Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το AWS υιοθετεί το Fedora Linux για το «Amazon Linux»

    Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες υπηρεσίας cloud τρέχουν σε Linux. Οι περισσότεροι χρήστες, ακόμη και οι πελάτες του Microsoft Azure, τρέχουν Linux στο cloud. Στην περίπτωση του γίγαντα της αγοράς Amazon Web Services (AWS), επιτρέπεται η εκτέλεση πολλών διανομών Linux ή της δικής "σπιτικής" έκδοσης Linux, το Amazon Linux. Τώρα, η AWS κυκλοφόρησε μια beta έκδοση της επόμενης διανομής της, το Amazon Linux 3, η οποία βασίζεται στην κοινότητα Linux της Red Hat, το Fedora.

    Η AWS προσπάθησε εδώ και καιρό να ενσωματώσει τη συμβατότητα Red Hat Enterprise Linux (RHEL) στο Amazon Linux, αλλά αυτή η τελευταία έκδοση το οδηγεί σε νέα ύψη. Χρησιμοποιώντας το Fedora ως upstream, η νέα διανομή της Amazon, που ονομάζεται επίσης AL2022, είναι μια σταθερή διανομή. Έχει περάσει από εκτεταμένες δοκιμές για να προσφέρει σταθερότητα πακέτου και περιλαμβάνει επίσης όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις ασφαλείας.

    Η διανομή είχε δύο σημαντικές κυκλοφορίες μέχρι τώρα. η πρώτη το 2010 και η δεύτερη το 2017. Ωστόσο, με την τρίτη έκδοση AL2022 η υπηρεσία δεσμεύεται για κύκλο κυκλοφορίας (release cycle) δύο ετών, με κάθε έκδοση να υποστηρίζεται για περίοδο πέντε ετών. Η AWS υποστηρίζει ότι ο διετής κύκλος της κύριας κυκλοφορίας, με ενημερώσεις που αποστέλλονται ανά τρίμηνο μέσω δευτερευουσών εκδόσεων, θα συμβάλει στη διατήρηση του λογισμικού ενημερωμένο, ενώ η πενταετής δέσμευση υποστήριξης για κάθε σημαντική έκδοση θα προσφέρει στους πελάτες τη σταθερότητα που χρειάζονται για τη διαχείριση έργων με μεγάλους κύκλους ζωής.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.