Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Mozilla ορίζει πειραματικά στο 1% των χρηστών του το Bing σαν μηχανή αναζήτησης

    Η Mozilla διενεργεί ένα πείραμα στο 1% των χρηστών Firefox σε desktop, το οποίο ορίζει την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε Bing στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Σκοπός της μελέτης είναι να δουν αν οι χρήστες θα κρατήσουν την προτεινόμενη μηχανή αναζήτησης ή θα αλλάξουν σε κάποια άλλη της επιλογής τους. Η μελέτη ξεκίνησε στις 6 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις αρχές του 2022, πιθανότατα τον Ιανουάριο του 2022.
    Στις περισσότερες περιοχές, προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης είναι η Google. Η Mozilla και η Google παρέτειναν τη συμφωνία αναζήτησης το 2020 για άλλα τρία χρόνια. Η Google πληρώνει τη Mozilla "μεταξύ 400 και 450 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως", έτσι ώστε η μηχανή αναζήτησής της να είναι η προεπιλογή στον Firefox στις περισσότερες περιοχές του κόσμου. Η Google είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του Firefox από το 2017, όταν η Mozilla έληξε νωρίς τη συμφωνία αναζήτησης με την Yahoo.

    Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε αν με τον Firefox φυλλομετρητή σας συμμετέχετε και εσείς σε κάποια έρευνα, φορτώστε σε μια κενή σελίδα το about:studies. Αν δε θέλετε να συμμετέχετε σε έρευνες που τρέχει η Mozilla, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή "Allow Firefox to install and run studies" στην ενότητα about:preferences#privacy.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.