Jump to content

tagavr

Premium Members
  • Posts

    201
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by tagavr

  1. 9 minutes ago, p55 said:

    H οθόνη σου  είναι αυτή και αυτή είναι η καλωδιοταινία. (Αν έβαζα στοίχημα θα έλεγα ότι φταίει η καλωδιοταινία)

    Και στα δυο αναφέρεται ότι είναι για HP 250 G4 είτε στον τίτλο ή στην περιγραφή.

    Όσο για τη πεθερά θα την κρατήσω τώρα που πέρασε και ΚΤΕΟ, μου πιάνει χώρο βέβαια...

    Σε ευχαριστω.

     

    Οσο για την πεθερα..κλαιω λεμε ..κλαιω..δεν υπαρχει..

  2. Σας ευχαριστω για τις συμβουλες-προτασεις σας.

     

    Σιγουρα, θα καταληξω σε τεχνικο στο τελος για το ολο θεμα. Ακουστε τωρα:

     

    1) Μιλαω με τεχνικο στο τηλεφωνο (οκ, απλα να παρει μια μυρωδια του θεματος) και μου λεει οτι ο dellman (γνωστος μαγκας απο τα παλια ο φιλος dellman) "πεθαινει η gpu"

    Του λεω: Συνεδεσα μεσω hdmi σε tv και δεν φερνει καμμια γραμμη στην tv, λειτουργει μια χαρα χωρις κανενα προβλημα.

    Απανταει: Απο αλλη"γραμμη" περναει το σημα εξοδου προς αλλες συσκευες και απο αλλη 'γραμμη"για την οθονη. (Με ψιλοεστειλε, αλλα δεν ηξερα εκεινη την ωρα αν επρεπε να τον αμφισβητησω- απλα το κρατησα στο μυαλο μου για να το γραψω εδω, να ακουσω τις γνωμες σας.

     

    2) Ασχετως τι τελικα θα δειξει ενας ελεγχος με τεχνικο, και εγω πιστευω οτι λεει ο φιλος icy20. Βεβαια, αυτα ειναι του σατανα καιποτε δεν ξερεις. Φιλε p55 απο περιεργεια ρωτησα τον τεχνικο για πεεεριιπου ενα κοστος οθονης και καλωδιοταινιας οθονης και μου ειπε ο γιγαντας για 80-100 ευρω για την οθονη και 30 ευρω για καλωδιοταινια. Οκ αυτα ειναι σχετικα.

    Και ελπιζω να ειμαστε σωστοι-τυχεροι- σε αυτα που σκεφτομαστε και οι δυο. Αμα κερδισουμε, κρατα την πεθερα. Δεν θα την παλεψω με δυο...χοχοχοχοοχοχο.

     

    πειτε καμμια τελευταια γνωμη και οταν φτασω καπου θα σας ενημερωσω ωστε να διαβασει και κανενας αλλος ποτεμε το ιδιο προβλημα.

     

    Ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας.

     

    Τακης

    • Like 1
  3. Καλησπερες,

     

    Σε λαπτοπ ας πουμε 3 χρονων αν θυμαμαι καλα και πεφτω μεσα..μοντελο HP 250 G4

     

    https://support.hp.com/hk-en/document/c04605376

     

    αλλα με win7x64, ξαφνικα παρουσιαζει δεξια τις καθετες χρωματιστες γραμμες που φαινονται στην εικονα 1 τερμα δεξια στην οθονη του.

     

    Με απλη λογικη σκεφτομαι τα παιζει η καρτα γραφικων και ξεκινησαν τα οργανα. Μετα απο πιο ηρεμη σκεψη  (και επειδη ειναι στο σπιτι του αδερφου μου), λεω συνδεστε το μεσω hdmi σε μια tv να δουμε τι κανει - πιστευοντας οτι αν τραλαλαρει η gpu τα οποια προβληματα της απο τις γραμμες μεχρι οτιδηποτε αλλο προβληματικο θα το βγαλει κατα την εξοδο σε αλλη οθονη, οποτε αν το κανει εχουμε gpu θεμα, αν οχι, ειμαστε σε καλο δρομο (λεω εγω τωρα) να "βαρεσε" το καλωδιο που συνδεει την οθονη με την μητρικη και να την γλυτωσουμε στο πιο φθηνο και απλουστερο θεμα.

