Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι Χάρτες της Google παρακολουθούν την υπερθέρμανση του πλανήτη με το νέο εργαλεία

    Οι Χάρτες Google αποκτούν μερικές νέες δυνατότητες με σκοπό να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
    Το πρώτο είναι ένα νέο στρώμα τρέχοντων πυρκαγιών στην κύρια προβολή χάρτη, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να δει τα ακριβή όρια μιας πυρκαγιάς εξίσου εύκολα όπως η αναζήτηση των τρέχοντων μοτίβων κίνησης. Η Google είχε δώσει πληροφορίες για πυρκαγιές στο παρελθόν ως μέρος του ιστότοπου "αντιμετώπιση κρίσεων", αλλά με την κλιματική αλλαγή να καθιστά τη "περίοδο πυρκαγιών" ως ετήσιο φαινόμενο σε ξηρές περιοχές όπως η Αυστραλία και οι Δυτικές ΗΠΑ, οι πυρκαγιές θα είναι πλέον μια λειτουργία Χαρτών πρώτης γραμμής.

    Η Google λέει ότι το νέο επίπεδο εμφάνισης πυρκαγιών θα φέρει "όλες τις πληροφορίες των πυρκαγιών από τη Google μαζί" σε μια εύκολη διεπαφή. Στις ΗΠΑ, θα αντλήσει επίσης δεδομένα από το Εθνικό Πυροσβεστικό Κέντρο (NIFC) και η εταιρεία λέει ότι θέλει να επεκτείνει τις λεπτομέρειες των τρεχουσών πυρκαγιών και με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, ξεκινώντας από την Αυστραλία τους επόμενους μήνες. Τα όρια της εκάστοτε πυρκαγιάς θα πρέπει να ενημερώνονται ανά ώρα και η Google λέει ότι με το άγγιγμά της  φωτιάς (προφανώς από συσκευή που διαθέτει οθόνη αφής) ο χρήστης θα μπορεί να δεί πληροφορίες από τους τοπικούς κυβερνητικούς οργανισμούς, όπως ιστότοποι έκτακτης ανάγκης, αριθμοί τηλεφώνου για βοήθεια και πληροφορίες και στοιχεία εκκένωσης. Όταν είναι διαθέσιμα, μπορεί επίσης να γίνουν διαθέσιμες σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τη φωτιά, όπως τον περιορισμό της, πόσα στρέμματα έχουν καεί και πότε όλες αυτές οι πληροφορίες καταγράφηκαν για τελευταία φορά. Το επίπεδο εμφάνισης πυρκαγιών, θα κυκλοφορήσει στο Android αυτήν την εβδομάδα, ενώ σε iOS και επιτραπέζιους υπολογιστές η ενημέρωση αυτή θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο.

     

    00WAaiwImoYPvmZee1W7evR-2.fit_lim.size_1050x.jpg

     

    Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να επεκτείνει το εργαλείο Tree Canopy που κυκλοφόρησε το 2020. Αυτό το εργαλείο του Google Maps συνδυάζει την πληθώρα εναέριων εικόνων της Google με την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει έναν χάρτη που δείχνει την κάλυψη των δέντρων στις πόλεις. Η σημερινή ανακοίνωση επέκτασης θα αυξήσει τις εικόνες του Tree Canopy από 15 πόλεις σε 100 πόλεις παγκοσμίως. Η Google θέλει τους προγραμματιστές πόλεων να χρησιμοποιούν το εργαλείο Tree Canopy για την καταπολέμηση των φαινομένων των αστικών θερμονησίδων, όπου μίλια ασφάλτου και η έλλειψη σκιάς από δέντρα μπορούν να κάνουν τις πόλεις να είναι πολύ θερμότερες από τις γύρω περιοχές. Η Google λέει ότι τα θερμονησίδες επηρεάζουν δυσανάλογα τις κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και συμβάλλουν σε μια σειρά προβλημάτων δημόσιας υγείας-από την κακή ποιότητα του αέρα έως την αφυδάτωση. Με τα δεδομένα του Tree Canopy, οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν δωρεάν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το πού να φυτέψουν δέντρα για να αυξήσουν τη σκιά τους, μειώστε τη θερμότητα και μετριάστε αυτές τις δυσμενείς επιπτώσεις.

     

    Urban-Tree-Canopy_2021_LA-1440x922.png


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.