Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Τόκιο αποχαιρετά τις δισκέτες 3.5"

    Καθώς η Ιαπωνία προσπαθεί να φέρει περισσότερες κυβερνητικές λειτουργίες στην ψηφιακή εποχή, οι τοπικές αρχές στο Τόκιο αρχίζουν να αφήνουν πίσω τις δισκέτες που χρησιμοποιούσαν για δεκαετίες για την αποθήκευση και τη μεταφορά δεδομένων.

    Ο τομέας Meguro σχεδιάζει να θέσει στο διαδίκτυο όλες τις εργασίες που αφορούν δισκέτες και άλλα φυσικά μέσα αποθήκευσης το οικονομικό έτος 2021 και ο τομέας Chiyoda σχεδιάζει μια παρόμοια μετάβαση μέσα στα επόμενα χρόνια. Ο τομέας Minato μετέφερε τις διαδικασίες πληρωμής της από δισκέτες σε διαδικτυακά συστήματα το 2019.

    Το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας - απρόθυμα - εγκαταλείπουν αυτήν την τεχνολογία μόνο τώρα υπογραμμίζει τα εμπόδια προς την πλήρη ψηφιακή μετάβαση που επιδιώκει η κεντρική κυβέρνηση.

    Οι δισκέττες "σχεδόν ποτέ δεν χάλασαν ή έχασαν δεδομένα", δήλωσε ο Yoichi Ono, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των δημόσιων κεφαλαίων του τομέα Meguro. Η πτέρυγα έχει αποθηκεύσει εδώ και καιρό πληροφορίες σχετικά με πληρωμές σε υπαλλήλους σε δισκέτες 3,5 ιντσών για να τις μεταφέρουν φυσικά στην τράπεζα για επεξεργασία.

    Αυτό το σύστημα επέζησε ακόμη και μετά την εξαφάνιση των ίδιων των δισκεττών από την αγορά. Η Sony, ένας από τους πρώτους προμηθευτές δισκέτες 3,5 ιντσών, σταμάτησε να τις παράγει πριν από μια δεκαετία. Λόγω του γεγονότος ότι οι δισκέτες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και επειδή η συγκεκριμένη πτέρυγα είχε πολλές στη διάθεσή της, δεν ασχολήθηκε σπαταλώντας χρόνο και χρήματα για να αναβαθμίσει σε νέα συστήματα.

    Αυτό άλλαξε το 2019, όταν η Mizuho Bank ενημέρωσε την τον τομέα Meguro ότι θα άρχιζε να χρεώνει 50.000 γιεν (438 $ με τρέχουσες τιμές) το μήνα για χρήση φυσικών μέσων αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων των δισκετών.

    Η τράπεζα ανέφερε το τέλος της παραγωγής και το κόστος συντήρησης των συσκευών ανάγνωσης δίσκων και επεσήμανε τη σχετική αναποτελεσματικότητα και τον κίνδυνο απώλειας δεδομένων σε σύγκριση με την ηλεκτρονική τραπεζική.

    Η προοπτική δαπανών περίπου 5.000 $ επιπλέον ετησίως ώθησε τον τομέα Meguro να κάνει τη μετάβαση για όλες τις εργασίες που αφορούν εξωτερικά συστήματα. «Αυτό θα μας εξοικονομήσει χρόνο να έχουμε κάθε τμήμα να αποθηκεύει δεδομένα σε δισκέτες και να τα μεταφέρει», είπε ο Ono.

    Για τον τομέα Chiyoda, η αλλαγή αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για πλήρη αναθεώρηση των συστημάτων του μέχρι το δημοσιονομικό  έτος 2026. Οι αρχές στοχεύουν να επιτρέψουν στους κατοίκους να συμπληρώσουν έγγραφα χωρίς να χρειάζεται φυσική παρουσία, τόσο για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών όσο και για την αποδέσμευση εργαζομένων από την εξυπηρέτηση προσωπικού.

    Η πλήρης μετάβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες παραμένει πολύ μακριά, δεδομένου του χρόνου που θα χρειαστεί για να διεκπεραιωθούν εργασίες όπως η ψηφιοποίηση συμβάσεων σε χαρτί.

    «Υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που πρέπει να χειριστούν με λεπτομέρεια», σύμφωνα με τον επικεφαλής λογιστηρίου του τομέα Chiyoda, Shogo Hoshina.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.