Jump to content

cherryman

Premium Members
  • Posts

    2.314
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by cherryman

  1. πριν 18 ώρες, το μέλος Oric έγραψε:

    Αν δεν είμαι αδιάκριτος, πόσα instances τρέχουν στον SQL server, και ποιος είναι ο συνολικός όγκος των βάσεων; 

    Καλημέρα,

     

    2 instances τρέχουν πάνω στον Server και ο συνολικός όγκος των βάσεων είναι περίπου στα 72GB. (Μαζί με τις test βάσεις)

  2. Καλημέρα σας μετά από πολύ καιρό.

     

    Έχω μια απορία. Θέλω να κάνω upgrade σε physical Server που έχει λειτουργικό Windows Server 2012 R2 και MS SQL Server 2017 (v.14) σε Windows Server 2019 Standard.

    Από όσο έχω ψάξει σε διάφορα charts της Microsoft, το upgrade από το παλιό λειτουργικό, στο νέο είναι εφικτή, όπως επίσης και ο SQL 2017 υποστηρίζεται από τα Windows Server 2019.

    Θα έχω κάποιο πρόβλημα με τον SQL με αυτή την αναβάθμιση ή όχι;

    Εμπειρικά αν γνωρίζει κάποιος ας με διαφωτίσει.

    Ευχαριστώ.

  3. εγώ το χρησιμοποιούσα κυρίως για να βλέπω ταινίες. έχει επίσης dlna με το οποίο μπορείς να στέλνεις σε αυτό ταινίες βίντεο φωτό κλπ από το πισι και να τα βλέπεις στην τηλεόραση που είναι συνδεδεμένο. έχει αρκετές δυνατότητες για την εποχή του, αλλά δεν υποστηρίζεται από την εταιρεία εδώ και αρκετά χρόνια.

    πριν 1 ώρα, το μέλος dukepapas έγραψε:

    θα με ενδιεφερε.......... τι κανει ακριβως........;; λειτουργεί ως αποκωδικοποιητής ;;

    όχι δεν είναι αποκωδικοποιητής για τηλεόραση.

  4. Καλημέρα σας,

     

    χαρίζεται το AC Ryan PlayOn HD mini που φαίνεται και στο review του συνδέσμου με το χειριστήριό του, το WiFi dongle, την USB προέκταση του WiFi dongle, με το HDMI καλώδιο και ένα Component καλώδιο. Είναι με βρετανική μπρίζα οπότε θα χρειαστεί μόνο ένας αντάπτορας για την μπρίζα.

    • Like 2
  5. Καλησπέρα σας,

     

    ψάχνω να πάρω ένα μινι σύστημα ήχου σαν αυτό ή ακόμα και αυτό το ίδιο. Θέλω να δω τι εναλλακτικές υπάρχουν πάνω κάτω στα ίδια χρήματα, ~350€. Αυτό που σίγουρα θέλω να έχει είναι ethernet/wifi και κατά συνέπεια dlna δυνατότητα, usb θύρα και audio input για σύνδεση πικάπ (turntable) Αυτό που δε γνωρίζω είναι αν χρειάζεται ειδικής έντασης input ή όχι. Τώρα από κει και πέρα τα bluetooth και NFC δεν είναι απαραίτητα αλλά όχι και μη καλοδεχούμενα αν υπάρχουν....

     

     

    Ευχαριστώ.

  6. Ψέματα θα σου πω!

    Που μπορώ να το δω αυτό;

    Ακούγεται μια πιθανή λύση, αλλά με το lan;

    Με το lan δεν κουνιέται καν το laptop.

     

    Με βασανίζει το θέμα firewall, δηλαδή κάπου γίνεται μπέρδεμα σε όλο αυτό.

    Θα το απενεργοποιήσω, θα σβήσω και τον Eset γιατί πάντα έκανε θέματα και θα επανέλθω.

     

    Φίλε pashjohn και με δυο διαφορετικά utp μπλε και κίτρινο πάλι το ίδιο πρόβλημα.

     

    Ήταν πρόγραμμα του κατασκευαστή, όπως έχουν συνήθως τα laptop. Δεν θυμάμαι τι μάρκα ήταν το laptop.

