Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η προστασία των προσωπικών δεδομένων θα γίνει θεμελιώδες δικαίωμα στη Βραζιλία

    Η Γερουσία της Βραζιλίας ενέκρινε μια πρόταση τροποποίησης του Συντάγματος που περιλαμβάνει την προστασία των προσωπικών δεδομένων στον κατάλογο των θεμελιωδών δικαιωμάτων και εγγυήσεων των πολιτών.

    Τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα σε ψηφιακά κανάλια καλύπτονται επίσης στις προτάσεις, οι οποίες θα θεσπιστούν από το Κογκρέσο, καθώς οι τροποποιήσεις στο Σύνταγμα δεν χρειάζεται να επικυρωθούν από τον πρόεδρο της χώρας. Δεν υπήρξαν ψήφοι κατά της τροπολογίας.

    Η πρόταση καθορίζει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι η μόνη υπεύθυνη για την οργάνωση και την εποπτεία της προστασίας και της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και έχει αποκλειστικότητα όσον αφορά τη νομοθεσία που σχετίζεται με την προστασία και την επεξεργασία των προσωπικών πληροφοριών.

    Επιπλέον, η τροπολογία σημαίνει ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων γίνεται αμετάβλητη ρήτρα του Συντάγματος της Βραζιλίας, πράγμα που σημαίνει ότι οποιεσδήποτε μελλοντικές αλλαγές πρέπει να στοχεύουν στην επέκταση, τη βελτίωση και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στην ιδιωτική ζωή.

    Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που οι προτάσεις πέρασαν από τη Γερουσία: το 2019, οι γερουσιαστές εξέτασαν το νομοσχέδιο για πρώτη φορά, όταν παραβιάστηκαν οι λογαριασμοί στο Telegram εισαγγελέων που συμμετείχαν σε έρευνα κατά της διαφθοράς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο.

    Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Datafolha για λογαριασμό της Mastercard, οι Βραζιλιάνοι ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων τους με περίπου το 92% των χρηστών ψηφιακών υπηρεσιών να δηλώνουν ότι γνωρίζουν ότι οι εταιρείες διατηρούν τις πληροφορίες τους σε κάποιο βαθμό. Ωστόσο, σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10, όπου το 10 είναι "πολύ ασφαλές", η αίσθηση της ασφάλειας των δεδομένων των πολιτών της Βραζιλίας σε ψηφιακά περιβάλλοντα βαθμολογήθηκε με μέσο όρο 5,1.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.