Jump to content

nikgr

Premium Members
  • Posts

    174
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by nikgr

  1. Το ίδιο πράγμα δεν γράφω ένα ποστ παραπάνω? :)

    Πάντως για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, πάρε ένα backup το activation με την ειδική εφαρμογή, ώστε αν κάτσει η στραβή να μπορείς να επιστρέψεις στην ενεργοποιημένη κατάσταση.

    πώς γίνεται αυτό το backup? :victory:

  2. τα πράγματα φαίνεται να μην είναι τόσο απλά...

    Πήρα τηλέφωνο στη microsoft και ρώτησα.

    Μου είπαν ότι όταν γίνονται σημαντικές αλλαγές στη σύνθεση του υπολογιστή παυει να ισχύει η άδεια upgrade γιατί τα αρχικά windows ήταν Licensed για κάποιον συγκεκριμένο υπολογιστή.

    Ακόμα και να χρησιμοποιήσω τον ίδιο δίσκο χωρίς format μετά απο λίγο θα μου ζητήσει επανενεργοποίηση μου είπαν γιατί η μητρική άλλαξε.

    Δε ξέρω αν ιαχύουν αλλα αυτά μου είπαν ... :shutup:

  3. Κανονικά η άδεια είναι για έναν υπολογιστή. Αν δηλαδή καεί ο υπολογιστής δε μπορώ δηλαδή να τη χρησιμοποιήσω στον καινούριο? Αγορασμένη την έχω.

    Μόνο αν δουν να χρησιμοποιείται απο 2 υπολογιστές ταυτόχρονα θα έπρεπε να την μπλοκάρουν την άδεια.

  4. Χρησιμοποιώ στον σταθερό υπολογιστή μου ένα αγορασμένο ηλεκτρονικά απ' τη MS upgrade license key των win8. (απ' την προσφορά των 30euro).

    H ερώτησή μου είναι τί γίνεται σε περίπτωση που αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου αλλάζοντας motherboard/επεξεργαστή και μνήμες.

    Θα θεωρείται άλλος υπολογιστής πλέον και μπορεί να μου βγαλει μήνυμα ότι δεν ισχύει ?

    Εχω την εντύπωση ότι η MS θεωρεί ότι έχεις αλλάξει υπολογιστή αν αλλάξεις βασικά κομμάτια του όπως η μητρική, επομένως ίσως θεωρήσει ότι η άδεια χρησιμοποιείται πλέον απο άλλον υπολογιστή και μου το μπλοκάρει και θέλει τηλεφωνική επανενεργοποίηση.

    Το έχει κάνει κανένας άλλος?

    Θα μπορούσα ίσως να χρησιμοποιήσω το δίσκο με τα εγκατεστημένα windows στη νέα μητρική χωρίς επανεγκατάσταση, αλλα νέα μητρική και να μην κάνεις μια καθαρή επανεγκατάσταση δε λέει νομίζω...

    Ευχαριστώ.

  5. Έκανα ένα μικρό update στο παράδειγμα του οδηγού μου γι' αυτούς που έχουν νυχτερινό ρεύμα.

    Το σκεπτικό είναι ότι ένας που δουλεύει το PC του όλο το 24ωρο θα "σπάσει" τις kWh σε 8ωρα χαμηλής χρέωσης και 16ωρα ημερήσιας χρέωσης.

    Το νυχτερινό τιμολόγιο έχει standard χρεώση kWh ανεξάρτητα απ' την κατανάλωση.

    Για τις kWh του ημερήσιου τιμολογίου, πολλαπλασιάζουμε με την τιμή της kWh ανάλογα με την κλίμακα στην οποία βρισκόμαστε.

    Το άθροισμα νυχτερινής+ημερήσιας κατανάλωσης θα μας δώσει το συνολικό κόστος.

    Στους ηλεκτρονικούς μετρητές μπορείς να δηλώσεις την ταρίφα για συγκεκριμένες ώρες (αυξημένη/μειωμένη) και να σου το υπολογίζει αυτόματα το κόστος/h.

  6. Φίλε tasosmos δεν ξέρω πώς τα υπολογισες, αλλα έβαλες μέσα και την κατανάλωση οθόνης, router, ηχείων κλπ?

    Αν υποθέσουμε ότι είναι αξιόπιστη η μέτρησή σου και είναι μόνο τόσες kWh, εφόσον κυμαίνεσαι στη 2η κλίμακα χρεώσεων της ΔΕΗ (χωρίς να μετακινείσαι μάλιστα απ' την 1η κλίμακα), πρέπει να έχεις μια επιβάρυνση γύρω στα 60euro το 4μηνο λόγω του PC.

    Mε ένα φθηνό συστηματάκι χαμηλής κατανάλωσης των 150euro μπορείς να μειώσεις πολύ τους λογαριασμούς σου και να κάνεις απόσβεση πολύ γρήγορα. Δες εδώ πώς ένας amd4450 σε 780G μητρική underclocked και undervolted, τραβάει μόλις 25W idle και 33W σε full load.

    Eίμαι περίεργος να δω οι overclockers και αυτοί που foldαρουν συνέχεια τί καταναλώσεις έχουν.:shutup:

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.