     

    Οντως το λαπιτοπι συνδθηκε σε tv full hd κτλ σε διπλοτυπο- mirroring πες το οπως θες ρε Αλεφαντε (εικονα 2) και δεν μεταφερθηκε κανενα προβλημα στην tv.

    Πουθενα δεξια (ή αλλου) δεν εμφανιστηκαν καθετες γραμμες οποιουδηποτε χρωματος και γενικα ολα λειτουργησαν αψογα.

     

    Για πειτε τωρα καμμια συμβουλη ρε μαγκες. Ειναι σωστο αυτο που καταλαβαινω εγω οτι ΔΕΝ βαρεσε η gpu? Να το τεσταρω και αλλιως? Μοιαζει να ειναι η ταινια πισω απο την οθονη?

     

    Γενικα, οι πιο ψαγμενοι (ή σε οσους εχει ξανατυχει κατι τετοιο) τι θα συμπεραιναν?

     

    Σε καθε περιπτωση σε τεχνικο θα καταληξω ( i know) αλλα να ξερουμε και γιατι "καμπανα € " ΜΑΛΛΟΝ μιλαμε..

     

    Ευχαριστω εκ των προτερων

     

    Τακης

     

     

     

     

    1.jpg

    2.jpg

  4. Χαιρεται και παλι.

     

    Το διαγνωστικο για intel cpu..τα βρηκε ολα οκ , ολα pass..

    -

    Σε αυτο το σημειο (και χτυπωντας το κεφαλι μου στον τοιχο ) που εχω ξεχασει να το αναφερω..

    Πριν καποιες μερες στα καλα καθουμενα η οθονη μαυριζε και στο δεκατο του δευτερολεπτου εβλεπες πρασινες και λιγες χρωματιστες παραλληλες με το εδαφος γραμμες..και το Pc εκανε restart...

     

    E μετα ελεγε οτι επανηλθε απο unexpected error κλπ κλπ...Ακομα με βριζω που ξεχασα να το πω απο την αρχη αυτο..

     

    Παντως..οτι τεστ και στρες για cpu ..ολα τα περναει..

     

    Εκανα Gpu memtest, Gpu test , Furmark..και το πρωτο πολλες φορες πεταγε fail (καποια στιγμη το περασε), το δευτερο το περναγε και στο furmark δεν εδειχνε καποιο προβλημα..

    ΩΣΤΟΣΟ ..τα κολληματα υπηρχαν..πιο συγκεκριμενα παλι για 50 seconds ειτε κατα τη διαρκεια των gpu τεστ ειτε μολις αυτα τα εκλεινα..εδειχνε να μην επικοινωνει το Pc με το περιβαλλον και ειτε θα επανερχοταν μονο του ειτε θα ειχα hard reset.

    Αυτο που με μπερδευει και δεν μπορω να σας αποσαφηνισω ειναι οτι ειναι τοσο συχνα τα φριζαρισματα που τρωει που δεν μπορω να πω με σιγουρια οτι εγιναν λογω των στρες τεστ στην gpu ουτε ομως και οτι δεν φταει και το στρεσαρισμα - οποτε κολωσε κατι στην gpu και φανερωθηκε οτι απο εκει ξεκινανε ολα.. Να φανταστειτε ..ετρεχε το furmark σκαει φριζαρισμα ..επανερχεται μετα απο δευτερολεπτα και απο δω πανε κι αλλοι..Για την ιστορια επιανε 50 fps avergae και η καρτα επιασε 84 βαθμους max.

     

    ME ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι τα παιδια πιο πανω δεν κανανε λαθος στην αποκρυπτογραφηση των dmp αρχειων και οτι αυτα εδειχναν ενοχο cpu, ο οποιος περναει ολα τα τσεκ - τεστ ερχεται η πρωτη αντιφαση.

    Η gpu εχει γινει πια η σιωπηρα ενοχη, αλλα δεν εχω καμμια αλλαη για να την αλλαξω και να δοκιμασω τι θα κανει το pc ..

