Jump to content

Delijohn

Premium Members
  • Posts

    5.188
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    4

Είδηση Comments posted by Delijohn

  1. πριν 53 λεπτά, το μέλος SirDiman έγραψε:

    Μην είστε αφελείς...το να βρουν το συγκεκριμένο exploit δε τους πηρε δευτερόλεπτα αλλα μερες/εβδομαδες..

    Το να τρεξεις ενα shell script ναι θα παρει μερικα δευτερολεπτα...

     

    αυτοί οι χρόνοι είναι για τους αφελείς και τους τίτλους.. για να φαίνονται πιο "πιασάρικοι".. 

    Από την άλλη, σημασια έχει ότι παίζουν τα προγράμματα των bounty hunter και αφού βρίσκουν τα κενά ασφαλείας, τσεπώνουν τα λεφτά και τα κενά διορθώνονται, σχετικά γρήγορα.

    • Like 1
  2. O κόσμος δεν γνωρίζει πολλά... ή εθελοτυφλεί.. εγώ σε όποιον λέω πως το κινητό του αν έχει fb και messenger τον παρακολουθεί, γελάει.. του λέω σε ηχογραφεί και μου λένε ΑΑΑΣΕ ΡΕΕΕ... ε τώρα με τον Trump, κάποιος φαίνεται έκανε εκπομπές στην αμερικανική τηλεόραση και "ξύπνησαν" λίγο.. κ σου λέει για να δούμε τι είναι αυτό.. τόσο απλά.. 

    Είδα και το κορυφαίο σε μια πολιτική ανάλυση, έλεγε κάποιος ας κλείσει ο Ομπάμα όλα τα προγράμματα παρακολούθησης, πριν τα πάρει στα χέρια του ο Trump. Εκεί είναι να παίρνεις φόρα και να περνάς μέσα από τον τοίχο... 

  3. πριν 2 ώρες, το μέλος l2phile έγραψε:

     

    Αυτό που λέω είναι ότι από την στιγμή που η Google έχει έλεγχο μόνο σε κάποια συγκεκριμένα κινητά, έπρεπε να βάζει στα στατιστικά μόνο αυτά τα κινητά. Δεν σχολιάζω το τι κάνει ή τι θα πάθει ο καθένας που δεν ενδιαφέρεται να αναβαθμίσει.

     

    Καρκίνο δεν θα το έλεγα. Μόνο ένα κινητό Nexus είχα και στα υπόλοιπα δεν είχα ποτέ θέμα λόγω μη τελευταίων security updates. Επίσης ήξερα ότι δεν θα παρω updates είτε στην ώρα τους ή ποτέ, αλλά σε αυτό δεν κατηγορούσα την Google ή το  Android.

     

    Θα προτιμούσα να υπήρχαν δύο πίτες, μία μόνο με κινητά της Google (επίσημη) και μία με όλα τα άλλα, για να δείξει τι "χάνεις" αν δεν παίρνεις Google κινητό.

    Δεν ξέρεις πόσο ελέγχει και τα υπόλοιπα κινητά ή δεν ξέρεις με τι όρους έχουν πάρει την "χρήση" του android. Το να βάζει κάποιος μόνο αυτά τα στατιστικά, είναι "άδικο".. android είναι και τα άλλα.. δεν είναι εντελώς άλλο λειτουργικό.. 

     

    Καρκίνο το λέω από την άποψη ότι όταν δεν υπάρχει κεντρική αναβάθμιση, όπως με τα windows π.χ., είναι χειρότερο να προσπαθούν άλλοι, να "αναβαθμίσουν" ένα λειτουργικό. Να στο πω κι αλλιώς, χαλάει το όνομα του android όταν βγαίνει κ λέει η motorola, εγώ δεν μπορώ.. μην περιμένετε καμία αναβάθμιση από μένα.. τότε τι πουλάς; Ευκαιριακές συσκευές με ένα λειτουργικό που είναι ήδη παλιό; Μας πείραξε το μη ασφαλές IoT και δε μας πείραξε που έχει γεμίσει ο κόσμος με outdated συσκευές-bots; 

     

    Δεν θέλει προφανώς να το κάνει.. δεν θέλει να χάσει τις πωλήσεις των άλλων, όταν οι δικές της είναι πολύ μικρές.. και δεν παίζει να ξεχωρίσει το θέση της, προκειμένου να πουλήσει πιο πολλά "από τα δικά της".

    http://www.androidauthority.com/sounds-like-google-tweaking-way-updates-android-727726/

  4. Θα μπορούσε να περιορίζει τον κάθε vendor να φτιάχνει "τον δικό του launcher" ή κάποια περιορισμένα skins και το ίδιο το android (ο πυρήνας του) να γινόταν update μόνο από την google, ΠΑΝΤΟΥ. 

