Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Με επιτυχία έγινε jailbreak σε firmware προηγούμενου έτους του PS5

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κυκλοφόρησε ένα περιορισμένο αλλά λειτουργικό jailbreak για το PlayStation 5, το οποίο ενδεχομένως επιτρέπει στους παίκτες να εγκαταστήσουν ανυπόγραφο ή ανεπίσημο λογισμικό.

    Η είδηση αναφέρθηκε στο Twitter από τον modder Lance McDonald, ο οποίος προηγουμένως έκανε όνομα κυκλοφορώντας ένα ανεπίσημο patch που έκανε το Bloodborne να τρέχει με 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο στο PS4. Παρόλο που ο McDonald δεν φαίνεται να έχει ανακαλύψει ο ίδιος το jailbreak του PS5, δείχνει πλάνα από αυτό σε δράση. Εκτός από το ότι δείχνει ότι το jailbreak του δίνει πρόσβαση σε ένα μενού εντοπισμού σφαλμάτων, δείχνει επίσης ότι του δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει ένα αρχείο PS4 PKG (δηλαδή ένα αντίγραφο ασφαλείας ενός παιχνιδιού), αποδεικνύοντας αυτό εγκαθιστώντας το demo του PT το οποίο δεν υπάρχει πλέον στο κατάστημα της Sony.

    Σε αυτό το στάδιο, το jailbreak φέρεται να είναι εξαιρετικά περιορισμένο - λέγεται ότι λειτουργεί μόνο σε κονσόλες PS5 με έκδοση firmware 4.03, η οποία κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021 και αντικαταστάθηκε με την έκδοση 4.50 τον Δεκέμβριο του 2021.

    Σύμφωνα με τον δημιουργό του exploit, μπορεί να είναι δυνατή η εφαρμογή του jailbreak σε κονσόλες PS5 με παλαιότερες εκδόσεις firmware από την 4.03, αλλά οι νεότερες εκδόσεις δεν θα λειτουργήσουν αυτήν τη στιγμή.

    Ακόμα κι αν ένας παίκτης έχει μια κονσόλα με το firmware 4.03, ο δημιουργός του exploit προειδοποιεί ότι θα εξακολουθεί να λειτουργεί μόνο περίπου το 30% του χρόνου, συνήθως ύστερα από πολλές προσπάθειες. Ακόμη και όταν ο παίκτης εφαρμόσει το jailbreak, θα είναι αυστηρά περιορισμένος στο τι μπορεί να κάνει σε αυτό το στάδιο. Ενώ το exploit λέγεται ότι δίνει πρόσβαση ανάγνωσης/εγγραφής, δεν δίνει πρόσβαση εκτέλεσης. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που ο McDonald φέρεται να μπόρεσε να εγκαταστήσει το teaser PT στο PS5 του, στην πραγματικότητα δεν θα μπορεί να το τρέξει ακόμα.

    Δεδομένων των περιορισμών του υποτιθέμενου exploit και του γεγονότος ότι λειτουργεί μόνο σε μια συγκεκριμένη έκδοση firmware παλιάς χρονιάς, προς το παρόν πιθανότατα θα είναι χρήσιμο μόνο σε όσους θέλουν να δουν πώς λειτουργεί και αν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως ένα σημείο εκκίνησης για κάτι πιο αποτελεσματικό.

    Ωστόσο, θα είναι ανησυχητικό για τη Sony να βλέπει να σημειώνεται κάποια πρόοδος, αν και μικρή, στις προσπάθειες παράκαμψης της ασφάλειας του PS5.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.