Jump to content

Dark Scizor

Premium Members
  • Posts

    228
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by Dark Scizor

  1. Από το Hiren's BootCD, με το SelfImage ή το Raw Copy ή το Shadow Copy. Εναλλακτικά, με κάποιο linux livecd ή να το βάλεις σε κάποιο σταθερό και να κάνεις από εκεί την αντιγραφή.

  2. Ο δίσκος είναι στα τελευταία του ή κοντεύει προς τα 'κει. Το Short DST συνήθως αυτό υποδεικνύει όταν αποτυγχάνει.

     

    Φτιάξε σε κάποιον άλλο ένα στικάκι ή dvd και μετά δοκίμασε μέσω της επιδιόρθωσης  να τρέξεις το chkdsk από τη γραμμή εντολών, ή με το TestDisk ή κάποιο από τα εξειδεικευμένα ανα κατασκευαστή εργαλεία από το Hiren's.

  3. Αν μπορείς να μπεις στη λειτουργία επαναφοράς, γίνεται κι από 'κει.

     

    Αν ούτε αυτό δουλεύει, βγάλε το δίσκο και βάλε τον σ' ένα σταθερό και τον τσεκάρεις από 'κει.

  4. Όσες φορές δοκίμασα να συνδέσω το λογαριασμό Microsoft, με πετάει έξω και μετά μου ζητάει να διαλέξω ψευδώνυμο για να ξαναγραφτώ.

  5. OCZ Agility 3 120GB, από το '12 που το έχω μέχρι τώρα έχει πέσει στο 96% το health.

     

    Πάντως πρόσεξα ότι η μέγιστη ταχύτητα και τα IOPS ανάγνωσης ήταν πεσμένα σε μερικές από τις μέρες, είχε καμιά οφθαλμοφανή επίπτωση στις επιδόσεις (καθυστερήσεις κλπ);

  6. Μια χαρά γίνεται, οι μόνοι περιορισμοί είναι οι έξοδοι και είσοδοι που θα χρησιμοποιήσεις, καθώς και τι αντέχει ο ενισχυτής από δειγματοληψία και βάθος, π.χ. 16bit/44.1kHz, 16bit/48kHz και ούτω καθ' εξής.

  7. Βάλε το δίσκο σ' ένα άλλο PC, αν μπορείς να πλοηγηθείς στο δίσκο με τον explorer, δοκίμασε με το Recuva ή κάτι αντίστοιχο μήπως κάνεις κάτι, ειδάλως δοκίμασε με κάτι σαν το file scavenger να χρησιμοποιήσεις την λειτουργία που στέλνει απευθείας ATA εντολές. Σε κάθε περίπτωση, τσέκαρε με κάποιο utility τη κατάσταση του S.M.A.R.T του δίσκου, αν και θα πρότεινα να αρχίσεις να σκέφτεσαι για καινούριο.

  8. Το update που λεγάνε δε παίζει να εχει έναρξη έ; Πάμε για windows 9? εύχομαι να συνεχισει η ιστορια και τα 9 να ειναι μια αλλαγη αντιστοιχη απο xp σε 7, που δυσκολο το κοβω.

    Το update απ' ό,τι δείχνει ακυρώθηκε και θα τα βάλουν όλα απευθείας στα 9. Νομίζω ανέφερε σχετικά το Neowin.

  9. Εγώ που έχω πάλι τα windows 7 σε 32 bit. Τωρα που θα βάλω μνήμη 12 gb θα πρεπει να πληρώσω ξανα αδεια για να βάλω τα 64bit ;

    Δε θυμάμαι αν ισχύουν ακόμα οι περιορισμοί με τις oem/dsp εκδόσεις, πάντως συνήθως το μόνο που χρειάζεται είναι να κάψεις ένα δισκάκι με την έκδοση 64bit.

  10. Φταίει σίγουρα ο σκληρός δισκός.

    Αποσύνδεσα το σκληρό δίσκο, έβαλα ένα usb stick και ξεκίνησε κανονικά η εγκατάσταση των w8.1 !!!

    Φίλε μου Dark Scizor όταν λες RAID array (πίνακας)? και λειτουργία επιδιόρθωσης?

    Τον driver τον βρήκα, δισκέτα δε μπορώ να βρω. Σε usb stick ίσως γίνεται, αλλά δεν ξέρω τη διαδικασία.