    Αυτό που λες δεν είναι λάθος... μα δεν είναι και "δίκαιο". Η samsung πλούτισε πουλώντας εκατομμύρια συσκευές.. να βάλει το κώλο της κάτω να φτιάξει τα updates. Αντί αυτού, φτιάχνει π.χ. δικό της smart assistant για να πάει κόντρα στην google.. καλά να πάθει αν τα κινητά της δεν είναι "ασφαλή". Καλά να πάθει αν ο κόσμος αρχίσει και προτιμά τα pixel σιγά σιγά. 

    Αυτός ο κατακερματισμός των εκδόσεων, είναι ο καρκίνος του android.

    • Like 3
  5. Μία ώρα πριν, το μέλος acct έγραψε:

    Ας ξεκινήσουμε από το βασικό. Είναι καλύτερο να έχεις τους κωδικούς σου κρυπτογραφημένους και προστατευμένους πίσω από ένα κλειδί, από ό,τι cleartext σε ένα συμβατικό αρχείο.

     

    Το lastpass, με θέλγητρο την ευκολότερη ενσωμάτωση σε καθημερινές εργασίες, έχει εκτεθεί σε περισσότερους κινδύνους από ό,τι ορισμένοι απλούστεροι password managers. Επίσης είναι δημοφιλέστερος στόχος, γιατί απλά φυλάσσει κεντρικά μεγάλο όγκο κωδικών.

     

    Το αποτέλεσμα είναι ότι μια αναζήτηση για "lastpass hacked" επιστρέφει σελίδες με πραγματικά περιστατικά παραβιάσεων (ορισμένες φορές αμφίβολης χρησιμότητας), αλλά αποκρύπτει τις πάμπολλες περιπτώσεις χρηστών που απέφυγαν την παραβίαση του λογαριασμού τους χάρη στην υπηρεσία.

     

    Όμως, το πόση ασφάλεια θα θυσιάσει ο καθένας μας για χάρη της ευχρηστίας θα πρέπει να το αποφασίσει μόνος.

    να συμπληρώσω, οι κωδικοί είναι κρυπτογραφημένοι, προστατευμένοι με ένα κλειδί και με 2FA (two factor authentication) πολλών επιλογών.. 

     

    Το lastpass ακούει την κοινότητα και τους χάκερς και διορθώνει τα κενά που βρίσκονται κατά καιρούς. Το ότι κάποιος το έσπασε, δεν σημαίνει ότι μας χάκαραν όλους. Μπορεί να σημαίνει ότι βρήκε ένα κενό, μίλησε με την εταιρεία και το διόρθωσαν. Επίσης βγάζει updates και είναι στην ουσία πολύ υπεύθυνοι σε αυτό που κάνουν. Το ότι προσπαθούν πιο πολλοί να τους "σπάσουν" ή να "ρίξουν" την ασφάλειά τους, δεν σημαίνει κάτι.. και με τα windows γίνεται αυτό, μα είναι το πιο "μη ασφαλές" λειτουργικό; Πώς το κρίνουμε αυτό;

    Κεντρικά δεν ξέρω αν αυτό που φυλάσσει μπορεί να το "σπάσει" κάποιος.. αλλά και να το κλέψει, είναι άχρηστο.

     

    Τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης δεν μου λένε κάτι. Για κάνε αναζήτηση πόσες φορές έχουν κλαπεί κωδικοί που είναι σωσμένοι σε browsers. Έχει αποτελέσματα;; Κι εγώ το έχω κάνει... δε με έχει στα αποτελέσματα.. όταν χάκαραν το dropbox ή το linkedin, πόσοι χρησιμοποίησαν αυτούς τους κωδικούς και μπήκαν οπουδήποτε αλλού, μια και οι χρήστες είχαν τον ίδιο κωδικό παντού; Τι αποτελέσματα θα δούμε στις αναζητήσεις γι'αυτό; 

     

    Συνήθως από δικά μας λάθη χάνουμε την ασφάλειά μας, χάρη της ευχρηστίας.

