Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η πρώτη αποστολή διαστημικού τουρισμού της SpaceX είναι έτοιμη για εκτόξευση στις 15 Σεπτεμβρίου

    Η πρώτη αμιγώς πολιτική αποστολή του SpaceX, η Inspiration4, πέρασε τον έλεγχο ετοιμότητας, με την πτήση να είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις επόμενες δύο εβδομάδες.

    Με την ολοκλήρωση του ελέγχου, ο πύραυλος, τα συστήματα εδάφους και το πλήρωμα θα είναι έτοιμοι για εκτόξευση την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου. Το παράθυρο εκτόξευσης έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στις 12:00 π.μ. UTC, με τον πύραυλο να εκτοξεύεται από το συγκρότημα εκτόξευσης 39A στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα. Εάν υπάρχουν προβλήματα με τον καιρό, θα υπάρξει άλλη ευκαιρία να ξεκινήσει την επόμενη ημέρα, τη Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου.

    «Οι Ομάδες της SpaceX και της Inspiration4 συναντήθηκαν χθες στα κεντρικά γραφεία της SpaceX στο Hawthorne της Καλιφόρνια για να αξιολογήσουν την ετοιμότητα του πυραύλου Falcon 9, του διαστημικού σκάφους Dragon, των συστημάτων εδάφους, των στοιχείων ανάκτησης, της εκπαίδευσης του πληρώματος και άλλων βασικών στοιχείων του ανθρώπινου συστήματος διαστημικών πτήσεων της SpaceX για το Inspiration4 - την ιστορική πρώτη πολιτική αποστολή για διαστημική πτήση σε τροχιά », έγραψε η SpaceX σε ανακοίνωσή της. «Με το πέρας του των ελέγχων ετοιμότητας πτήσης, οι ομάδες θα προχωρήσουν σε εκτόξευση».

    Tο πλήρωμα του Inspiration4 έχει περάσει τους τελευταίους έξι μήνες για εκπαίδευση για την αποστολή, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου στην προπόνηση με φυγοκέντρηση και εκπαίδευση μηδενικής βαρύτητας για να εξοικειωθεί το σώμα τους με τις δυνάμεις που θα βιώσουν καθώς επίσης πέρασαν αρκετό καιρό σε προσομοιώσεις του διαστημόπλοιου Dragon έτσι ώστε να μάθουν τις λειτουργίες του.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.