Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Πράσινο φως δίνει η FAA στο SpaceShipTwo της Virgin Galactic ύστερα από έρευνα

    Η Virgin Galactic έλαβε άδεια να συνεχίσει τις πτήσεις του διαστημικού της αεροπλάνου SpaceShipTwo, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA), αφού έκλεισε την έρευνα ασφάλειας για ζητήματα που προέκυψαν κατά την πτήση της εταιρείας τον Ιούλιο με τον ιδρυτή της Richard Branson. Κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής, το SpaceShipTwo απομακρύνθηκε από την καθορισμένη διαδρομή κατά την κάθοδό του από το διάστημα και η Virgin Galactic δεν ενημέρωσε την FAA για αυτό.
    Σύμφωνα με το TheVerge, με την έρευνα να έχει κλείσει τώρα, η FAA ζήτησε από τη Virgin Galactic να κάνει αλλαγές «στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί με την FAA κατά τη διάρκεια των πτήσεων για να κρατήσει το κοινό ασφαλές». Η Virgin Galactic είπε ότι περιλαμβάνει "ενημερωμένους υπολογισμούς για την επέκταση του προστατευμένου εναέριου χώρου για μελλοντικές πτήσεις" και "πρόσθετα βήματα στις διαδικασίες πτήσης της Εταιρείας για να διασφαλιστούν ειδοποιήσεις αποστολής σε πραγματικό χρόνο στον Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας της FAA". Επίσης, η εταιρία ανέφερε ότι έχει κάνει ενημερωμένους υπολογισμούς για την επέκταση του προστατευμένου εναέριου χώρου για μελλοντικές πτήσεις.
    "Εκτιμούμε την ενδελεχή επανεξέταση αυτής της έρευνας από την FAA. Το δοκιμαστικό μας πρόγραμμα πτήσης έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βελτιώνει συνεχώς τις διαδικασίες μας", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Virgin Galactic, Michael Colglazier. «Οι ενημερώσεις στα πρωτόκολλα ειδοποίησης για τον εναέριο χώρο μας και σε πραγματικό χρόνο θα ενισχύσουν τις προετοιμασίες μας καθώς πλησιάζουμε στην εμπορική εκτόξευση της εμπειρίας μας στις διαστημικές πτήσεις».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.