Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Netflix εντείνει τις προσπάθειες αποκλεισμού χρήσης VPN στις υπηρεσίες του

    Το Netflix έχει εντείνει τις προσπάθειές του να απαγορεύσει στους χρήστες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία του μέσω VPN ή proxy server με σκοπό να παρακάμπτουν τους γεωγραφικούς περιορισμούς στη διάθεση περιεχομένου. Στη προσπάθεια αυτή, υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες, μιας και αποκλείονται και διευθύνσεις IP απλών πολιτών μιας και οι "κοινές" αυτές διευθύνσεις χρησιμοποιούνται από προγράμματα άρσης γεωγραφικών αποκλεισμών. Σαν αποτέλεσμα, χρήστες του Διαδικτύου χωρίς VPN στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι "λείπει περιεχόμενο" στο Netflix.

    Το TorrentFreak αναφέρει ότι υπάρχουν παράπονα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης από χρήστες των οποίων οι υπηρεσίες VPN «μπλοκαρίστηκαν» ξαφνικά από το Netflix. Προηγουμένως δεν ήταν δυνατή η αναπαραγωγή περιεχομένου κατά τη χρήση VPN, ενώ εδώ και ένα χρόνο είναι δυνατή η προβολή πρότυπου πολυμεσικού περιεχομένου του Netflix ενώ όλα τα άλλα περιεχόμενα είναι κρυφά.

    Το Netflix δεν εξηγεί ποιες διευθύνσεις IP αποκλείονται και γιατί, αλλά είναι φανερό ότι οι προσπάθειες αποκλεισμού διευθύνσεων IP είναι πολύ εντατικές και σε μεγαλύτερο εύρος από πριν. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας παροχής VPN, WeVPN, παρατηρήθηκε ότι το ενημερωμένο σύστημα γεωαποκλεισμού, αποκλείει τις διευθύνσεις IP που εκχωρούνται σε κοινούς πάροχους υπηρεσιών Internet όπως η AT&T, η Comcast και η Verizon. "Η παράπλευρη ζημιά είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμοι οικιακοί συνδρομητές Netflix που αποκλείονται από την πρόσβαση στον πλήρη κατάλογο της χώρας τους στο Netflix", μας ενημερώνει εκπρόσωπος του WeVPN. 

     

    Σε μια ενημέρωση, ένας εκπρόσωπος του Netflix είπε ότι η εταιρεία δεν απαγορεύει όλο το περιεχόμενο για υπηρεσίες VPN και διακομιστές μεσολάβησης. Τα πρωτότυπα Netflix είναι ακόμα διαθέσιμα και η υπηρεσία ροής συνεργάζεται με άτομα που επηρεάστηκαν ακούσια για να αποκαταστήσουν την πρόσβαση στην πλήρη βιβλιοθήκη. Σε χρήστη του Netflix στο Twitter που παραπονέθηκε για αυτό το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, τον συμβούλεψαν να επικοινωνήσει με τον πάροχο υπηρεσιών Internet για να δει εάν η διεύθυνση IP του σχετίζεται με χρήση proxy server ή VPN. 

     

    netflix twitter

     

    Το WeVPN μας είπε ότι η εταιρεία πειραματίζεται με μια λύση, η οποία φαίνεται να λειτουργεί προς το παρόν. Οι εταιρίες CyberGhost και Private Internet Access, που επηρεάστηκαν επίσης από τους νέους αποκλεισμούς του Netflix, λένε ότι κατάφεραν και παρέκαμψαν τον αποκλεισμό άμεσα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.