Jump to content



  • SirMomus
    SirMomus

    SweepSense: ένα project που θα κάνει τις συσκευές μας (ακόμα) εξυπνότερες

    Εάν ακούτε μουσική ή κάποιο radio στο smartphone σας και πρέπει να διακόψετε τον ήχο για να χαιρετήσετε έναν φίλο σας στο τρένο, θα πρέπει να αφαιρέσετε ακουστικά σας, και στη συνέχεια να πατήσετε το κουμπί παύσης στην οθόνη του τηλεφώνου. Ένα πρόγραμμα που ονομάζεται SweepSense καταργεί την ανάγκη για το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας, και έχει εκτεταμένες πιθανές εφαρμογές στον πραγματικό κόσμο.

     

    Τρεις ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon είναι πίσω από το SweepSense, το οποίο έχει ως στόχο να καταστήσει τις συσκευές πιο έξυπνες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αισθάνονται το περιβάλλον τους, χρησιμοποιώντας τα ηχεία και μικρόφωνα που ήδη έχουν. Το project χρησιμοποιεί ένα smartphone ή laptop speaker για να στείλει υπερηχητικές συχνότητες, οι οποίες θα αντανακλούν στα κοντινά αντικείμενα και θα μετρώνται από το μικρόφωνο της συσκευής. Οι πληροφορίες που αναμεταδίδονται από τον ανακλώμενο ήχο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενεργοποίηση ειδικών δράσεων.

     

    Το SweepSense έχει ήδη δύο αυτόνομα demos που δείχνουν πώς αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στον πραγματικό κόσμο. Σε ένα σενάριο, ένα ζευγάρι ακουστικά είναι συνδεδεμένο σε ένα iPhone. Όταν και τα δύο ακουστικά εισάγονται στα αυτιά του χρήστη, μια συγκεκριμένη συχνότητα υπερήχων λαμβάνεται από το μικρόφωνο του τηλεφώνου. Όταν ένα από τα ακουστικά αφαιρεθεί, το SweepSense καθιστά δυνατό να καθοριστεί ποιο earbud ακουστικό αφαιρέθηκε.

     

    Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν λογισμικό ώστε να μπορείτε να διακόψετε τον ήχο της συσκευής όταν ένα earbud απομακρύνεται, ενώ ακούτε μουσική. Εναλλακτικά, όταν έχετε μια εισερχόμενη κλήση στο τηλέφωνο, μπορείτε απλά να αφαιρέσετε ένα in-ear να απαντήσετε στην κλήση.

     

    Οι ερευνητές δείχνουν επίσης πως το SweepSense μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα φορητό υπολογιστή για τον προσδιορισμό της γωνίας της οθόνης. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσει ορισμένες ενέργειες.

     

    Το SweepSense είναι ακόμα μακριά από την τέλεια προσέγγιση για την κατασκευή εξυπνότερων συσκευών. Οι ερευνητές παραδέχονται, για παράδειγμα, ότι το υπερηχογράφημα χαμηλής συχνότητας μπορεί να είναι ενοχλητικό για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα ζώα, σύμφωνα με το MIT Technology Review.
    Οι ερευνητές σκοπεύουν να διερευνήσουν επιπλέον εφαρμογές σε συστήματα αναγγελιών σε σταθμούς του μετρό και σούπερ μάρκετ, συστήματα ήχου σε χώρους και γήπεδα για συναυλίες, και αυτοκίνητα.

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.