Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple επιταχύνει τις εργασίες για ένα πλήρως αυτόνομο όχημα

    Η Apple επιταχύνει την ανάπτυξη του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου και εστιάζει εκ νέου στις πλήρεις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, ανέφερε το Bloomberg News την Πέμπτη, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, με στόχο να λύσει μια τεχνική πρόκληση που έχει ταλαιπωρήσει την αυτοκινητοβιομηχανία. 
    Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα αυτοκινήτου της Apple είχε εξερευνήσει δύο ταυτόχρονες εκδόσεις: τη δημιουργία ενός μοντέλου με περιορισμένες δυνατότητες αυτοοδήγησης εστιασμένου στο τιμόνι και την επιτάχυνση -- παρόμοια με πολλά σημερινά αυτοκίνητα και μια έκδοση με πλήρη ικανότητα αυτοοδήγησης που δεν δεν απαιτούν ανθρώπινη παρέμβαση. Με επικεφαλή το στέλεχος λογισμικού Apple Watch Kevin Lynch, οι μηχανικοί επικεντρώνονται τώρα στη δεύτερη επιλογή. Ο Lynch πιέζει για ένα αυτοκίνητο με πλήρες σύστημα αυτόνομης οδήγησης στην πρώτη έκδοση.

    Είναι η πιο πρόσφατη αλλαγή για την προσπάθεια δημιουργίας αυτοκινήτου, γνωστή ως Special Projects Group ή "Project Titan", η οποία έχει υποστεί αλλαγές στρατηγικής και κύκλο εργασιών στελεχών από το 2014 περίπου. Τον Σεπτέμβριο, ο πρώην επικεφαλής της ομάδας, Doug Field, έφυγε για την Ford Motor μετά από τρία χρόνια στο πόστο του. Επιλέγοντας τον Lynch ως αντικαταστάτη του, η Apple πήγε με ένα εσωτερικό στέλεχος που δεν είναι έχει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο των αυτοκινήτων. Προσπαθώντας να κυριαρχήσει στα αυτόνομα αυτοκίνητα, η Apple κυνηγά το ιερό δισκοπότηρο του κλάδου. Οι γίγαντες της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν ξοδέψει χρόνια σε αυτόνομα οχήματα, αλλά οι δυνατότητες παρέμειναν άπιαστες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.