Jump to content

spc

Premium Members
  • Posts

    7.863
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by spc

  1. Νομίζω πάντως ότι αυτό είναι ένα τμήμα της αλήθειας.

     

    Γιατί και από επίσημα κανάλια διανομής (χωρίς δλδ ενδιάμεσους, scalpers κλπ) οι τιμές καταλήγουν  πολύ υψηλότερες από το msrp..

     

    Και επειδή δε νομίζω ότι τα επίσημα κανάλια διανομής βάζουν τρέλα καπέλα μόνα τους, πιστεύω ότι απλούστατα οι τρέχουσες συνθήκες (Bitcoin, ελλείψεις πρώτων υλών, προβλήματα παραγωγής, αυξημένα μεταφορικά κλπ) έχουν πρακτικά καταργήσει τις ήδη ανακοινωμένες τιμές (και κανένας κατασκευαστής δεν το παραδέχεται επίσημα),

  2. 23 minutes ago, gdp77 said:

     

    Προφανώς και η ζήτηση είναι πολλάπλάσια της προσφοράς. Δηλαδή το 1-5% της παγκόσμιας αγοράς GPU (βλ. steam statistics). Αυτό το ποσοστό έχουν οι high end gaming κάρτες. Όλες οι εκδόσεις 2080/Super/Ti δεν φτάνουν ούτε το 3% αθροιστικά.

     

    Αν ήταν όπως τα λες εσύ, τότε στην Nvidia έχουν αυτοκτονικές τάσεις που δεν πλημμύρισαν τα κανάλια διανομής με 3080.


    Αντε, μια τελευταία απάντηση ?

     

    Τα περιθώρια κέρδους στις hi end υλοποιήσεις είναι προφανώς πολλαπλάσια σε σχέση με τις μικρότερες (βλ. πχ διπλάσια τιμή μεταξύ 3080 και 3090).

     

    Αν εννοείς ότι η nvidia δεν πουλάει τώρα ένα σκασμό 3080 που θα μπορούσε προκειμένου να έχει στοκ να πουλήσει στο μέλλον 3070 πχ, περίμενε να δεις τι ωραίες ελλείψεις θα εμφανιστούν και εκεί (ήδη είναι γνωστές).

     

    Εκτός αν δημιουργήσει τεχνητή έλλειψη και στην 3070 για να πουλήσει κάποια άλλη (ακόμη φτηνότερη) κάρτα που δεν έχει καν ακόμη ανακοινώσει....

     

    Θα κάθετε δλδ η nvidia μήνες και αντί να πουλάει τα κερατά της, χωρίς ανταγωνισμό θα περιμένει τον ανταγωνιστή της να δει τι θα κάνει....

     

    Προφανως η πιο λογική εξήγηση για την έλλειψη είναι ότι οι 3080 (ή / και οι μνήμες) έχουν κάποιο πρόβλημα στην παραγωγή (σενάριο, που όπως ανάφερες και εσυ έχει ακουστεί). Απείρως πιο λογικό από την τεχνητή έλλειψη.

     

    Συν την τεράστια ζήτηση (πέραν του ποσοστού που αναφέρθηκε).

     

    Καληνυχτω ?

    • Like 1
  3. 2 minutes ago, gdp77 said:

     

    Αυτοί που ξέρουν τι σημαίνει 3080 και είναι πιθανοί αγοραστές (enthusiasts), δεν θα κάνουν καμία απολύτως κίνηση αν δε δουν πρώτα τον ανταγωνισμό που είναι ακριβώς στη γωνία (Radeon 6000). Στατιστικά ελάχιστοι είναι αυτοί που προχώρησαν σε αγορά 3080 χωρίς να περιμένουν είτε εκλογικευμένες τιμές είτε τους κόκκινους να φέρουν τη δικιά τους πρόταση.


