Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Internet of Things αναμένεται να αποφέρει έως και 12,6 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030

    Από έξυπνες οικιακές συσκευές έως εργοστάσια με αισθητήρες, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) είναι έτοιμο να δημιουργήσει αξία τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο McKinsey (MGI). 
    Η MGI εκτιμά ότι μέχρι το 2030 το Internet of Things θα μπορούσε να παράξει κέρδη μεταξύ 5,5 τρισεκατομμυρίων και 12,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Περίπου το 65% αυτής της αξίας προβλέπεται να δημιουργηθεί σε επιχειρηματικές εφαρμογές, όπως έξυπνα εργοστάσια ή γραφεία, αντί για οικιακές εφαρμογές, όπως ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ που συνδέονται στο διαδίκτυο. Η οικονομία του IoT προβλέπεται ότι θα κλίνει προς τις αναπτυσσόμενες χώρες -- οι οποίες επωφελούνται από τη δυνατότητα κατασκευής έξυπνων εγκαταστάσεων από την αρχή αντί για μετασκευές -- και ιδιαίτερα την Κίνα, η οποία η MGI αναμένει ότι θα δημιουργήσει περισσότερο από το ένα τέταρτο της συνολικής αξίας του IoT έως το 2030 .

    Δεν είναι βέβαιο ότι όλη αυτή η οικονομική αξία θα πραγματοποιηθεί. Εάν οι πολλές εταιρείες που συμβάλλουν στον τομέα συμφωνήσουν σε πρότυπα διαλειτουργικότητας που θα ήταν κοινά σε όλους, θα διευκόλυναν τόσο στην εξάπλωσή του όσο και στην αφομοίωσή από τον γενικό πληθυσμό. Έως και τα τρία τέταρτα των εκτιμήσεων υψηλών προδιαγραφών για τη μελλοντική αξία του IoT εξαρτώνται από την καθιέρωση διαλειτουργικότητας, σημειώνει ο Chui, ενώ οι ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο παραμένουν το μόνιμο αγκάθι στην αποδοχή και λειτουργία του.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.