  7. Καλησπέρα,

     

    κάποια στιγμή είχε πέσει στα χέρια μου ένα λαπτοπ για να του κανω φορμάτ, που είχε ένα σύστημα που όποτε κουνιόταν το λαπτοπ έσβηνε το δίσκο ή κάποια άλλα συστήματα του υπολογιστή, για να προστατέψει το δίσκο. Δεν θυμάμαι τώρα πολύ καλά, δεν είχα πολυασχοληθεί και με αυτό. Μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο δικό σου λαπτοπ;

  8. greekfragma, on 26 Jan 2015 - 02:08, said:

    Αυτό που θέλω να επισημάνω πάντως είναι οτι και η εδώ δημοσκόπηση πάντως δεν έπεσε έξω σαν πρώιμο exit poll.

     

    Σε σύνολο 85 ψήφων είχαμε 

    1ος ΣΥΡΙΖΑ με 10μονάδες διαφορά από ΝΔ

    3ο το ΚΚΕ με τη ΧΑ με μία ψήφο διαφορά

     

    νούμερα που αντικατοπτρίζονται και στην πραγματικότητα και άρα το TheLab αποτελεί μικρογραφία και ένα αξιόλογο δείγμα ανθρώπων από διάφορα κοινωνικά πολιτικά και οικονομικά στρώματα.

     

     

    τα υπόλοιπα κομματικά μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα γιατί υπήρξε μια συγχώνευση των λοιπών κομμάτων και έγινε ένα μικρομπέρδεμα.

     

     

    Το 37% της αποχής πάντως το θεωρώ απαράδεκτο νούμερο.

    Με τη διαφορά όμως πως το poll του Lab ήταν και εχθές ανοιχτό όπου αν δεν κάνω λάθος πέσανε κάμποσες στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν είχε κλείσει πριν 2 μέρες όπως οι κανονικές δημοσκοπήσεις η διαφορά θα ήταν πολύ μικρότερη και άρα θα είχε πέσει αρκετά έξω.

    • Like 1
  9. Καλησπέρα,

     

    μου έχει βγάλει το Evolved οτι υπάρχει updated driver ο 14.12 με release date 12/9/2014, ενώ έχω εγκαταστήσει τους τελευταίους (14.12) πριν από 3 μέρες.

    Να σημειώσω πως δεν είναι επιλεγμένη η επιλογή για τους beta drivers, οπότε δεν τσεκάρει για beta.

     

    Πρόκειται για κάποιο bug;

  10. Ξέρει κάποιος αν το AV Digital Adapter δουλεύει με το 1st gen iPad;

    Στο site της Apple λέει οτι είναι συμβατό με 2nd gen και έπειτα, μέχρι τα μοντέλα που είχαμε το 30pin κονέκτορ, αλλά στο internet που έψαξα λίγο, κάποιοι λέγανε οτι δουλεύει και στο 1st gen.

  11. Λογικα πρεπει να εισαι απο καμπινα

    Ναι γιατί και τεχνικό του ΟΤΕ που είχα ρωτήσει μου είπε οτι όλοι σε καμπίνα συνδέονται ακόμα κι αν σε δείχνει από ΑΚ. Τώρα περισσότερες λεπτομέρειες δε ξέρω να σου πω. Ευτυχώς είμαι καμπάνα.

    Πριν με Forthnet 24άρα κλείδωνα στα 12kbps περίπου.

  12. Ενεργοποιήθηκα κι εγώ πριν από μερικές μέρες από ΟΤΕ:

    Date / time

    2014-09-25 16:54:37

    Downstream

    49998

    kBit/s

    Upstream

    4997

    kBit/s

    DSL / Link

    In sync

    DSL/Internet Status

    Online

    Transmission mode

    VDSL2

    CRC Errors (Down/Up)

    272632 / 43

    FEC Errors (Down/Up)

    25760816 / 0

    SNR (Down/Up)

    11.5 / 30.0

    dB

    Downstream Attenuation

    65KHz~859KHz: 11.7dB

    1.216MHz~1.961MHz: 26.5dB

    2.793MHz~3.959MHz: 42.3dB

    Upstream Attenuation

    28KHz~60KHz: 4.3dB

    871KHz~1.205MHz: 25.7dB

    1.972MHz~2.782MHz: 30.9dB

    Router/Modem: Speedport W 724 V

    3786535466.png

  13. Αυτό είναι δική σου απόφαση. Αν νομίζεις ότι χρειάζεσαι την παραπάνω ταχύτητα, go for it!

