Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Ισραήλ επιτρέπει τη χρήση της τεχνολογίας παρακολούθησης τηλεφώνου για τον περιορισμό της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron

    Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπέβαλαν αίτηση στο ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ τη Δευτέρα να καταργήσει τα νέα μέτρα COVID-19 που εξουσιοδοτούν την εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών της χώρας να χρησιμοποιεί τεχνολογίες εντοπισμού τηλεφώνου που χρησιμοποιούνται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, για να περιορίσει την εξάπλωση της παραλλαγής του ιού Omicron.

    Ανακοινώνοντας τα έκτακτα μέτρα το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Naftali Bennett είπε ότι η παρακολούθηση τηλεφώνου θα χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό φορέων της νέας και δυνητικά πιο μεταδοτικής παραλλαγής, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοσή της σε άλλους. Ισραηλινές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι τα έκτακτα μέτρα παραβιάζουν προηγούμενες αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με τέτοια επιτήρηση, που χρησιμοποιούνται από την εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών Shin Bet της χώρας από τον Μάρτιο του 2020.

    Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας δήλωσε την Κυριακή ότι η χρήση της παρακολούθησης τηλεφώνου θα έχει «χειρουργικό» χαρακτήρα, μόνο για να χρησιμοποιηθεί σε επιβεβαιωμένους ή ύποπτους φορείς της παραλλαγής. Η τεχνολογία επιτήρησης αντιστοιχίζει τις τοποθεσίες των φορέων ιών με άλλα κινητά τηλέφωνα κοντά για να προσδιορίσει με ποιον έχουν έρθει σε επαφή. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ περιόρισε φέτος το εύρος της χρήσης του, αφού οι ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων εξέφρασαν ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.