Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft υποστηρίζει ότι η Ρωσία φέτος χακάρισε τουλάχιστον 14 παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής

    Η Microsoft ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μια κρατικά υποστηριζόμενη ρωσική ομάδα hacking γνωστή ως Nobelium έχει επιτεθεί σε περισσότερους από 140 παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και cloud, παραβιάζοντας με επιτυχία 14 από αυτούς. 
    Το Microsoft Threat Intelligence Center (MSTIC) δήλωσε ότι οι επιθέσεις ήταν μέρος μιας προγραμματισμένης εκστρατείας που ξεκίνησε τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Οι επιθέσεις περιλάμβαναν εκστρατείες spear-phishing και λειτουργίες password-spraying που στόχευαν υπαλλήλους εταιρειών που διαχειρίζονται υποδομές πληροφορικής και cloud για λογαριασμό των πελατών τους.

    «Πιστεύουμε ότι η Nobelium ελπίζει να ανακτήσει οποιαδήποτε άμεση πρόσβαση που μπορεί να έχουν οι μεταπωλητές στα συστήματα πληροφορικής των πελατών τους έτσι ώστε να τους μιμηθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτούς», δήλωσε ο Tom Burt, Εταιρικός Αντιπρόεδρος για την Ασφάλεια Πελατών. & Trust στη Microsoft. Συνέχισε λέγοντας ότι "Έχουμε μάθει αρκετά για αυτές τις νέες επιθέσεις, που ξεκίνησαν ήδη από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ώστε τώρα μπορούμε να παρέχουμε πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την άμυνα έναντι αυτής της νέας προσέγγισης".

    Οι επιθέσεις αυτές περιγράφονται σε μια έκθεση της MSTIC που δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα.

    Η ομάδα Nobelium, την οποία ο Λευκός Οίκος συνέδεσε με τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών SVR, είναι η ίδια που ενορχήστρωσε την επίθεση κατά της αμερικανικής εταιρείας παροχής λογισμικού SolarWinds το 2020. Η ομάδα χάκαρε τη SolarWinds, εισήγαγε κακόβουλο λογισμικό σε ένα από τα προϊόντα λογισμικού της και στη συνέχεια χρησιμοποίησε το κακόβουλο λογισμικό για εισέλθει σε στόχους υψηλής αξίας, όπως κρατικοί φορείς και μεγάλες εταιρείες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.