    Ευχαριστώ για τη βοήθεια και τα λινκς

    Όταν λέω RAID array, εννοώ συστοιχία δίσκων σε RAID, εκτός κι αν έβαλες μόνο τον ελεγκτή σε RAID με ένα δίσκο, όπως ζητάνε οι παλιοί ελεγκτές της VIA για να ενεργοποιήσουν τα πρόσθετα χαρακτηριστικά του SATA.

  11. Καλημέρα !

    - Το ερώτημά μου χθες ήταν αν μπορώ σε ένα παλιό pc (τα χαρακτηριστικά του φαίνονται στο κάτω μέρος του μηνύματος) να εγκαταστήσω τα 8.1 .

    - Το ερώτημά μου σήμερα είναι τι να κάνω με τον εν λόγω υπολογιστή που πήγα να κάνω format χθες και να εγκαταστήσω τα xp black και κόλλησε στη μέση το setup και τώρα δεν κάνει τίποτα (ούτε format με το αυθεντικό cd xp).

    *Δεν μπορώ να αγοράσω καινούριο αυτή τη στιγμή.

    **Όποιος ξέρει ας βοηθήσει λίγο. Θυμάμαι ότι υπάρχει "πρόβλημα" με το σκληρό δίσκο που είναι RAID και δεν τον αναγνωρίζει η μητρική και ο τεχνικός είχε βάλει μια δισκέτα(!) με τον "οδηγό", αλλά δεν την έχω.

    ***Πράγματι η Καινή Διαθήκη είναι το thread που περιγράφει τον τρόπο εγκατάστασης του νέου "λογισμικού" επάνω στο παλιό... Σωστός! :)

    Κατ' αρχάς, κοίταξε αν το RAID array είναι εντάξει, αν θέλει να μπει σε λειτουργία επιδιόρθωσης δλδ.

    Από 'κει και πέρα, το driver μπορείς να το βρείς απευθείας από την asrock: ASRock > 775Dual-880Pro

    ή απευθείας από την VIA: VIA Drivers and Support Packages Download κατεβάζοντας τον οδηγό για SATA/IDE RAID. Αποσυμπιέζεις τα περιεχόμενα του zip σε μια δισκέτα και όταν ζητήσει η εγκατάσταση των XP να πατήσεις F6 για οδηγό, του λες να ψάξει στη δισκέτα.

  12. Εγω θελω να ρωτησω κατι αλλο -αν μπορει να μου απαντησει καποιος με σαφηνεια-

    Kαποιος που ειναι στα 7 (η ακομη και στα xp),γιατι να αναβαθμισει στα 8?

    Τι ειναι εκεινο που εχουνε ,που αξιζει να μεταβεις .

    Τι ειναι πιο ελαφρια,πιο γρηγορα?πιο συμβατα? γιατι το σιγουρο ειναι οτι πιο ομορφα και πιο λειτουργικα δεν τα λες.

    Πιο ελαφριά, πιο γρήγορα, πολλές αλλαγές «κάτω από το καπό» αλλά και αρκετές χρηστικές, θα υποστηρίζονται για περισσότερο με drivers. Απ' του χρόνου άλλωστε θα κόψουν και τα hotfix που δε σχετίζονται με ασφάλεια στα 7 & 7 SP1.

  13. Επειδή δεν έχω χρόνο για ψάξιμο και τυχόν troubleshooting αυτό τον μήνα

    Πρέπει να αναβαθμίσω στο λαπτοπ από Windows 8 σε 8.1 μέχρι κάποια ημερομηνία γιατί μετά δεν θα μπορώ ? Ή λέω ότι να ναι?

    Το 8.1 μπορούμε να το βάλουμε όποτε θέλουμε?

    Ναι. Υποτίθεται ότι θα είναι απαραίτητο από 12/1/16, αλλά κάτι λεγόταν ότι χωρίς το Update 1 δε θα 'χει ενημερώσεις.

    παιδιά να ρωτήσω το uefi τι είναι και πως μπορώ να το ενεργοποιήσω στο pc (win 8.1.1 64 bit) το bios ειναι σε legacy mode ...θα χρειαστεί να ξανακάνω format στο pc ???

    Είναι ο αντικαταστάτης του BIOS. Δε χρειάζεται επανεγκατάσταση των Windows αλλά για να το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να το υποστηρίζει η motherboard. Κοίτα στη σελίδα του κατασκευαστή της μητρικής σου για περισσότερες πληροφορίες.

  14. να πω μία εγώ παίζει δύο BSOD που έφαγα να είναι από τους 14,6 beta ?

