Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Κακόβουλη επίθεση με ναζιστικά σύμβολα σε σελίδες της Wikipedia

    Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σελίδες στη Wikipedia που αφορούσαν διασημοτήτες, συγγραφέις και πολιτικά πρόσωπα αντικαταστάθηκαν από ολοσέλιδες εκδόσεις με σημαίες της ναζιστικής Γερμανίας. Αυτή η κακόβουλη πράξη αντιστράφηκε σχεδόν αμέσως, μιας και έγινε αμέσως αντιληπτό από τους χρήστες.

     


    Κακόβουλες πράξεις παραποίησης περιεχομένου έχουν συμβεί αρκετές φορές στην Wikipedia, αλλά αυτό το περιστατικό ανέδειξε μία από τις λιγότερο γνωστές αδυναμίες στις αυστηρές πολιτικές εποπτείας περιεχομένου της πλατφόρμας. Αυτή τη φορά, η δράση παραποίησης υλικού δεν είχε στόχο το περιεχόμενο κάποιας σελίδας, αλλά ένα συγκεκριμένο πρότυπο άρθρου που χρησιμοποιείται από περισσότερες από 50.000 διαφορετικές σελίδες της Wikipedia, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων, εκείνων που αφορούν την Jennifer Lopez, τον Joe Biden και τον συγγραφέα του Discworld, Terry Pratchett. Ένας διαχειριστής της Wikipedia σημείωσε ότι στοχεύοντας απευθείας σε πρότυπο άρθρου, ο επιτιθέμενος μπόρεσε να παρακάμψει τις τυπικές πολιτικές προστασίας που εφαρμόζονται στον ιστότοπο.
    Σύμφωνα με πηγές από την Wikipedia, oι εθελοντές διαχειριστές έχουν ήδη διορθώσει τα παραποιημένα αρχεία, έχουν αποκλείσει τον υπεύθυνο και θα αξιολογήσουν περαιτέρω την κατάσταση για να δουν εάν απαιτούνται πρόσθετες ενέργειες. «Με την πάροδο των ετών, έχουν αναπτυχθεί διάφορα εργαλεία και διαδικασίες για τον γρήγορο εντοπισμό και την αναστροφή κακόβουλων ενεργειών στον ιστότοπο. Οι περισσότερες κακοπροαίρετες ενέργειες στη Wikipedia διορθώνονται μέσα σε πέντε λεπτά, όπως είδαμε σήμερα».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.