    • Like 1
  6. πριν 1 ώρα, το μέλος gunsnrose123 έγραψε:

    μπορείς να εμπιστευτείς κωδικούς e-banking σε ένα πρόγραμμα? 

    ναι μπορώ.. δεν θα τους "ξεχάσει", δεν θα τους δώσει αλλού.. μα και να το χακάρουν, ο άλλος δεν θα δει τους πραγματικούς κωδικούς μου.. ;-) το εμπιστεύομαι λοιπόν, γιατί θα μου φτιάξει πιο ασφαλείς κωδικούς σε σχέση με αυτούς που θα φτιάξω εγώ και είναι κ πιο ασφαλές από το να βάλω "εύκολους" για να τους "θυμάμαι"... 

    πριν 1 ώρα, το μέλος freemannnn έγραψε:

    αφου σε καθε συναλλαγη μεταφορας χρηματων σου στελνουν sms στο κινητο για επιβεβαιωση η χρειαζεσαι συσκευη με generator codes.

    αντε να πληρωσεις κανενα λογαριασμο ισως. τι αλλο?

    γενικώς πιο εύκολο είναι να πάρει κάποιος το sms από την τράπεζα, αντί για σένα, παρά να πάρει τους κωδικούς σου από το latpass..

  7. Χθεσινή είδηση: http://www.theverge.com/2016/10/25/13410020/apple-annual-revenue-decline-first-2001

     

    7.7% ετήσια μείωση εσόδων για πρώτη φορά από το 2001

    5% συνεχόμενη μείωση πωλήσεων των iphone χρόνο με το χρόνο (ξεπουλάαααανε πάντα βλέπω εγώ σε ειδήσεις βέβαια)

    6% μείωση πωλήσεων στα ipad

    14% βουτιά στα mac προϊόντα

    ένα πράγμα πάει καλά, το google cloud.. γιατί άραγε... 

    • Like 2
  8. πριν 1 ώρα, το μέλος gdp77 έγραψε:

    β) Το τι παίζει στην πιάτσα δεν το ζω επαγγελματικά, αντιλαμβάνομαι και βλέπω όμως

    γ) Και προφανώς έχει δίκιο ο @Delijohn για το πώς λειτουργούν τα πράγματα, αλλά αυτό δεν με κάνει να αλλάζω την άποψή μου η οποία είναι : Οι περισσότερες εταιρείες που παρέχουν ΙΤ/support σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν προσωπικό που ξέρει 99% win και 1% linux και αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι -ξερόλες τους λέω εγώ- ωσαν παντογνώστες κριτικάρουν αυτό που δεν ξέρουν. Και αυτή την κριτική την ακούω και τη διαβάζω εδώ μέσα. Στο Linux δεν γίνεται αυτό, δεν γίνεται το άλλο κτλ και ανάθεμα και αν έχουν αφιερώσει λίγο χρόνο μετά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, να ασχοληθούν, αν το εκάναν και εκεί... Αλήθεια ποιος επαγγελματίας ΙΤ είπε στον μικρομεσαίο που θέλει δέκα μηχανήματα για office και web based εφαρμογές ότι "ξέρεις υπάρχει η λύση αυτή με win και χχχχχ κόστος, αλλά υπάρχει και η λύση αυτή με linux και χχ κόστος". Αυτός είναι επαγγελματισμός, να εξηγείς στον πελάτη σου τις εναλλακτικές. Αλλά αυτό ποτέ δεν γίνεται γιατί μια λύση ξέρουν οι επαγγελματίες, αυτήν εμπιστεύονται και τέλος.

     

    Τέλος η πληροφορική (σε αντίθεση με άλλες επιστήμες) είναι ανοικτή επιστήμη, τα πτυχία ή η επαγγελματική απασχόληση δεν σημαίνουν κάτι για τις γνώσεις του καθενός μας.

