Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχεται τα κρυπτονομίσματα ως θεμιτό τρόπο πληρωμής

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε σήματα ανοχής κρυπτονομίσματα, τα οποία υπόκεινται όλο και σε περισσότερους ενδελεχείς ελέγχους από ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο εν μέσω φόβων ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ξέπλυμα χρήματος και εγκληματικές δραστηριότητες.
    Το κρυπτονόμισμα «έχει το δικαίωμα ύπαρξης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πληρωμής», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο CNBC που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου την Πέμπτη. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων για τη διαπραγμάτευση πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών εξαγωγών.

    Η Ρωσία έχει αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις αντί των συναλλαγών σε δολάρια από τότε που της επιβλήθηκαν κυρώσεις το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποιούν το νόμισμά της ως όπλο. Οι υποστηρικτές κρυπτονομισμάτων υποστηρίζουν ότι τα αποκεντρωμένα χρήματα θα αντικαταστήσουν τελικά τα νομίσματα fiat που εκδίδονται από τις κεντρικές τράπεζες. Η Τράπεζα της Ρωσίας έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα τους επενδυτές ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθής και ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ως μέθοδος πληρωμής στο εσωτερικό. Ωστόσο, δεν υπάρχουν σχέδια για γενική απαγόρευση παρόμοια με αυτή της Κίνας, δήλωσε σύμφωνα με το Interfax, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Alexei Moiseev.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.