    Ρωτάω αν αξίζει για τον εξής λόγο, αν πληρώσω για 50mbps και έχω τελικά 24 κάτι για το οποίο πληρώνω και τώρα, προφανώς δεν αξίζει. Θα αξίζει αν είναι έστω και 1kbps πάνω από τα 30mbps.

  14. Καλησπέρα, εδώ και μερικές μέρες, από την Παρασκευή 13/6 συγκεκριμένα φαίνεται πως έχουν ενεργοποιηθεί οι νέες καμπίνες του ΟΤΕ με το VDSL. Αυτό το διαπίστωσα μετά από τον έλεγχο διαθεσιμότητας στο site του ΟΤΕ με τηλέφωνο ΟΤΕ (όχι δικό μου γιατί είμαι στη Forthnet εγώ) αλλά το τηλέφωνο που τσέκαρα είναι στο διπλανό κτήριο που παίρνει από το ίδιο καλώδιο με αυτό που παίρνω κι εγώ τηλέφωνο από την κολόνα του ΟΤΕ.

    H forthnet μετά από τηλεφωνική εταιρεία μου λέει πως δε μπορώ να έχω VDSL λόγω μεγάλης απόστασης από τον κατανεμητή. Πρέπει λέει να είναι 800 μ. ή λιγότερα.

    Από έλεγχο σε άλλες εταιρείες HOL/CYTA με στοιχεία τη διεύθυνση μου, φαίνεται ότι είναι διαθέσιμο το VDSL και οτι η απόσταση ειναι ~1700 μ.

    Αυτοί γιατί δίνουν VDSL με αυτήν την απόσταση και η Forthnet όχι;

    Γνωρίζει κανείς τι ισχύει;

    Ευχαριστώ.

  15. Τα συμπεράσματα που εκθέτω δεν είναι δικό μου κτήμα. Ο όρος ''ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής'' είναι αρκετά παλαιότερος της δικής μου ενασχόλησης για να διεκδικώ την πατρότητα.

    Το οτι εσύ όπως λες έπαψες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο, αναγνωρίζοντας τη σήψη που επερχόταν, συνέπεια των συμφερόντων, επ ουδενί δεν σημαίνει δυστυχώς ότι η συντριπτική πλειοψηφία επιμένει να ζεί την πλάνη. Και εγώ (απο τύχη ίσως) δεν ασχολήθηκα ποτέ με το άθλημα ως οπαδός, γιατί κατι δεν μου άρεσε στην απάντηση που λάμβανα όταν ρώταγα ως πιτσιρίκι ''τι ομάδα είσαι ?'' -''είμαι με όποιον κερδίζει''. Αυτό φυσικά δεν σήμανε την παντελή αποχή μου απο τα τεκταινόμενα, και θα κάθόμουνα να δώ έναν αγώνα σπίτι μου. Η οριστική αποχή επήλθε αρκετά αργότερα.

    Με τα παραπανώ ως γνώμονα, θα πρέπει να ξανακάνω σαφές ότι δεν αναφέρθηκα σε αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική. Ίσα ισα αποτελεί και υποχρέωσή μας, ωστε να είμαστε σε θέση να κρίνουμε ορθότερα το ποίος θα ανταπεξέλθει καλύτερα στο καθήκον της διακυβέρνησης. Αυτό όμως επ'ουδενί δεν περνάει μέσα απο την ως σήμερα νοούμενη οργάνωση σε κάποιο κόμμα. Το αντίθετο μάλλον, αυτός που εντάσσει εαυτόν σε κάποιο συγκεκριμένο κόμμα, εκτίθεται στον κίνδυνο να θολώσει η κρίση του απο την κομματικη προπαγάνδα. Φαινόμενο που εύκολα γίνεται αντιληπτό απο την συνήθη στιχομυθία που επαναλαμβάνεται με εκνευριστική ακρίβεια:

    - ''...Τελικά θα μας ταράξει στη λιτότητα ο (χ)...''