    β) όλοι αντιλαμβανόμαστε λίγο ή πολύ.. απλά καλώς ή κακώς, δεν είναι πάντα έτσι όπως αντιλαμβανόμαστε.. κάποιοι έβγαλαν δις επειδή αντιλήφθηκαν σωστά μια φάση της αγοράς

    γ) εν μέρει έχεις δίκιο φίλε μου. Απλά κι οι μικρές εταιρείες, με τις λίγες ανάγκες, δεν έχουν επιλογή πάντα να πάνε σε linux. Γιατί είναι τα μικρά ψάρια, μιας μεγάλης αλυσίδας που στην αρχή της, το μεγάλο ψάρι τρώει microsoft και παράγει microsoft. Και πίστεψέ με, ξέρω προγραμματιστές σε πολύ μεγάλες εταιρείες που έχουν 2 λάπτοπ στο χέρι (ένα με win κι ένα με linux) και σπάνια πλέον χρησιμοποιούν το linux.. γιατί οι λύσεις που παρέχουν ή που τους ζητάνε, είναι για windows.. δεν είναι θέμα κριτικής, είναι θέμα καθημερινής ενασχόλησης και προβλημάτων.. στο χρόνο που πέρασε, είχα πάντα ένα λάπτοπ εκεί δίπλα που είχε Linux.. ε όσες φορές το χρησιμοποίησα, είχα λίγο μετά ένα πρόβλημα.. γιατί πήρα τη δουλειά μου και την πήγα σε ένα σύστημα άλλο και δεν έπαιζε ή είχε ασυμβατότητες. Ακόμα και το απλό office, είναι πλέον δεδομένο. Φίλος πήρε 3 παρουσιάσεις του φτιαγμένες στο linux του και πήγε να τις παρουσιάσει και έγινε ρεζίλι.. ακόμα κι όταν τις έκανε pdf, δεν περάστηκαν σωστά όσα ήθελε.. και ξέρω ότι αν ήξερε καλά, θα μπορούσε ίσως να γλιτώσει τα προβλήματα.. αλλά ο οποιοσδήποτε, αν πάθει 1-2-3, θα γυρίσει στο κοινώς αποδεκτό και χιλιοδοκιμασμένο. 

     

    Η πληροφορική, είναι ανοικτή. Αυτό είναι πολύ καλό, μα και πολύ κακό. Γιατί ο καθένας μπορεί να την "πλησιάσει" και να αφιερώσει χρόνο και να αποκτήσει ένα επίπεδο "μαεστρίας", μα από την άλλη αυτό δεν θα τον κάνει απαραίτητα expert. Πολλοί επίσης θα θελήσουν να δουν τις αποδείξεις αυτής της μαεστρίας.. κι εκεί μετρά η εμπειρία και τα mousepad/πληκτρολόγια που έχεις λιώσει. Αν δεν είσαι επαγγελματίας με καλούς πελάτες ή αν δεν έχεις ένα χαρτί που να λέει τι μπορείς να καταφέρεις (certification?), τότε είσαι ένας τυχαίος που γυρνά και διαφημίζει το "ευαγγέλιό" του.. πολλά certification είναι φτιαγμένα να θέλουν εργασιακή εμπειρία και να πρέπει να σε προτείνει άλλος που το έχει ήδη, οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι μια κλίκα που δεν μπαίνει ο καθένας.... κι ειδικά ο @swatoner θα το ξέρει καλά αυτό, στην ελλάδα που το κάθε αφεντικό "πλερώνει και ζητάει ότι γουστέρνει" (έτσι ακριβώς το λένε κάποιοι) δεν έχει χρόνο να κάτσει να σε ακούσει... εφόσον ο χρόνος περνάει, θέλει λύσεις που να παίζουν εδώ και τώρα.. και στο πρώτο παραστράτημα, θα χτυπήσει το τηλέφωνο και μαύρο φίδι που σ'έφαγε. 

    • Like 3
  9. πριν 16 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Ειλικρινά βαρέθηκα και κουράστηκα να συνομιλώ με ξερόλες IT/developers/whatever με 99,9% γνώσεις win based. Δυστυχώς αυτό το μοντέλο κυριαρχεί σε όλες τις εταιρείες που παρέχουν support και έτσι ο τελικός πελάτης δεν ενημερώνεται ποτέ σωστά για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει με εναλλακτικό OS (όπως επίσης και δεν ενημερώνεται για το πώς μπορεί να περικόψει τα έξοδά του που αφορούν λογισμικό/support). Ποτέ δεν είπα ότι το Linux είναι λύση για όλα, αλλά όταν το γράφεις αυτό είμαι σίγουρος ότι έχεις καρφωμένο στο μυαλό σου "τα win είναι η λύση για όλα γιατί αυτό ξέρω"....

