Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Canon μηνύθηκε για αθέμιτες πρακτικές σε all-in-one εκτυπωτές της

    Η Canon στις ΗΠΑ, μηνύθηκε επειδή δεν επιτρέπει στους κατόχους συγκεκριμένων εκτυπωτών να χρησιμοποιούν τις λειτουργίες σαρωτή ή φαξ εάν εξαντληθεί το μελάνι τους. Πιο συγκεκριμένα, ο David Leacraft, πελάτης της Canon, κατέθεσε την αγωγή, κατηγορώντας την εταιρία για παραπλανητικό μάρκετινγκ και αδικαιολόγητο πλουτισμό. Ενώ χρησιμοποιούσε τον εκτυπωτή του Pixma MG6320 από την Canon, ο ενάγων διαπίστωσε με έκπληξη ότι το μηχάνημα "όλα σε ένα" αρνιόταν να σαρώσει ή να στείλει φαξ, εάν στον εκτυπωτή υπήρχε άδειο μελάνι. Καθώς το μελάνι δεν είναι απαραίτητο για την εκτέλεση σαρώσεων ή φαξ, το επιχείρημα είναι ότι οι λειτουργίες του εκτυπωτή πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν ακόμη και αν δεν υπάρχει μελάνι στη συσκευή. "Ο ενάγων δεν θα είχε αγοράσει τη συσκευή ή δεν θα είχε πληρώσει τόσα πολλά για αυτήν αν γνώριζε ότι θα έπρεπε να διατηρήσει μελάνι στη συσκευή για να σαρώσει έγγραφα", αναφέρεται στην καταγγελία.

    Τουλάχιστον από το 2016, άλλοι πελάτες επικοινώνησαν με την Canon για αυτό ακριβώς το πρόβλημα και τους είπαν από τους φορείς υποστήριξης ότι τα δοχεία μελάνης πρέπει να είναι εγκατεστημένα και να περιέχουν μελάνι για να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες του εκτυπωτή, όπως φαίνεται από την απάντηση του αντιπροσώπου παρακάτω.

     

    canon-reply.jpg

     

    Στην καταγγελία  γίνεται ανάλυση με τη χρήση του κουτιού ενός Pixma MG2522 πάνω στο οποίο διαφημίζονται οι τρεις ξεχωριστές δυνατότητες-εκτύπωση, αντιγραφή και σάρωση. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση που να δείχνει ότι απαιτείται μελάνι για όλες αυτές τις δυνατότητες.

    Περαιτέρω δημοσιεύσεις που βρήκε ο δικτυακός τόπος BleepingComputer.com, δείχνει επίσης ότι η Canon λέει στους πελάτες ότι όλα τα δοχεία μελανιών πρέπει να περιέχουν μελάνι εάν επιθυμούν να εκτυπώσουν σε κλίμακα του γκρι, καθώς μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον εκτυπωτή. "Το PIXMA MX710 πρέπει να έχει εγκατεστημένα όλα τα δοχεία μελανιού και όλα να περιέχουν μελάνι. Εάν επιχειρήσετε να εκτυπώσετε χωρίς μελάνι ή άδειο μελάνι, θα κινδυνεύσετε να προκαλέσετε ζημιά στον εκτυπωτή", ανέφερε ένας αντιπρόσωπος υποστήριξης στα φόρουμ της Canon.

    Η αγωγή κατατέθηκε στο Δικαστήριο για της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης και απαιτεί τουλάχιστον 5.000.000 δολάρια αποζημίωση, χωρίς τόκους, τέλη και έξοδα επίλυσης διαφορών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.