Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Στη Βραζιλία, η αποδοχή του Bitcoin έρχεται με περισσότερους κανονισμούς

    Ο Aureo Ribeiro, κυβερνητικό στέλεχος στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αποκάλυψε ότι σύντομα στη Βραζιλία θα είναι δυνατή η αγορά σπιτιών, αυτοκινήτων και ακόμη και να παραγγείλουν στα McDonald's και να πληρώσουν με Bitcoin.

    Η ανακοίνωση αυτή έγινε στα πλαίσια της ψήφισης ενός νομοσχεδίου ρύθμισης της αγοράς των κρυπτονομισμάτων το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων εντός των επόμενων ημερών. "Θέλουμε να διαχωρίσουμε την ήρα από το σιτάρι και να δημιουργήσουμε κανονισμούς έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν συναλλαγές, να γνωρίζετε πού αγοράζετε και να γνωρίζετε με ποιον έχετε να κάνετε", δήλωσε ο Ribeiro. "Με αυτό το περιουσιακό στοιχείο θα μπορείτε να αγοράσετε ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο, να πάτε στα McDonald's για να αγοράσετε ένα χάμπουργκερ - θα είναι ένα νόμισμα στη χώρα όπως συνέβη σε άλλες χώρες." 

    Αλλά πέρα από αυτή τη κίνηση για τη χρήση του bitcoin ως νόμιμου χρήματος - το οποίο θα ακολουθεί τις συνεχείς προσπάθειες του Ελ Σαλβαδόρ να προωθήσει το bitcoin ως εθνικό νόμισμα - η Βραζιλία προσπαθεί επίσης να αυστηροποιήσει τους κανονισμούς για τα κρυπτονομίσματα.

    Το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει από την βουλή και αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε αυτήν την εβδομάδα. Εκτός από την πρόταση να χρησιμοποιηθεί το bitcoin σε διάφορες πληρωμές, το νομοσχέδιο προσφέρει επίσης μια σειρά κανονισμών που θα ενισχύσουν τα πρόστιμα που σχετίζονται με το ξέπλυμα χρήματος που σχετίζεται με κρυπτογράφηση. Αυτά τα πρόστιμα θα αυξηθούν από το ένα τρίτο του ποσού του ξεπλυμένου χρήματος στα δύο τρίτα του ποσού. Ο μέγιστος χρόνος φυλάκισης για αυτά τα εγκλήματα θα αυξηθεί από 10 χρόνια σε περισσότερα από 16 χρόνια.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.