    1) αν βαρέθηκες, είναι δικό σου θέμα.. εδώ στο φόρουμ, μια ζωή τα ίδια και τα ίδια λες.. ε κι εμείς βαρεθήκαμε

    2) βάλε τα με τις εταιρείες λοιπόν.. ή φρόντισε να αγοράσεις τις "big 4" και βάλε τις να παρέχουν υποστήριξη μόνο σε linux συστήματα

    3) ξέρεις τι σημαίνει το partnership με τη microsoft για μια μεγάλη εταιρεία; 

    4) δε με ενδιαφέρει τι νομίζεις εσύ ότι έχω εγώ καρφωμένο στο μυαλό μου.. αν θες να κάνεις κουβέντα, μίλα χωρίς να υποθέτεις τι έχουν στο μυαλό τους οι άλλοι... ή τι γνώσεις έχουν.. ή γιατί όλη η μασονία, οι it στις πυραμίδες του χέωπα και αυτοί στη λίστα μποντιμπίλντερμεργκ δεν έχουν linux :p

     

    Αφού είσαι τόσο ενημερωμένος και τόσο expert στο linux και υπάρχουν τόσες πολλές λύσεις με το linux, γιατί δεν ανοίγεις μια εταιρεία στο εξωτερικό και να παρέχεις consulting σε μεγάλες εταιρείες και να τους πείσεις όλους σιγά σιγά να βάλουν linux; Με το που λες linux, ξέρεις τι πόρτες θα φας στη μούρη;; 

     

  10. πριν 33 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

     

    Ελπίζω να γέλασες αρκετά.

     

    Επί του θέματος, άντε στήσε εσύ 10 windows υπολογιστές σε μικρομεσαία επιχείρηση και άστους χωρίς AV. Αυτό είναι αστείο.

     

    Αντίθετα, μπορείς άνετα στην ίδια εταιρεία να στήσεις 10 Linux υπολογιστές χωρίς ΑV.

    ακόμα γελάω

     

    έχω φίλους σε τράπεζα με χιλιάδες pc και δεν έχουν antivirus... προφανώς τα κόβουν ΟΛΑ κάπου κεντρικά.. έτσι και σε μια μικρομεσαία, θα μπορούσα να κάνω το ίδιο.. στην ίδια ακριβώς εταιρεία, δεν θα μπορούσα να βάλω linux.. για πολλούς λόγους.. πάρε το χαμπάρι ότι το linux δεν είναι η λύση ΓΙΑ ΟΛΑ.. 

    Τέλος, πέρα από το ότι δεν μιλάμε για το θέμα των ιών αλλά της ασφάλειας (άλλο το σώβρακο κι άλλο η φανέλα), τα antivirus δεν πιάνουν ούτε το 5-10% των πραγματικών κινδύνων. Οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι από τους "ξεπερασμένους" ιούς. Απλά συνεχίζουμε να τα έχουμε γιατί η ίδια η αγορά συνεχίζει και αισχροκερδεί πουλώντας τα. Όταν πάψει ο κόσμος να αγοράζει antivirus και να βάζει free ή σκάσουν πιο ολοκληρωμένες λύσεις, τότε θα δεις για πότε θα υπάρξουν αντίστοιχες ανταγωνιστικές λύσεις, που θα κάνουν πιο σωστή δουλειά ή θα λειτουργούν αλλιώς.. με βάση τα σύγχρονα δεδομένα. Το να μου λέει λοιπόν ένας Linux fanboy ότι δεν έχει antivirus είναι αστείο.. σαν να κοιτάμε ποιο σουρωτήρι θα χρησιμοποιήσουμε και να προτείνεις αυτό που έχει απλά καλύτερο ή πιο εύχρηστο χερούλι.. για σουρωτήρι μιλάμε όπως και να'χει.. 

    υ.γ.: το antivirus 8 στις 10 φορές δεν θα σε σώσει από τον ιό, αλλά από μια δικιά σου (του κάθε χρήστη) ηλίθια κίνηση

    • Like 1
  11. πριν 20 ώρες, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Τα τελευταία 10 χρόνια λοιπόν που χρησιμοποιώ Linux, δεν έχω κανένα άγχος για ιούς, δεν έχω εγκαταστήσει ΑV, δεν με νοιάζει σε ποιες σελίδες μπαίνω και ποτέ δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα από malware. Άντε κάνε το ίδιο και σε win. Αυτός είναι ο "θεός" μου...