    - ''Γιατί ? ο (ψ) είναι καλύτερος ?''

    Όπου δηλαδή, το πρόβλημά τους δεν είναι ποιός είναι ικανός, αλλά ότι ο ''αντίπαλος'' δεν είναι ικανότερος απο τον άλλον. Για το ότι και οι 2 πιθανότατα είναι ανεπαρκέστατοι, και ότι κάτι πρέπει απο κοινού να γίνει, ούτε λόγος.

    Άλλη πρακτική δε που συνηθίζεται είναι και αυτή που αναφέρεις στην τρίτη παράγραφο, και επιβεβαιώνει και πάλι την λειτουργία του κοπαδιού που ισχύει, δυστυχώς σε όλα τα κόμματα, και του ''δικού σου'' συμπεριλαμβανομένου, το οποίο παίζει να είναι και απο τους πρώτους διδάξαντες, τον μηχανισμό του κοπαδιού. Φυσικά κανείς δεν λέει πως σας θεωρούν πρόβατα, όταν πάντως μιλάνε για εσάς σε κάποιον τρίτο, χρησιμοποιούν τη λέξη ''στοιχείο'', δηλωτικό των ιδιοτήτων που πρέπει να έχετε εντός της ομάδας. Επιπλέον είναι γνωστό διεθνώς πως το συγκεκριμένο κόμμα δεν ανέχεται καμμία παρέκκλιση ούτε και αμφισβήτηση της γραμμής. Κάτι που τεκμηριώνεται απόλυτα απο την ύπαρξη αμέτρητων ''φραξιών'' με τις οποίες οι διαφορές είναι το λιγότερο αστείες, αν ενίοτε δεν προκαλούσαν δράματα. Τα διαβάσαμε αυτά τόσο στον Μίσσιο όσο και στον Όργουελ, και δυστυχώς, συγκενικό πρόσωπο τα βίωσε.

    Πάντως νομίζω πως ένα κόμμα, μια πολιτική οντότητα, είναι πολύ περισσότερο έντιμο και λογικό να εμφανίζεται με κοινή γραμμή, θέσεις κλπ, παρά όπως ο ΣΥΡΙΖΑ πχ, (δεν είναι μόνο αυτός, αλλά το φαινόμενο είναι πολύ έντονο σε αυτό το κόμμα) να υπάρχουν 50 διαφορετικές απόψεις για ένα ζήτημα και πόσο μάλλον τα ίδια πρόσωπα από βδομάδα σε βδομάδα να αλλάζουν απόψεις.

    Όσο για τις φράξιες που είναι αστείες οι διαφορές τους, μόνο αστείες δεν είναι. Όλα αυτά τα μικρά κόμματα που φαίνονται αριστερά, κομμουνιστικά ή δε ξέρω κι εγώ τι άλλο, διαφωνούν σε κάτι θεμελιακό και γι' αυτό δε μπορεί να γίνει ούτε λόγος για συνεργασία. Διαφωνούν στη λαϊκή εξουσία, στην κατάργηση της ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής. Μπορεί στα κείμενά τους να φαίνονται επαναστατικότεροι του Λένιν, αλλά κάθε άλλο παρά τέτοιοι είναι.

    Προσωπική πείρα, κάποια στιγμή είχα γνωρίσει ένα παιδί σε ένα επιδοτούμενο σεμινάριο του ΟΑΕΔ για ανέργους ο οποίος ανήκε σε μια ομάδα με μια χούφτα μέλη σε όλη την Ελλάδα. Η διαφωνία τους με το ΚΚΕ; Η "διαταξικότητα του Μετώπου". Μετάφραση: Διαφωνούσαν στο οτι η εργατική τάξη πρέπει να έχει συμμάχους άλλα λαϊκά στρώματα, όπως π.χ. τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες κοκ. Ποιον δηλαδή, αυτόν που μπορεί να είναι σε χειρότερη μοίρα από έναν άνεργο εργάτη αυτή τη στιγμή με τον ΟΑΕΕ το ΦΠΑ και τα ρέστα. Και ο λόγος; Είναι αφεντικά λέει.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.