Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft δεσμεύτηκε στο "δικαίωμα στην επισκευή"

    Η Microsoft υποσχέθηκε ότι θα διευκολύνει τους πελάτες της να επισκευάσουν τα προϊόντα που πουλά στο εγγύς μέλλον. Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον δικτυακό τόπο grist.org, η εταιρεία θα μελετήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του δικαιώματος επισκευής και θα ενεργήσει σύμφωνα με τα ευρήματά της μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.
    Η πρωτοβουλία είναι μια αντίδραση στο ψήφισμα των μετόχων που κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2021, το οποίο απαιτούσε από την εταιρεία να εξετάσει σοβαρά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ευκολότερης επισκευής των προϊόντων της, η οποία τροφοδοτήθηκε από το ευρύτερο κίνημα πολιτών για το "δικαίωμα στην επισκευή" (Right to Repair), που έχει κερδίσει δυναμική τα τελευταία χρόνια. Οι μέτοχοι της Microsoft συνεργάστηκαν με την As You Sow, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που ειδικεύεται στη νομική εκπροσώπηση μετόχων, για βοήθεια στην άσκηση πίεσης στην Microsoft. Από ό,τι φαίνεται το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.