Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Facebook σχεδιάζει προσλήψεις στην Ευρώπη για την κατασκευή του «metaverse»

    Δέκα χιλιάδες εργαζόμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα πέντε χρόνια θα προσλάβει το Facebook, με σκοπό για να εργαστούν σε μια νέα υπολογιστική πλατφόρμα που υπόσχεται να συνδέσει εικονικά τους ανθρώπους. Ανησυχίες βέβαια εγείρονται για την πρόσβαση που θα αποκτήσει η πλατφόρμα στη προσωπική ζωή και τα δεδομένα των χρηστών. Η εταιρεία ανέφερε σε μια ανάρτηση ιστολογίου την Κυριακή ότι αυτοί οι εργαζόμενοι υψηλής ειδίκευσης θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση "metaverse", μιας φουτουριστικής έννοια για σύνδεση στο διαδίκτυο με τη χρήση της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

    Στο Facebook το metaverse διαφημίζεται ως το επόμενο μεγάλο πράγμα μετά το διαδίκτυο για κινητά. "Καθώς ξεκινάμε το ταξίδι για να ζωντανέψουμε το metaverse, η ανάγκη για εξειδικευμένους μηχανικούς είναι μία από τις πιο πιεστικές προτεραιότητες του Facebook", αναφέρει σε blog o Nick Clegg, αντιπρόεδροw των παγκόσμιων υποθέσεων και o Javier Olivan, αντιπρόεδρο της εταιρίας στον τομέα των κεντρικών προϊόντων. Βέβαια, ιστορικά, οι προβλέψεις στελεχών του Facebook για τις επερχόμενες τάσεις δεν είναι πάντα σωστές.

    Οι στρατολόγοι του Facebook στοχεύουν στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία ως χώρες άντλησης πιθανών υποψήφιων, ενώ τον Ιούνιο, το Facbook ανέφερε ότι είχε περισσότερους από 63.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, 21% περισσότερους από την ίδια περίοδο πέρυσι.

    Το metaverse είναι ουσιαστικά ένας τεράστιος εικονικός κόσμος στον οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιούν αβαταρ, με τη χρήση των οποίων μπορούν να πραγματοποιήσουν εικονικές συναντήσεις ή να αγοράσουν εικονικά αγαθά όπως οικόπεδα, ρούχα κ.α., πληρώνοντας συχνά με κρυπτονομίσματα. Το Facebook δεν είναι το μόνο που εργάζεται στο metaverse ενώ αναγνώρισε ότι καμία εταιρεία δεν θα το κατέχει και θα το διαχειρίζεται. Άλλοι "παίκτες" είναι η Epic Games, η οποία έχει συγκεντρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια από επενδυτές για να βοηθήσει στα μακροπρόθεσμα σχέδιά του για την κατασκευή του metaverse.

    "Δεν πρόκειται να υπάρξουν πολλά metaverses σε διάφορες εταιρείες. Θα υπάρξει μόνο ένα metaverse", δήλωσε ο Tuong Nguyen, αναλυτής που παρακολουθεί νέες τεχνολογίες για την εταιρεία Gartner. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι το Facebook μαζί με άλλες μεγάλες εταιρίες της Silicon Valley θα καταλήξουν να μονοπωλούν το metaverse και θα το χρησιμοποιήσουν για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων και αποκόμιση κέρδους από αυτά, όπως κάνουν τώρα με το υπάρχον διαδίκτυο.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.