Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Meta καθυστερεί την κρυπτογράφηση μηνυμάτων στο Facebook και το Instagram έως το 2023

    Η Εταιρία Meta φαίνεται να καθυστερεί τα σχέδια κρυπτογράφησης των μηνυμάτων των χρηστών των σελίδων της έως το 2023, εν μέσω προειδοποιήσεων από τους ακτιβιστές για την ασφάλεια των παιδιών. Πιστεύουν ότι η κρυπτογράφηση επικοινωνιών θα προστατεύσουν τους παιδόφιλους από τον εντοπισμό τους.

    Η αυτοκρατορία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Μαρκ Ζάκερμπεργκ δέχεται πιέσεις να εγκαταλείψει τα σχέδια κρυπτογράφησης, τα οποία η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίτι Πατέλ, χαρακτήρισε «απλά απαράδεκτα».

    Η National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) είπε ότι τα προσωπικά μηνύματα είναι η «πρώτη γραμμή της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο» επειδή εμποδίζει τις αρχές επιβολής του νόμου και τις τεχνολογικές πλατφόρμες να βλέπουν μηνύματα διασφαλίζοντας ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης μπορούν να δουν το περιεχόμενό τους – μια διαδικασία γνωστή ως κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

    Ο επικεφαλής ασφάλειας στη μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, Meta, ανακοίνωσε ότι η διαδικασία κρυπτογράφησης θα πραγματοποιηθεί το 2023. Η εταιρεία είχε προηγουμένως δηλώσει ότι η αλλαγή θα συμβεί το νωρίτερο το 2022.

    «Δεν βιαζόμαστε για να το κάνουμε σωστά και δεν σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε την παγκόσμια διάθεση της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο από προεπιλογή σε όλες τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων μας μέχρι κάποια στιγμή το 2023», έγραψε η Antigone Davis στην Sunday Telegraph. «Ως εταιρεία που συνδέει δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει δημιουργήσει κορυφαία τεχνολογία στον κλάδο, είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τις ιδιωτικές επικοινωνίες των ανθρώπων και να κρατήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς στο διαδίκτυο».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.