    Αυτά είναι προσωπικές σου υποθέσεις καθώς η πραγματικότητα (όπως αυτή προκύπτει απο τα άπειρα backorders που τρέχουν παγκόσμια, από αυτά που γνωρίζω προσωπικά από πρώτο χέρι (και όχι από σενάρια) και γενικα από όσα εύκολα μπορείς να διαβάσεις σχεδόν παντού) είναι εντελώς διαφορετική:

     

    Η ζήτηση για 3080 είναι πολλαπλάσια (σε τεράστιο βαθμό) της προσφοράς.

     

    ΥΓ Καθώς έχουμε διαφορετική αντίληψη της πραγματικότητας και η κουβέντα δεν βγάζει πουθενά, εγώ το αφήνω εδώ ?

  4. 2 minutes ago, gdp77 said:

     

    Αυτά πες τα στους AIBs, που τα έχουν πάρει κρανίο με την Nvidia. Ναι, το πλάνο ήταν εξαρχής να δημιουργηθεί τεχνητή έλλειψη. Γκούγκλαρέ το. Είναι παιχνίδι γάτας ποντικιού για να δουν και οι δυο παίκτες πού κάθεται η μπίλια των επιδόσεων. Πραγματική παραγωγή και κάρτες στα ράφια θα δούμε όταν όλα τα χαρτιά είναι στρωμμένα στο τραπέζι. Δεν μιλάμε για μαγαζάκια της γειτονιάς εδώ αλλά για 2 εταιρείες που πουλάνε σε όλον τον κόσμο και δεν θα ρισκάρουν μεγάλη παραγωγή αν δεν ξέρουν πώς θα τιμολογήσουν και που βρίσκονται σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε μια ρευστή λόγω Covid-19 παγκόσμια αγορά. 

    Σε όλα αυτά προστίθενται και οι φήμες για όχι καλά yields σε GDDR6X, αλλά και πιθανά προβλήματα με την παραγωή Samsung 8nm. Όμως και τα δύο σενάρια αυτά έχουν αντίλογο.


    Καλα, άμα googlάρουμε θα βρούμε και σενάρια για flat earth, συνωμοσίες για τον κορονοϊο κλπ.

     

    Αν δεν είναι κατανοητό ότι μια εταιρία που μπορεί να πουλήσει τρελά, εδώ και τώρα, χωρίς ανταγωνισμό και σε premium τιμές δεν υπάρχει ποτε περίπτωση να μη το κάνει, δεν έχει νόημα η κουβέντα.

    • Like 3
  5. 27 minutes ago, gdp77 said:

     

    To ότι μερικές δεκάδες χιλιάδες κομμάτια εξαφανίστηκαν και ότι δεν καλύπτουν τη ζήτηση δεν είναι ένδειξη ότι "πουλάει σαν τρελό". Πρόκειται για τεχνητή έλλειψη. Σε 3 μέρες παρουσιάζει η AMD τη σειρά RX 6000. Μια χαρά λογικό είναι να παγώσει την παραγωγή και να του μείνει το όποιο στοκ έχει σε GDDR6Χ και gpu chips για να φτιάξει νέα SKUs ανάλογα με τον ανταγωνισμό που φαίνεται ότι θα είναι ισχυρός.


    Τεχνητη έλλειψη;

     

    Επέτρεψε μου να σου πω ότι είσαι εκτός πραγματικότητας και προφανώς αγνοείς στοιχειώδεις κανόνες της αγοράς,

     

    Ο κόσμος ζητάει σαν τρελός 3080 και δεν βρίσκει να αγοράσει. Simple as that.

     

    Και η nvidia παίζει μπάλα μόνη της για τουλάχιστον κάνα δίμηνο (γιατί η AMD έχει απλά ανακοινώσει ανακοίνωση και τίποτα άλλο (πχ ημερομηνία διάθεσης)) και δεν θέλει να πουλήσει; Απλά στερείται λογικής. Καμία εταιρία δεν αρνείται ποτε το άμεσο και εύκολο κέρδος. Νο 1 κανόνας (και κοινή λογική).

