Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Samsung αναπτύσσει την πρώτη μνήμη LPDDR5X

    Η Samsung Electronics, ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέπτυξε την πρώτη DRAM 16 gigabit (Gb) Low Power Double Rate Data 5X (LPDDR5X) της βιομηχανίας στα 14 νανόμετρα (nm), που έχει σχεδιαστεί για την περαιτέρω ανάπτυξη των εφαρμογών υπηρεσιών δεδομένων υψηλής ταχύτητας, όπως το 5G, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και το metaverse.

    «Τα τελευταία χρόνια, τα υπερσυνδεδεμένα τμήματα της αγοράς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και το metaverse, που βασίζονται σε εξαιρετικά γρήγορη επεξεργασία δεδομένων μεγάλης κλίμακας, έχουν αναπτυχθεί αρκετά», δήλωσε ο SangJoon Hwang, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού DRAM στη Samsung Electronics. «Το LPDDR5X θα διευρύνει τη χρήση μνήμης υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης πέρα από τα smartphone και θα φέρει νέες δυνατότητες σε εφαρμογές αιχμής που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη, όπως διακομιστές, ακόμη και αυτοκίνητα».

    Το LPDDR5X της Samsung είναι μια DRAM επόμενης γενιάς που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει σημαντικά την ταχύτητα, τη χωρητικότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας για μελλοντικές εφαρμογές 5G. Το 2018, η Samsung παρέδωσε την πρώτη 8Gb LPDDR5 DRAM του κλάδου και σήμερα, η εταιρεία προχωρά επιθετικά πέρα από τις αγορές κινητής τηλεφωνίας με την πρώτη DRAM 16 Gb LPDDR5X.

    Η LPDDR5X DRAM θα προσφέρει ταχύτητες επεξεργασίας δεδομένων έως και 8,5 gigabits ανά δευτερόλεπτο (Gbps), οι οποίες είναι πάνω από 1,3 φορές ταχύτερες από τις ταχύτητες 6,4 Gbps του LPDDR5. Αξιοποιώντας την πιο προηγμένη τεχνολογία διεργασιών DRAM 14nm της βιομηχανίας, θα χρησιμοποιεί επίσης περίπου 20% λιγότερη ενέργεια από τη μνήμη LPDDR5. Επιπλέον, το τσιπ LPDDR5X των 16 Gb θα υποστηρίζει έως και 64 gigabyte (GB) ανά πακέτο μνήμης, καλύπτοντας την αυξανόμενη ζήτηση για DRAM κινητής τηλεφωνίας μεγαλύτερης χωρητικότητας παγκοσμίως.

    Αργότερα φέτος, η Samsung θα αρχίσει να συνεργάζεται με παγκόσμιους κατασκευαστές chipset για να δημιουργήσει ένα πιο βιώσιμο πλαίσιο για τον συνεχή διευρυνόμενο κόσμο της ψηφιακής πραγματικότητας, με το LPDDR5X να λειτουργεί ως βασικό μέρος αυτής της βάσης.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.