    γελάνε και τα floppy

    ατάκες τύπου δεν είχα ποτέ πρόβλημα/δεν είδα κάτι/πρόσεχα ή δεν πρόσεχα πού μπήκα (λες κ παίζει ρόλο) είναι 

    Α Σ Τ Ε Ι Ε Σ

     

    επίσης, πέρα από το τι συμβαίνει στο pc του καθενός, να'χουμε το νου μας σε τι συστήματα (servers; cloud; isp και κολοσσοί ολόκληροι, networking συσκευές, κουτάκια πολλαπλών χρήσεων) τρέχουν τα λειτουργικά αυτά και πόσοι χρήστες περνούν καθημερινά από αυτά τα συστήματα κ τι αφήνουν κ τι παίρνουν... 

    • Like 1
  12. Μπορούσαν να το ελέγξουν. Μπορούσαν να κάνουν καλύτερους ελέγχους. Όταν έχεις το 80% της αγοράς, δεν βγάζεις έτσι ένα προϊόν.. πόσο μάλλον το top of the line προϊόν. Και το γνώριζαν σαν πρόβλημα.. ειδικά τη δεύτερη φορά. Προσπάθησαν και να το "κουκουλώσουν" στην αρχή. Και το ότι και τη δεύτερη φορά υπήρξε το πρόβλημα, τους έκανε ακόμα πιο ρεζίλι... και μιλάμε για μια πανάκριβη συσκευή, φουλ του μάρκετινγκ.. μετά από αυτό, θα πρέπει να πάνε 2 βήματα μπροστά στις επόμενες συσκευές, όχι μόνο ένα. 

    Το ότι ανακάλεσε κι έδωσε refund ήταν το λιγότερο. Το ότι σταμάτησε την παραγωγή δεν ήταν καν κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Αν ήταν μικρότερη εταιρεία, θα την είχαν κλείσει.. 

    Η κάθε εταιρεία πορεύεται όπως νομίζει. Αυτοί έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, ώστε να μη χάσουν πολλά. Άλλες σε μερικά χρόνια ίσως δεν υπάρχουν. Ειδικά στο χώρο τον κινητών, μέσα σε μια δεκαετία, τα παλιά θηρία γίνονται... "γατάκια".

  13. πριν 33 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

    Με πιο μεγαλο μπαμ :hehe:

    ε δε νομίζω μια τέτοια εταιρεία να κάνει τέτοιο λάθος δεύτερη φορά.. δεν είχα ποτέ samsung, μα κινούν όλη την αγορά με βάση το τι παρουσιάζουν κάθε χρόνο.. για το note καλά να πάθουν, μια και δεν έδωσαν κάτι καλύτερο.. απλά θα βγάλουν πιο σύντομα το 8 κι ίσως παρατήσουν εντελώς το brand note.. 

  14. πριν 13 ώρες, το μέλος icy20 έγραψε:

    Μια που το ειπες ρε Γιωργο αυτο με το μη πατημα του start κτλ διορθωνεται τελικα με το prefetcher/superfetch? Εγω οσες φορες το εχω παθει (μια μονο σε δικο μου pc) ετσι σταματησε...

    1 φορά μου διορθώθηκε και 2 δεν είχαν την υπομονή να περιμένουν και με το που εξήγησα τι κάνει το reset, το προτίμησαν.

    Ειδικά όταν ακούει ο άλλος ότι δεν θα χάσει αρχεία αλλά θα περάσει ξανά 1-2 προγράμματα, το προτιμά. ;)

     

  15. Συντηρώ 3 μηχανήματα οικογενειακά και 1-2 vm με 10άρια και δεν είχα θέματα. Ούτε format, ούτε τίποτα. Ακόμα και σε 1-2 φίλες που είχαν το κλασικό που δεν μπορούσαν να πατήσουν στο Start ή στη μπάρα κάτω, έκαναν έναν reset χωρίς να χάσουν αρχεία κι απλά ξαναπέρασαν τα 7-8 προγράμματα που είχαν. 

  16. μόνο με full disk encryption και πάλι δεν είναι τίποτα για ένα trojan/malware να κρατήσει τα clipboard σου ή ό,τι πληκτρολογείς και να τσιμπήσει τους κωδικούς σου πριν επιτεθεί.. υπάρχουν περιπτώσεις που γίνεται να επιτευχθεί ακόμα κι "ακούγοντας" την κίνηση ασύρματου πληκτρολογίου :p

     

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.