     

    Περαν τούτων η ανακοίνωση νέων μοντέλων σε διάστημα 1 / 2 μηνών μετά την πιο επιτυχημένη ανακοίνωση μοντέλων (3080) των τελευταίων πολλών ετών είναι απίθανη (τόσο από εμπορικής όσο και τεχνικής άποψης).


    Αν η AMD αποδειχθεί τόσο δυνατή (μακάρι), έχει διαθεσιμότητα και λογικές τιμές αυτό που θα γίνει απλά θα είναι να πέσουν οι τιμές των 3ΧΧΧ (ένας λόγος παραπάνω δλδ να πουλήσει τώρα η nvidia).

     

    Το ότι από του χρόνου ίσως βγουν νέα μοντέλα, προφανώς παίζει. Αν και έτσι η nvidia θα σκοτώσει πρακτικά την 3090 (δεδομένης της μηδαμινής διαφοράς απόδοσης σε σχέση με την 3080 και την διπλάσια τιμή). Αλλά ναι, ίσως το κανει για να κερδίσει την mainstream αγορά.

     

    edit Και μη ξεχνάμε βέβαια ότι όσο περισσότερο πουλήσει τώρα η nvidia τόσο λιγότερο θα πουλήσει η AMD μετά (καθώς κάποιος που έχει αγοράσει τώρα πχ μια 3080 δεν θα ασχοληθεί εύκολα να κάνει νέα αγορά αμέσως μετά)

     

     

    • Like 2
  6. 13 hours ago, gdp77 said:

    Nvidia τηρεί στάση αναμονής (μείωσαν κατά πολύ και τις αποστολές 3080/3090, τις οποίες ούτως ή άλλως δεν βρίσκεις) γιατί συνειδητοποιούν ότι οι Big Navi θα φέρουν σοβαρό ανταγωνισμό στο τραπέζι...


    Να μειώσει την παραγωγή ενός προϊόντος που πουλάει σαν τρελό και είναι είδη σε έλλειψη δεν έχει καμία λογική.

     

    Αν δε φοβόταν τις επιδόσεις της AMD θα είχε ένα λόγο παραπάνω να πουλήσει όσο περισσότερο μπορεί τώρα που δεν έχει ανταγωνισμό.

  7. On 11/18/2018 at 8:00 PM, fatalara said:

    Gaming σε tv? Good luck.

     

    Γνωστό.

     

    Εννοουσα, προφανώς, ότι σε αυτή τη διάσταση «πάμε» πλέον σε τηλεόραση.

     

    Btw οταν με το καλό (πάμε τώρα για Q1 2019) κυκλοφορήσουν επιτέλους οι ASUS, Acer με τα νέα 35αρια 200αρια VA panel με G-SYNC, HDR κλπ, τα ξαναλέμε.

  8. thx 4 the tip

     

    Αυτή που λες είναι πολύ λιγότερο καμπυλη (3000 R) και ειχε τετοιο θεμα;

     

    Ανησυχητικό....

     

    Δεν ειχα καν σκεφτει τετοια θεματα

     

    Σκεφτομουν μονο αν παραείναι καμπυλη και αυτό είναι πρόβλημα εργονομικό

     

     

  9. Σχετικα ΟΤ αλλα ας το πω:

     

    Ειμαι πολυ κοντα σε δαύτη http://www.samsung.com/us/computing/monitors/curved/34--cf791-wqhd-monitor-lc34f791wqnxza/

     

    Δεν εχω δουλέψει σε καμπυλο monitor

     

    Η εμπειρια σε 65αρα TV (σαν TV παντα - αποσταση περι τα 3 μετρα) ηταν αρνητικη αλλα πιστευω οτι σε monitor ειναι αλλη κατασταση

     

    Αυτο που προβληματιζει ειναι η μεγαλη καμπυλότητα της συγκεκριμένης (1500R) η οποια δεν ξερω τι διαφορα (θετικη η αρνητική) κάνει σε σχεση με πιο ηπιες καμπυλότητες....

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.