Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Με νέες ελαστικές οθόνες η LG σκοπεύει να μπει στην αγορά των wearables

    Η LG Display έχει δημιουργήσει μια οθόνη που μοιάζει με φιλμ, η οποία μπορεί να τραβηχτεί, να διπλωθεί και να στρίψει χωρίς καμία παραμόρφωση στην προβολή περιεχομένου σε υψηλή ανάλυση.

    Η οθόνη έχει ελαστικότητα περίπου 20% χάρη σε ένα υπόστρωμα κατασκευασμένο από το ίδιο είδος υλικού που χρησιμοποιείται σε μαλακούς φακούς επαφής, ενώ αποκάλεσε την ιδιότητα αυτή ως πρωτοποριακή.

    Η ανακοίνωση έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την LG Display, η οποία υπέστη μεγάλες απώλειες το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου λόγω της πτώσης των τιμών των οθονών.

    Η νέα οθόνη διαθέτει τεχνολογία micro-LED που επιτρέπει ανάλυση 100 ppi -- η οποία είναι συγκρίσιμη με τις οθόνες τηλεόρασης.

    Ικανό να ταιριάζει με καμπύλες επιφάνειες όπως στο ανθρώπινο σώμα, σε ρούχα και στο αμάξωμα αυτοκινήτων, το προϊόν "επεκτείνει τις δυνατότητες της οθόνης σε διάφορες βιομηχανίες, όπως η μόδα, τα wearables, η κινητικότητα και τα παιχνίδια", δήλωσε η LG Display σε δελτίο τύπου.

    Οι Κινέζοι αντίπαλοι οθονών έχουν προχωρήσει σε ένα κύμα επενδύσεων στην παραγωγική ικανότητα, ωθώντας την LG Display και τους ομότιμους της στη Νότια Κορέα να καινοτομήσουν για να ξεχωρίσουν.

    Το Micro-LED θεωρείται ως το πιθανό επόμενο στάδιο στην τεχνολογία οθόνης μετά το OLED (οργανική δίοδος εκπομπής φωτός), ένα τμήμα όπου οι Νοτιοκορεάτικες εταιρίες έχουν μπει από νωρίς.


    Πηγή
    Φωτογραφία: LG Display
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.