Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple ανακοινώνει MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Οκτωβρίου, με την ονομασία Unleashed , η Apple παρουσίασε σήμερα το νέο MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών. Το νέο MacBook Pro διαθέτει το τσιπ ‘M1 Pro’, με 8 πυρήνες υψηλών επιδόσεων και 2 πυρήνες υψηλών αποδόσεων, GPU 16 πυρήνων και 32 GB RAM. Υπάρχει επίσης και το τσιπ ‘M1 Max’, το οποίο διπλασιάζει ξανά τη μνήμη RAM και την GPU. Το MacBook Pro 14 ιντσών ξεκινά από $ 1999 και το 16 ιντσών MacBook Pro ξεκινά από $ 2499.

    Ο σχεδιασμός του MacBook Pro έχει επίσης επανασχεδιαστεί πλήρως, με πολύ λεπτά bezels, ενώ υπάρχει και ένα notch το οποίο φέρει την web κάμερα. Η οθόνη mini-LED έχει περισσότερα pixel, με υψηλή αντίθεση και 1600 nits μέγιστης φωτεινότητας, και λειτουργεί επίσης στα 120Hz με την τεχνολογία ProMotion. Το MacBook Pro διαθέτει επίσης θύρα HDMI, συσκευή ανάγνωσης καρτών SD και MagSafe για μαγνητική φόρτιση.

    Για πρώτη φορά, το νέο MacBook Pro διατίθεται με μέγεθος 14,2 ιντσών, μαζί με το μοντέλο 16 ιντσών. Οι αναλύσεις οθόνης έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά ταιριάζοντας με οθόνες ακόμα μεγαλύτερης ευκρίνειας. Ο συνολικός σχεδιασμός του φορητού υπολογιστή έχει επίσης αναθεωρηθεί, με σχήμα πιο "κουτάτο".

    Υπάρχουν συνολικά διαθέσιμες 3 θύρες Thunderbolt 4 ενώ ακόμη και η υποδοχή ακουστικών έχει αναβαθμιστεί. Το MagSafe επιστρέφει, αλλά μπορείτε ακόμα να φορτίσετε το λαπτοπ μέσω των θυρών Thunderbolt αν θέλετε.

    Το τσιπ M1 Pro είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του τσιπ M1, με ταχύτητα μνήμης έως 200 GB/s, ενώ οι χωρητικότητα φτάνει έως 32 GB RAM. Η Apple είπε ότι η απόδοση της CPU είναι περίπου 70% ταχύτερη από την M1 και η απόδοση της GPU είναι περίπου διπλάσια. Το M1 Max διπλασιάζει τη μνήμη RAM στα 64 GB και διπλασιάζει το μέγεθος της ενσωματωμένης GPU σε 32 πυρήνες.

    Λόγω της ενεργειακής απόδοσης του Apple Silicon, οι πελάτες θα μπορούν να επεξεργάζονται βίντεο 8K μόνο με μπαταρία, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να είναι συνδεδεμένο με φορτιστή, πράγμα ανήκουστο σε άλλους φορητούς υπολογιστές αυτής της κατηγορίας μεγέθους.

    Η Apple υποστηρίζει επίσης έως και 2-4 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά την εκτέλεση εντατικών εργασιών. Η αναπαραγωγή βίντεο έχει βαθμολογία 17 ώρες για το μοντέλο 14 ιντσών και 21 ώρες για το μοντέλο 16 ιντσών. Μπορείτε επίσης να φορτίσετε γρήγορα την μπαταρία, συμπληρώνοντας έως και 50% χωρητικότητα σε 30 λεπτά.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.