Jump to content



  • SirMomus
    SirMomus

    Επιστήμονες ενσωματώνουν ηλεκτρικό κύκλωμα μέσα σε τριαντάφυλλο

    Σουηδοί επιστήμονες ξεπέρασαν ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη δημιουργία cyborg φυτών. Έφτιαξαν με επιτυχία τα βασικά στοιχεία ενός ηλεκτρονικού κυκλώματος στο εσωτερικό ενός τριαντάφυλλου και άναψαν τα ιόντα μέσα τα φύλλα του φυτού. Το κόλπο ήταν να εισαγάγουν έναν ειδικό πολυμερές που αυτο-συναρμολογείται σε καλώδια σε όλο το στέλεχος, που μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς να διακοπεί η ροή θρεπικών συστατικών που δίνει ζωή στο φυτό.

     

    Η ομάδα εξακολουθεί να εργάζεται για τις βασικές λειτουργίες για τα κυκλώματα αυτά με βάση φυτά, όπως η εγκατάσταση ηλεκτροδίων που μετατρέπουν τη ζάχαρη στα φύλλα σε ενέργεια. Αν η τεχνολογία εξελιχθεί, θα μπορούσε να αλλάξει το πώς οι άνθρωποι μαζεύουν ενέργεια. Θα μπορούσατε να δείτε τους κήπους ως φάρμες ηλιακής ενέργειας. Η ανακάλυψη θα μπορούσε επίσης να μετατρέψει τα φυτά σε κεραίες, αισθητήρες και οτιδήποτε άλλο θέλετε, όπου συνήθως απαιτούνται κομμάτια μετάλλων.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.