    Να παω την καρτα γραφικων στο πλαισιο με 5 ευρω να δουν αν ειναι faulty? Αυτο που τα κολλημματα δεν σταματανε παιζει με τα νευρα μου πια και πρεπει να βρεθει το μ...αμημενο το hw που ψοφαει..

     

    Αναμενω οτι αποψη εχετε και τα λεμε..

     

  5. θα τα κανω ολα οσα λεμε πιο πανω. Και το διαγνωστικο για cpu κλπ και θα σας πω. Φιλερ karmen1983 ..ολα τα dmp αρχεια που ανεβασα , επιβεβαιωσατε/επιβεβαιωθηκε οτι : ¨ και τα υπόλοιπα minidumps αφορούν στον επεξεργαστή (internal timer error). " οπως ειπε και ο φιλος elapse...λιγο πιο πανω.

     

    Θα δω τι θα καταλαηξει και θα σας πω. Ευχαριστω για ολα προς το παρον.

    • Like 1
  6. 2 hours ago, karmen1983 said:

    e και απενεργοποιησε τον driver verifi

    Ενταξει ναι κατανοητο οτι προφανως ο identifier το εκανε, αλλα ειπα να επιταχυνω την διαδικασια και να δω μηπως 1 στο εκατομμυριο τυυυυχοοον με format αλλαζε τπτ (ποτε δε ξερεις του σατανα μηχανηματα ειναι αυτα).

     

    ταυτοχρονα περιμενα και την επιβεβαιωση σας οτι για cpu θα μιλουσαν και τα dmp αρχεια.

     

    Και φυσικα ..

    1) μου επιβεβαιωσατε οτι φταει ο cpu

    2) Πολυ λιγο μετα το format και αφου περασα τον driver της gpu για να βλεπουμε και φυσιολογικα - οεο- ξεκινησαν τα οργανα..παγωματα - κολληματα - freez-αρισματα σε τυχαια χρονικα διαστηματα, μια νιωθει το ποντικι..μια ακουει μετα απο περιπου ενα λεπτο..οτι εκανε και πριν δηλαδη...

     

    Προφανως πηγαινω για νεο cpu. Το ψιλοπηρα πια αποφαση. Δεν υπαρχει σωστηρια.

    Σε αυτο το σημειο θα ηθελα να σας ευχαριστησω για την βοηθεια και το ενδιαφερον.

     

    Τελος, την γνωμη σας..Επειδη δεν υπαρχει πια σχεδον τιποτα εκει εξω για cpu 1366 socket..Να παρω μεταχειρισμενο που να ταιριαζει απο το e bay πχ (οποτε γλυτωνω τον εξοδο της mobo) ή να τα παρω και τα δυο καινουρια ? οποτε μπλα μπλα ερχομαι στο σημερα, νεο chipset κλπ κλπ..

  7. Ετσι...Ετσι..μου δινει πονο λεμε οχι αστεια..πηγα να τρεξω ενα driver identifier και..ταρατατζουμ..επεσε σε ατελειωτες loopες..ατελειωτο restart..φτανει στο win login ...και μολις πατας το εικονιδιο χρηστη..μαυριζει το συμπαν..φτου κι απο την αρχη..start windows normally..ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ..

     

    με γλενταει οχι αστεια...

     

    Εδω που εφτασα δεν υπαρχει γυρισμος. Εσεις τσεκαρετε και τα υπολοιπα dump αρχεια αν εχετε την καλοσυνη και εγω πηγαινω για format ..και οπου καταληξουμε. Αν ειναι hw problem θα γανει και μετα το φορματ..

     

    Ε ρε γλεντια..

     

    υ.γ.

     

    Και επειδη μαμιεται το συμπαν..δινω εκτυπωση η οποια φαινεται οτι φευγει και ο εκτυπωτης δεν νοιωθει Χριστο..

    Βασικα η εντολη εκτυπωσης δεν φτανει ποτε στον printer..

     

     

  8. 2 hours ago, elapse said:

    Αν πάγωσε στο memtest δεν είναι θέμα driver λογικά...

