Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Valve απαγορεύει τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν blockchain και τα NFT στο Steam, η Epic θα προσπαθήσει να το κάνει να λειτουργήσει

    Παιχνίδια που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain ή επιτρέπουν στους χρήστες να ανταλλάσσουν NFT ή κρυπτονομίσματα δεν θα επιτρέπονται στο Steam, σύμφωνα με έναν κανόνα που προστέθηκε στη λίστα της Valve "Τι δεν πρέπει να δημοσιεύσετε στο Steam". Η αλλαγή επισημάνθηκε από τον SpacePirate, έναν προγραμματιστή που εργάζεται σε ένα παιχνίδι που βασίζεται σε NFT, ο οποίος είπε ότι η αλλαγή έγινε επειδή η εταιρεία δεν επιτρέπει την ύπαρξη ψηφιακών αντικειμένων μέσα σε παιχνίδι που θα μπορούσαν να έχουν πραγματική αξία. Με αυτό το τρόπο ίσως η Valve θέλει να αποφύγει τις εντάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν με την χρήση ψηφιακών νομισμάτων.

    Είναι ίσως κατανοητό γιατί το Steam θα ήθελε να αποφύγει να έχει NFT στην πλατφόρμα του. Εκτός από την αιτιολόγηση που επικαλείται ο SpacePirate ότι θα μπορούσαν να έχουν αξία στον πραγματικό κόσμο (η οποία φαίνεται κάπως αδύναμη, δεδομένης της τεράστιας εμπορικής κοινότητας γύρω από πράγματα όπως τα skins στο CS:GO και τα καπέλα στο Team Fortress 2), τα παιχνίδια που βασίζονται σε NFT και κρυπτογράφηση δεν έχουν τις καλύτερες φήμες. Υπάρχει η περίπτωση του παιχνιδιού Evolved Apes όπου ένας προγραμματιστής πούλησε NFT με την υπόσχεση ότι θα συμπεριληφθούν σε ένα παιχνίδι μάχης, αλλά στη συνέχεια πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε. Υπάρχουν μερικές δυνητικά ενδιαφέρουσες έννοιες παιχνιδιών που χρησιμοποιούν NFT, αλλά είναι δύσκολο να πούμε πόσες από αυτές θα ήταν κατάλληλες για το Steam ακόμα κι αν τους επιτρεπόταν να δραστηριοποιηθούν στην πλατφόρμα.

    Το Steam είναι ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα παιχνιδιών PC, αλλά δεν είναι το μόνο. Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Tim Sweeney είπε ότι η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με NFT, αλλά αυτή η πολιτική δεν φαίνεται να ισχύει για παιχνίδια στο κατάστημά της. Δηλώσεις από την Epic στο The Verge αναφέρουν ότι η εταιρία είναι ανοικτή στην ιδέα παιχνίδια να χρησιμοποιούν NFT ή κρυπτονομίσματα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.