Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο πρώτος τους κβαντικός υπολογιστής είναι πλέον γεγονός

    Ο πρώτος κβαντικός υπολογιστής της Φινλανδίας τέθηκε σε λειτουργία σε ένα ερευνητικό κέντρο κοντά στην πρωτεύουσα Ελσίνκι, όπου οι επιστήμονες θα τον χρησιμοποιήσουν για να μελετήσουν την υπολογιστική ισχύ επόμενης γενιάς. Ο υπολογιστής 5 κβαντικών bit αναπτύχθηκε «για μάθουμε πώς χτίζεται ένας κβαντικός υπολογιστής, πώς να προγραμματίζεται και πώς θα λειτουργείται στο μέλλον», δήλωσε τηλεφωνικά την Τρίτη ο Pekka Pursula, διευθυντής έρευνας στο Τεχνικό Ερευνητικό Κέντρο VTT.

    Το μηχάνημα ήταν κοινό έργο της VTT και της εταιρείας κβαντικών υπολογιστών υλικού IQM Finland Oy. "Αυτός ο υπολογιστής 5-qubit έχει σχετικά χαμηλή υπολογιστική ισχύ και δεν είναι αρκετή για να λύσει πρακτικά προβλήματα", είπε ο Pursula. Οι ερευνητές σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα μηχάνημα 50 qubit έως το 2024 που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές όπως η μοντελοποίηση ιών και φαρμάκων και ο σχεδιασμός υλικών που η σημερινή τεχνολογία δεν είναι καλά εξοπλισμένη να χειριστεί.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.