    Κοιτα, θα τα κανω οσα λες για να αποκλεισω τα παντα απο θεμα καθαρισμου κλπ μολις γυρισω σπιτι απο δουλεια.

    Και εγω εχω σκεφτει για drivers.

    5 hours ago, karmen1983 said:

    Δεν τρέχεις τον driver verifier να αποκλείσουμε το θέμα των drivers?

     

    Επίσης καθάρισε σε παρακαλώ τις επαφές των μνημών με λίγο οινόπνευμα και βαμβάκι και φύσηξε τις επαφές της μητρικής.

    Και ανέβασε όσα minidumps εχεις

     

    Απλα μια διευκρινηση, ισως εγω δεν το εκανα σαφες. Το memtest τοπερασε ολο κανονικα. Δεν παγωσε κατα την διαρκεια που ετρεχε. Παγωσε ΑΦΟΥ το εκλεισα το memtest. ..

     

    Αντε να δουμε..

  9. Το memtest το περασε..και λεω και εγω αφου το περασε και ηταν στην τσιτα και δεν πεταξε κανενα μηνυμα...ας το κλεισω το memtest και βλεπουμε. Και παταω το stop test και ...αμεσως παγωνει το συμπαν - freez-αρει καμια επαφη ποντικι κερσορας -πισι κλπ κλπ ..hard reset...

     

    Το γελιο ειναι οτι αν οντως πεθαινει ο cpu ειναι socket 1366 - εκτος απο μεταχειρισμενους δεν νομιζω οτι βρισκω για αγορα καινουριο cpu και επειδη ειναι και 1366 παιρνουμε σβαρνα και την mobo ..αν ..αν πρεπει να αλλαξω cpu τελικα..

     

    Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη μπας και ..σωθει τπτ ή βρω καινουριο cpu γιατι θα παει ακριβα το παραμυθι τετοιους καιρους..

     

    Τακης

  10. Κοιτα, δεν δειχνει να κανει καποιο o/c απο μονη της η μητρικη, θα συνεχισω να τσεκαρω και να παρακολουθω. Αυτο που σιγουρα μπορω να σου πω ειναι οτι με το speccy εδω και 2-3 μερες δειχνει cpu temp 44.. και νομιζω οτι θα επρεπε να ειναι πιο κατω..πριν 2 μηνες το καθαρισα ολο, νεα παστα και η corsair τουμπανο ψυκτρα απο πανω. Βεβαια, αρχιζει να ζεσταινει γενικα ..αλλα σε idle 44 ..μπορει να κανω και λαθος. Πες εσυ πως σου φαινεται το παραπανω..

     

    Θα κοιταξω για bios update και ολονυκτιο Memtest και θα επανελθω..

  11. 1 hour ago, elapse said:

    Οκ σε ευχαριστω πολυ, ξεκιναω κιολας και ενημερωνω αμεσα. Και μιλαμε. Ευχαριστω για το ενδιαφερον mate.

     

    1 hour ago, elapse said:

    Η μπλε οθόνη φαίνεται να προήλθε από τον επεξεργαστή. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει απαραίτητα πρόβλημα.

      Reveal hidden contents

     

    
    
    Microsoft (R) Windows Debugger Version 10.0.15063.468 AMD64
    Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.
    
    
    Loading Dump File [D:\mdumps\053019-13072-01.dmp]
    Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available
    
    
    ************* Symbol Path validation summary **************
    Response                         Time (ms)     Location
    Deferred                                       SRV*D:\symcache*http://msdl.microsoft.com/download/symbols
    Symbol search path is: SRV*D:\symcache*http://msdl.microsoft.com/download/symbols
    Executable search path is: 
    Windows 7 Kernel Version 7601 (Service Pack 1) MP (8 procs) Free x64
    Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS
    Built by: 7601.23392.amd64fre.win7sp1_ldr.160317-0600
    Machine Name:
    Kernel base = 0xfffff800`03062000 PsLoadedModuleList = 0xfffff800`032a4730
    Debug session time: Thu May 30 21:43:45.092 2019 (UTC + 3:00)
    System Uptime: 0 days 1:07:52.435
    Loading Kernel Symbols
    ...............................................................
    ................................................................
    ...........................................
    Loading User Symbols
    Loading unloaded module list
    ......
    *******************************************************************************
    *                                                                             *
    *                        Bugcheck Analysis                                    *
    *                                                                             *
    *******************************************************************************
    
    Use !analyze -v to get detailed debugging information.
    