    παραθέτω το μήνυμα που μου έβγαλα κατα το BSOD

    και επειδή είχα 0x3b λέω πάω να κάνω ένα κλικ το vcore up!

    το έπαθα όταν είχα ανοιχτό το firefox me 10tabs ........ ούτε game ούτε τίποτα στο άκυρο (έκανα την αντρική δουλειά :D) !

    Βρήκα αυτό, δεν ξέρω αν θα βοηθήσει https://support.microsoft.com/kb/980932

    Πάντως σύμφωνα με αυτό, συνήθως είναι λόγω οδηγού γραφικών.

  15. Σ ευχαριστω παρα πολυ acct :):):) Ξερεις για ποιο λογο υπηρχε αυτο το προβλημα? Και ουσιαστικα αυτη η ρυθμιση που μου ειπες να επιλεξω τι κανει :) ?

    Κλείνει τη προσαρμογή των γραμματοσειρών όσο μεγαλώνει η ανάλυση.

  16. οχι δεν το εκανα,τωρα διορθωνεται?αλλα δεν θα διορθωνοταν και στου wizard,αφου εκανε φορματ στα 7αρια.

    Το ανέφερα γιατί μπορεί στο δικό σου μηχάνημα να είναι αυτός ο λόγος. Τεσπα, για να δείχνει τις αποσυνδεδεμένες συσκευές ο Device Manager, κάνεις δεξί κλίκ στο My Computer, Properties, Advanced, Environment Variables, και στο System Variables φτιάχνεις μια καινούρια μεταβλητή με όνομα DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES και τιμή 1.

  17. μολις εβαλα την R290 απο 7970,κολλαει το battlefield 4,με τους 14.3,και τους 13.12,στα αλλα παιχνιδια οκ,σ"αυτο γιατι?

    Απεγκατέστησες την 7970 από το device manager πριν κουμπώσεις την 290; Μερικές φορές ο οδηγός μπερδεύει τις καταχωρίσεις της κάθε κάρτας στη registry, ειδικά αν η προηγούμενη ήταν εγκατεστημένη στο ίδιο slot, και τρέχει τη καινούρια με τα χαρακτηριστικά της παλιάς.

    Sent from my C5303 using Tapatalk

  18. Εναλλακτικά, αν είσαι άνετος με το regedit, το ανοίγεις, πας HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Video και βρίσκεις το κλειδί που αντιστοιχεί στη κάρτα σου, αλλάζεις τη μεταβλητή που λέει ο atiman, επανεκίνηση κι έτοιμος.

  19. Μεχρι και 13.1 (agp-2000-3000-4000)ειναι για 3870χ2 μετα απο εκει δεν υποστηριζει! 13.11 να βαλεις για 3800-4800 δεν θα παιξει τπτ! Εχω την εντυπωση οτι ο 13,11 ειναι ο τελευταιος για την σειρα 5000!

    Συνέβη το 2010 όταν είχα πρωτοπάρει τη 5870. Έκτοτε η 5870 είναι ευτυχισμένη στο καινούριο σύστημα και η 3870 στο pc φίλου :happy2:

  20. μια ερώτηση παίδες . έχω 6870 και αλλάζω σε 7950.

    ξεκουμπώνω - κουμπώνω και όλα οκ? drivers δεν πειράζω...

    χρειάζεται κάτι άλλο?

    ευχαριστώ

    Βασικά, καλό είναι να απεγκαταστήσεις τον οδηγό της 6870 πριν την αλλαγή, και χρησιμοποιώντας το Show hidden and unplugged devices in device manager - The IT Community να τσεκάρεις αν υπάρχει ακόμα καταχώρηση στο device manager γι' αυτή. (Έχει τύχει σε άλλο σύστημα να βγάλω μια 3870x2 και να περάσω μια 5870 και επειδή δεν είχε απεγκατασταθεί η πρώτη, η 5870 να κλειδώνεται στα χαρακτηριστικά και τα ρολόγια της 3870)

  21. Το σε PC δεν ειναι πλεον τοσο χρησιμο, με τοσο φτηνα Media Players στην αγορα.

    Παρ' όλα αυτά, το youtube δίνει τη δυνατότητα, και θα πάρει και λίγο μέχρι όλα τα SoC να αποκτήσουν αποκωδικοποίηση HEVC, συγκεκριμένα τα ARM SoC των media players. Για την ώρα, το μόνο που ΘΑ κυκλοφορήσει είναι το αυτό της Sony που πλησιάζει την 700άρα στην άλλη μεριά του ατλαντικού.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.