter Balyta, πρόεδρο της εταιρίας, ενσωμάτωσε την Python για να προσφέρει στους μαθητές διασκεδαστικούς και δημιουργικούς τρόπους μάθησης. Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Python για να κάνουν πράγματα όπως να δημιουργήσουν μικρά παιχνίδια, ακόμη και να προγραμματίσουν ένα ρομποτικό αυτοκίνητο, δίνοντας στο προϊόν αυτό μια άλλη διάσταση, της ενασχόλησης με τον προγραμματισμό στα πλαίσια της εισαγωγής της τεχνολογίας και της πληροφορικής στην διδασκαλία παραδοσιακών επιστημών όπως είναι οι Φυσικές Επιστήμες και τα Μαθηματικά.

    "Καθώς το STEM γίνεται ακόμη πιο σημαντικό στην καθημερινή ζωή", δήλωσε ο κ. Balyta, "η κωδικοποίηση πρέπει να θεωρείται απαραίτητη για την επόμενη γενιά". Οι γλώσσες προγραμματισμού είναι και αυτές μια δεύτερη γλώσσα, τόνισε με έμφαση.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.