    BugCheck 124, {0, fffffa800666f028, be000000, 800400}
    
    Probably caused by : GenuineIntel
    
    Followup:     MachineOwner
    ---------
    
    2: kd> !analyze -v
    *******************************************************************************
    *                                                                             *
    *                        Bugcheck Analysis                                    *
    *                                                                             *
    *******************************************************************************
    
    WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124)
    A fatal hardware error has occurred. Parameter 1 identifies the type of error
    source that reported the error. Parameter 2 holds the address of the
    WHEA_ERROR_RECORD structure that describes the error conditon.
    Arguments:
    Arg1: 0000000000000000, Machine Check Exception
    Arg2: fffffa800666f028, Address of the WHEA_ERROR_RECORD structure.
    Arg3: 00000000be000000, High order 32-bits of the MCi_STATUS value.
    Arg4: 0000000000800400, Low order 32-bits of the MCi_STATUS value.
    
    Debugging Details:
    ------------------
    
    
    DUMP_CLASS: 1
    
    DUMP_QUALIFIER: 400
    
    BUILD_VERSION_STRING:  7601.23392.amd64fre.win7sp1_ldr.160317-0600
    
    SYSTEM_MANUFACTURER:  System manufacturer
    
    SYSTEM_PRODUCT_NAME:  System Product Name
    
    SYSTEM_SKU:  To Be Filled By O.E.M.
    
    SYSTEM_VERSION:  System Version
    
    BIOS_VENDOR:  American Megatrends Inc.
    
    BIOS_VERSION:  0903   
    
    BIOS_DATE:  09/20/2011
    
    BASEBOARD_MANUFACTURER:  ASUSTeK Computer INC.
    
    BASEBOARD_PRODUCT:  Rampage III Formula
    
    BASEBOARD_VERSION:  Rev 1.xx
    
    DUMP_TYPE:  2
    
    BUGCHECK_P1: 0
    
    BUGCHECK_P2: fffffa800666f028
    
    BUGCHECK_P3: be000000
    
    BUGCHECK_P4: 800400
    
    BUGCHECK_STR:  0x124_GenuineIntel
    
    CPU_COUNT: 8
    
    CPU_MHZ: c84
    
    CPU_VENDOR:  GenuineIntel
    
    CPU_FAMILY: 6
    
    CPU_MODEL: 1a
    
    CPU_STEPPING: 5
    
    CPU_MICROCODE: 6,1a,5,0 (F,M,S,R)  SIG: 19'00000000 (cache) 15'00000000 (init)
    
    CUSTOMER_CRASH_COUNT:  1
    
    DEFAULT_BUCKET_ID:  WIN7_DRIVER_FAULT
    
    PROCESS_NAME:  svchost.exe
    
    CURRENT_IRQL:  f
    
    ANALYSIS_SESSION_HOST:  SERVER08
    
    ANALYSIS_SESSION_TIME:  06-04-2019 19:18:52.0674
    
    ANALYSIS_VERSION: 10.0.15063.468 amd64fre
    
    STACK_TEXT:  
    fffff880`02f6cb58 fffff800`0302ba3b : 00000000`00000124 00000000`00000000 fffffa80`0666f028 00000000`be000000 : nt!KeBugCheckEx
    fffff880`02f6cb60 fffff800`031ebadf : 00000000`00000001 fffffa80`06415ea0 00000000`00000000 fffffa80`06415ef0 : hal!HalBugCheckSystem+0x1e3
    fffff880`02f6cba0 fffff800`0302b700 : 00000000`00000728 fffffa80`06415ea0 fffff880`02f6cf30 fffff880`02f6cf00 : nt!WheaReportHwError+0x26f
    fffff880`02f6cc00 fffff800`0302b052 : fffffa80`06415ea0 fffff880`02f6cf30 fffffa80`06415ea0 00000000`00000000 : hal!HalpMcaReportError+0x4c
    fffff880`02f6cd50 fffff800`0302af0d : 00000000`00000008 00000000`00000001 fffff880`02f6cfb0 00000000`00000000 : hal!HalpMceHandler+0x9e
    fffff880`02f6cd90 fffff800`0301ee88 : fffffa80`089bf7f8 fffffa80`05b2f4e0 00000000`00000000 00000000`00000000 : hal!HalpMceHandlerWithRendezvous+0x55
    fffff880`02f6cdc0 fffff800`030d0c6c : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : hal!HalHandleMcheck+0x40
    fffff880`02f6cdf0 fffff800`030d0ad3 : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt!KxMcheckAbort+0x6c
    fffff880`02f6cf30 fffff880`010fedbd : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt!KiMcheckAbort+0x153
    fffff880`0a1bc558 00000000`00000000 : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : ataport!AtaPortWritePortUchar+0x5
    
