Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το αφεντικό της Microsoft Gaming ζητά τη διαχρονική διατήρηση παιχνιδιών στις σύγχρονες κονσόλες

    Ο αντιπρόεδρος του τομέα παιχνιδιών της Microsoft, Phil Spencer, θέλει η βιομηχανία παιχνιδιών να εργαστεί προς έναν κοινό στόχο να διατηρεί τα παλαιότερα παιχνίδια διαθέσιμα στο σύγχρονο κοινό μέσω εξομοίωσης, λέει στο Axios. Η εξομοίωση επιτρέπει στο σύγχρονο υλικό να προσομοιώνει τις λειτουργίες παλαιότερου υλικού και να τρέχει παλιά παιχνίδια που δεν μπορούν να τρέξουν σε νεότερα συστήματα. "Η ελπίδα μου (και νομίζω ότι πρέπει να το παρουσιάσω έτσι από τώρα) είναι ότι ως βιομηχανία θα εργαζόμασταν σε νόμιμη εξομοίωση που θα επέτρεπε στο σύγχρονο υλικό να τρέξει οποιοδήποτε (σε λογικά πλαίσια) παλαιότερο παιχνίδι, επιτρέποντας σε κάποιον να παίξει οποιοδήποτε παιχνίδι." έγραψε σε άμεσο μήνυμα. Οι νεότερες κονσόλες της Microsoft -- η σειρά Xbox και το Xbox One -- εκτελούν τεράστιες βιβλιοθήκες παλαιότερων παιχνιδιών Xbox 360 και αυθεντικών παιχνιδιών Xbox χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική.

    Οι εξομοιωτές χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε όλο τον κόσμο από οπαδούς, συντηρητές και πειρατές. Τρέχουν παιχνίδια από την αρχική εποχή της Nintendo έως τα πιο πρόσφατα PlayStation, αλλά δεν υπάρχει συνεπής χρήση τους από τη βιομηχανία. Μια επίσημη προσέγγιση εξομοίωσης του κλάδου θα απαιτούσε μακροπρόθεσμη online υποστήριξη για την προσφορά αρχείων παιχνιδιών και για τον πιθανό έλεγχο εάν ο χρήστης έχει το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά. Ο Spencer, του οποίου η πλατφόρμα έχει μερικά από αυτά τα ζητήματα, εξακολουθεί να το βλέπει ως μια πορεία προς τα εμπρός. "Νομίζω ότι στο τέλος, αν λέγαμε, "Ο οποιοσδήποτε θα πρέπει να μπορεί να αγοράσει οποιοδήποτε παιχνίδι, ή να έχει οποιοδήποτε παιχνίδι και να συνεχίσει να το παίζει", θα ήταν κάτι προς το οποίο θα πρέπει να κινηθούμε προς αυτό."


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.