Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Κίνα απαγορεύει (και) το Flightradar24

    Η Κίνα αποφάσισε να απαγορεύσει την πρόσβαση των κατοίκων της στο Flightradar24, μια υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων εμπορικών αεροσκαφών σε πραγματικό χρόνο που επίσης παρέχει εξοπλισμό σε εθελοντές για τη συλλογή αεροπορικών δεδομένων. Μια κινεζική υπηρεσία εθνικής ασφάλειας το 2020 ανακάλυψε ότι ένας πολίτης με το επώνυμο Li είχε εγγραφεί για να λάβει τον εξοπλισμό από το Flightradar24 και να παρακολουθεί αεροσκάφη.
    Το CCTV ανέφερε ότι το Δημοτικό Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας του Πεκίνου διαπίστωσε ότι η κοινή χρήση δεδομένων αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των στρατιωτικών αεροσκαφών. Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας κατάσχεσαν τον εξοπλισμό που δόθηκε σε εθελοντές από το Flightradar24.

    Η Chinascope έγραψε πρόσφατα ότι το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας αποχαρακτήρισε μια έρευνα για την κλοπή δεδομένων κινεζικών αεροπορικών εταιρειών από ξένη υπηρεσία κατασκοπείας. Δεν είναι σαφές εάν η υπόθεση Flightradar24 και αυτή σχετίζονται.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.