    
    STACK_COMMAND:  kb
    
    THREAD_SHA1_HASH_MOD_FUNC:  f65ba6c8332d127101444d3070b13c7eb32cd588
    
    THREAD_SHA1_HASH_MOD_FUNC_OFFSET:  517748175585c25f8e94c134fc6000b5432c3a2f
    
    THREAD_SHA1_HASH_MOD:  b60f2977a4fad66636813897b1d39c8d1cd62768
    
    FOLLOWUP_NAME:  MachineOwner
    
    MODULE_NAME: GenuineIntel
    
    IMAGE_NAME:  GenuineIntel
    
    DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP:  0
    
    FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x124_GenuineIntel_PROCESSOR_MAE
    
    BUCKET_ID:  X64_0x124_GenuineIntel_PROCESSOR_MAE
    
    PRIMARY_PROBLEM_CLASS:  X64_0x124_GenuineIntel_PROCESSOR_MAE
    
    TARGET_TIME:  2019-05-30T18:43:45.000Z
    
    OSBUILD:  7601
    
    OSSERVICEPACK:  1000
    
    SERVICEPACK_NUMBER: 0
    
    OS_REVISION: 0
    
    SUITE_MASK:  272
    
    PRODUCT_TYPE:  1
    
    OSPLATFORM_TYPE:  x64
    
    OSNAME:  Windows 7
    
    OSEDITION:  Windows 7 WinNt (Service Pack 1) TerminalServer SingleUserTS
    
    OS_LOCALE:  
    
    USER_LCID:  0
    
    OSBUILD_TIMESTAMP:  2016-03-17 23:43:02
    
    BUILDDATESTAMP_STR:  160317-0600
    
    BUILDLAB_STR:  win7sp1_ldr
    
    BUILDOSVER_STR:  6.1.7601.23392.amd64fre.win7sp1_ldr.160317-0600
    
    ANALYSIS_SESSION_ELAPSED_TIME:  57e
    
    ANALYSIS_SOURCE:  KM
    
    FAILURE_ID_HASH_STRING:  km:x64_0x124_genuineintel_processor_mae
    
    FAILURE_ID_HASH:  {addebe90-d04a-b9c9-a39c-2531fe75dd4e}
    
    Followup:     MachineOwner
    ---------
    
    2: kd> !errrec fffffa800666f028
    ===============================================================================
    Common Platform Error Record @ fffffa800666f028
    -------------------------------------------------------------------------------
    Record Id     : 01d5170dd417f826
    Severity      : Fatal (1)
    Length        : 928
    Creator       : Microsoft
    Notify Type   : Machine Check Exception
    Timestamp     : 5/30/2019 18:43:45 (UTC)
    Flags         : 0x00000000
    
    ===============================================================================
    Section 0     : Processor Generic
    -------------------------------------------------------------------------------
    Descriptor    @ fffffa800666f0a8
    Section       @ fffffa800666f180
    Offset        : 344
    Length        : 192
    Flags         : 0x00000001 Primary
    Severity      : Fatal
    
    Proc. Type    : x86/x64
    Instr. Set    : x64
    Error Type    : Micro-Architectural Error
    Flags         : 0x00
    CPU Version   : 0x00000000000106a5
    Processor ID  : 0x0000000000000002
    
