Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η νέα έκδοση του Android 12L φέρνει μεγάλη βελτίωση στα foldables

    Στο φετινό Android Dev Summit, η Google ανακοίνωσε μια επερχόμενη ενημέρωση για συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες, η οποία περιλαμβάνει tablet, foldable τηλέφωνα και συσκευές που εκτελούν ChromeOS. Η Google αποκαλεί την ενημέρωση 12L και υποτίθεται ότι θα κάνει το Android 12 να λειτουργεί πιο ομαλά σε μεγάλες οθόνες.

     

    ezgif-1-f6ac7f12f24e.jpg

     

    Η πρώτη φορά που αναφέρθηκε η πιθανότητα μιας ενημέρωσης "12.1" ήταν πριν σχεδόν ένα μήνα και φαίνεται ότι πολλά από τα χαρακτηριστικά που φημολογούνται είναι αληθινά. Το 12L βελτιστοποιεί τη διάταξη του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη μιας συσκευής, προσαρμόζοντας την τοποθέτηση της αρχικής οθόνης, της οθόνης κλειδώματος, των ειδοποιήσεων, των Γρήγορων ρυθμίσεων και άλλων. Η Google σημειώνει ότι οποιαδήποτε οθόνη με 600 density-independent pixels (dp) και άνω θα εμφανίζει μια διάταξη δύο στηλών που χρησιμοποιεί ολόκληρη την οθόνη.

     

    12L_multitasking.gif

     

    Στο παράδειγμα που δείχνει η Google, το μενού Γρήγορες ρυθμίσεις πιέζεται προς την αριστερή πλευρά της οθόνης, ενώ ο πίνακας ειδοποιήσεων είναι κλειδωμένος προς τα δεξιά, δίνοντάς τη δυνατότητα πρόσβασης και στα δύο ταυτόχρονα χωρίς να χρειαστεί να κλείσει η μια εφαρμογή για να ανοίξει η άλλη. Η έκδοση 12L εισάγει επίσης μια νέα γραμμή εργασιών που διευκολύνει τους χρήστες να εναλλάσσονται γρήγορα μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών. Η μεταφορά και η απόθεση μιας εφαρμογής από τη γραμμή εργασιών την ανοίγει σε λειτουργία διαίρεσης οθόνης, την οποία η Google σημειώνει ότι έχει ενεργοποιήσει για όλες τις εφαρμογές, είτε έχουν δυνατότητα αλλαγής μεγέθους είτε όχι.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.