Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι καλοί streamers όμορφα "καίγονται"

    «Οι streamers δεν ζουν σε ένα ατελείωτο πάρτι» γράφει συντάκτης του Guardian, μετά τη συνάντηση με τους ανερχόμενους αστέρες του Twitch. «Αντίθετα, ήμουν έκπληκτος - και, ειλικρινά, ανησύχησα - με το πόσο σκληρά δουλεύουν» διαπίστωσε.

    Συνεχίζοντας, ο Keza MacDonald, γράφει:
    "Η γυναίκα που καθόταν δίπλα μου μου είπε ότι κάνει streaming για οκτώ έως 10 ώρες κάθε μέρα και όταν δεν ήταν live, φρόντιζε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της, απαντούσε στους θαυμαστές της, αναζητούσε συνεργασίες επωνυμίας ή συνεργασίες με άλλους streamers. Καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησής μας αντιστεκόταν εμφανώς στην παρόρμηση να ελέγξει το τηλέφωνό της, όπου προφανώς συγκεντρώνονταν νέα στατιστικά στοιχεία και σχόλια θαυμαστών και πιθανές ευκαιρίες. Ρώτησα ποιο είναι το χόμπι της και φαινόταν πραγματικά μπερδεμένη με την ερώτηση."

    Το να παίζεις βιντεοπαιχνίδια για ένα κοινό ακούγεται σαν διασκεδαστικό — και σίγουρα υπάρχουν πολλές χειρότερες δουλειές, αλλά είναι επίσης ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό επάγγελμα που προσελκύει εκατομμύρια επίδοξα παιδιά με απεριόριστη ενέργεια και καμία απολύτως ιδέα της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Περιλαμβάνει ακραίες ώρες και έντονη πίεση για να είναι συνεχώς διαθέσιμοι στο κοινό των θεατών από τους οποίους εξαρτώνται. Και σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα του Twitch που διέρρευσαν, το κορυφαίο 1% των streamers στην πλατφόρμα του έλαβε περισσότερα από τα μισά από τα 889 εκατομμύρια δολάρια που πληρώθηκαν στους δημιουργούς πέρυσι. Τα τρία τέταρτα των υπολοίπων έκαναν 120 $ ή λιγότερο. Εκατομμύρια δεν έκαναν τίποτα απολύτως.

    Δεν εκπλήσσει ότι λίγα χρόνια μετά, υπάρχουν πολλές ιστορίες για ενεργητικούς νέους ανθρώπους που έκαναν αυτό που ίσως να φαίνεται ως η καλύτερη δουλειά στον κόσμο— να "καίγονται". Όταν γίνονται πολύ συχνά live - για να κρατηθεί το ενδιαφέρον των οπαδών, όταν το χόμπι γίνεται δουλειά  και η δουλειά, χόμπι , και όταν η προσωπικότητά των streamers γίνεται η επωνυμία τους και η επωνυμία τους γίνεται προσωπικότητα, πώς φαίνεται η ζωή εκτός σύνδεσης; Ποιος είσαι όταν η κάμερα είναι σβηστή; Γεγονός είναι ότι, ειδικά για τους ανερχόμενους streamers που προσπαθούν να τα καταφέρουν στον πολυσύχναστο κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών στο διαδίκτυο, η κάμερα δεν είναι σχεδόν ποτέ κλειστή. Η τήρηση ενός κανονικού προγράμματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε κοινό στο Twitch, και αυτά τα προγράμματα περιλαμβάνουν τακτικά τουλάχιστον οκτώ ώρες συνεχούς ροής, πέντε ημέρες την εβδομάδα ή περισσότερες... Οι λόγοι για αυτές τις εξαιρετικά απαιτητικές ώρες είναι απλοί: όσο περισσότερες μεταδίδετε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να εμφανιστείτε στην αρχική σελίδα του Twitch, τόσο περισσότερους ακόλουθους συγκεντρώνετε και τόσο περισσότερα χρήματα μπορεί να κερδίσετε τελικά.

    Το άρθρο αναγνωρίζει ότι μεταξύ των streamers του Twitch, «δεκάδες χιλιάδες δημιουργοί κερδίζουν τουλάχιστον έναν βιώσιμο μισθό.

    «Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, ότι πολλοί streamers καταλήγουν να έχουν εμμονή με τους αριθμούς και τα γραφήματα και τους αόρατους αλγόριθμους που καθορίζουν τη μοίρα τους».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.