    ===============================================================================
    Section 1     : x86/x64 Processor Specific
    -------------------------------------------------------------------------------
    Descriptor    @ fffffa800666f0f0
    Section       @ fffffa800666f240
    Offset        : 536
    Length        : 128
    Flags         : 0x00000000
    Severity      : Fatal
    
    Local APIC Id : 0x0000000000000002
    CPU Id        : a5 06 01 00 00 08 10 02 - bd e3 98 00 ff fb eb bf
                    00 00 00 00 00 00 00 00 - 00 00 00 00 00 00 00 00
                    00 00 00 00 00 00 00 00 - 00 00 00 00 00 00 00 00
    
    Proc. Info 0  @ fffffa800666f240
    
    ===============================================================================
    Section 2     : x86/x64 MCA
    -------------------------------------------------------------------------------
    Descriptor    @ fffffa800666f138
    Section       @ fffffa800666f2c0
    Offset        : 664
    Length        : 264
    Flags         : 0x00000000
    Severity      : Fatal
    
    Error         : Internal timer (Proc 2 Bank 5)
      Status      : 0xbe00000000800400
      Address     : 0x00003880010fedbd
      Misc.       : 0x0000000000007fff
    
    

    Βεβαιώσου:

    1. ότι η μητρική δεν κάνει κάποιο αυτόματο oc
    2. η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι οκ
    3. BIOS update στο τελευταίο διαθέσιμο.
    4. memtest για ένα βράδυ.

    και βλέπουμε.

     

    Οκ σε ευχαριστω πολυ, ξεκιναω κιολας και ενημερωνω αμεσα. Και μιλαμε. Ευχαριστω για το ενδιαφερον mate.

    Spoiler

     

     

  12. Χαιρεται

     

    Το pc:

     

    WIN 7 X64 ULTIMATE

    ASUS RAMPAGE III FORMULA (LGA 1366)

    CORE-17 960 @ 3,2 (NO O/C)  ΨΥΞΗ CORSAIR A 700

    6 GB RAM DUAL CHANNEL DDR3 @533MHZ (8-8-8-20)

    AMD RADEON HD 6900 SERIES

    5 HDD επανω ( το ΟS  πανω σε ssd SAMSUNG 850 EVO 120GB) + 4 WD αποθηκες

    COOLERMASTER 850 W

     

    Εδω και μιαμιση εβδομαδα εχει ξεκινησει η Τ..αβλαντα των BSOD.

    Με bluescreenview βλεπω τα παρακατω:

     

    ==================================================
    Dump File         : 053019-13072-01.dmp
    Crash Time        : 30/5/2019 9:45:20 μμ
    Bug Check String  :
    Bug Check Code    : 0x00000124
    Parameter 1       : 00000000`00000000
    Parameter 2       : fffffa80`0666f028
    Parameter 3       : 00000000`be000000
    Parameter 4       : 00000000`00800400
    Caused By Driver  : hal.dll
    Caused By Address : hal.dll+12a3b
    File Description  :
    Product Name      :
    Company           :
    File Version      :
    Processor         : x64
    Crash Address     : ntoskrnl.exe+70380
    Stack Address 1   :
    Stack Address 2   :
    Stack Address 3   :
    Computer Name     :
    Full Path         : C:\Windows\Minidump\053019-13072-01.dmp
    Processors Count  : 8
    Major Version     : 15
    Minor Version     : 7601
    Dump File Size    : 276.432
    ==================================================

     

    Χθες πεταξε παλι BSOD και επιπλεον πληροφορια -  μου μιλησε και για ATAPORT.SYS οτι ηταν η address in stack.

    Το hal.dll+12a3b - ntoskrnl.exe+70380 ισχυει & υπαρχει κλασσικα παντα.

     

    Τα συμπτωματα πολλες φορες πριν αποφασισει να πεταξει BSOD ειναι οτι αρχιζει και κολλαει σιγα σιγα - ο κερσορας ανταποκρινεται στο ποντικι με slow motion και με τα χιλια ζορια οπου και καποια στιγμη δειχνει να ξεκολλαει και να ακουει κανονικα μεχρι να αρχιζει να ξανακολλαει και να γινεται ζομπι το πισι.

