Jump to content



  • SirMomus
    SirMomus

    Επιτυχής προσγείωση επαναχρησιμοποιήσιμου πυραύλου της Blue Origin

    Η εταιρία διαστημόπλοιων Blue Origin, του Jeff Bezos, προσγείωσε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλο που ονομάζεται New Shepard. Σε πρώτο στάδιο, ο πύραυλος στάλθηκε σε υψόμετρο 62 μιλίων και στη συνέχεια γύρισε πίσω στη Γη χωρίς επεισόδια. Για τη δοκιμή, ο πύραυλος έφερε μαζί του ένα διαστημικό σκάφος που θα μπορούσε να φέρει μέχρι έξι ανθρώπους σε υποτροχιακό χώρο.

     

    24873-7d1408c3_596_400.jpg

     

    Μόλις οι επαναχρησιμοποιήσιμοι πύραυλοι είναι διαθέσιμοι, θα μειωθεί σημαντικά το κόστος που συνδέεται με κάθε αποστολή, δεδομένου ότι είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθεί ένας μόνο πύραυλος πολλές φορές, παρά να αντικαθίσταται με ένα νέο σε κάθε εκτόξευση.

     

     

    Η ομάδα της Blue Origin έχει διαμορφώσει τους κινητήρες του πυραύλου με τέτοιο τρόπο που θα επιβραδύνουν τον πύραυλο και θα του επιτρέπουν να προσγειώνεται με ασφάλεια.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.