    Σχεδον παντα freez-αρει και υπαρχουν φορες που δεν ακουει Χριστο απο το πληκτρολογιο, οποτε παει για hard  reset και φτου και απο την αρχη.

    Αν παγωσει μπορει να τραβηξει μονο του και restart (φυσικα 9 στις 10 θα πεταξει και bsod)

     

    Φυσικα ψυλλιαζομαι spyware κλπ. - αλλα..δεν ξερω ποσο πιθανο ειναι να προκαλειται σωνει και καλα bsod απο spyware. Δεν το αποκλειω, αλλα το ρωταω κιολας.

    Την γνωμη σας την χρειαζομαι οσον αφορα το txt που εβαλα πιο πανω. Εχουμε κανεναν μαγκα που θα μπορουσε να "καταλαβει" τυχον την ριζα του κακου απο τα 'Parameter"?

    Γυρνοβολοντας στο web ..καταλαβα οτι υπαρχουν τυποι που καπως αποκρυπτογραφουν τα ιερογλυφικα και σε κατευθυνουν πιο γρηγορα στο προβλημα (καταλαβαινουν αν ειναι hardware failure).

     

    Φυσικα και σκεφτομαι και drivers για update - corrupt driver - κλπ.

     

    Ολο το νοημα της βοηθειας που χρειαζομαι απο την παρτη σας ειναι μηπως θα μπορουσαμε να μαντεψουμε με οσο πιο ασφαλεια αν γινεται - αν ειναι προβλημα hardware που πεθαινει ή απλα malware - ή driver.

    Αν δεν βγαλω ακρη - ή αν δεν εντοπισει καποιος πιο μαγκας οτι σιγουρα πχ πεθαινει η gpu, θα τραβηξω ενα format και ο Θεος βοηθος.

     

    Οι δισκοι με HD Sentinel δειχνουν οκ, (ο ssd στο 98%) οι μνημες με memtest (οχι και για πααααρα πολυ ωρα) δεν πεταγαν προβλημα - θερμοκρασιες κανονικες.

     

    Τι σας μοιαζει πιο πολυ ρε μαγκες..hardware προβλημα ή driver/malware?

     

    Τhnx εκ των προτερων

     

    Τακης

     

     

     

  13. Σας ευχαριστω ολους για την απαντηση, το μηνυμα εληφθη. Το switch ok, δεν παιρνει ip, κατανοητο.

     

    Αλλα, φιλε dpolal, ναι το ξερω οτι καθε μια συσκευη παιρνει τη δικια της ip από τον DHCP server που συνήθως είναι το router .

     

    To θεμα ειναι ομως οτι δεν μπορω να ξερω καμμια απο αυτες (αντε οκ, η tv στα netwotk settings την λεει καθαρα.)

     

    Επειδη ομως δεν ειναι κανενα απο αυτα κατευθειαν attached στο router, παρα περναει η ολη φαση απο το POWERLINE TP-LINK TL-PA511 KIT  και πεφτει πανω στο switch και απο εκει παιρνει internet η καθε μια συσκευη, ελεγα μπας και υπαρχει τροπος να ξερω ποια ip παιρνει η καθε συσκευη..

     

    Κατανοητο οτι μου λετε και σας ευχαριστω. Εχω αδιεξοδο ομως? Αυτο αν μπορειτε να μου επιβεβαιωσετε, ωστε να ξερω οτι οκ, δεν μπορω να τις γνωριζω τις ip.

     

    Ξανα  ευχαριστω εκ των προτερων.

     

  14. Χαιρεται,

     

    Η ερωτηση με λιγα λογια εχει ως εξης:

     

    Πως - αν γινεται- μπορω να βρω την ip που παιρνει το switch (SWITCH 8 PORT TP LINK) το οποιο οπως ειναι πανω σε POWERLINE TP-LINK TL-PA511 KIT, δηλαδη:

     

    Το ρουτερ παιρνει ιντερνετ απο την πριζα πανω στην οποια ειναι τοποθετημενο το ενα pair του POWERLINE TP-LINK TL-PA511 KIT με ethernet. Με αλλο ethernet καλωδιο απο το ρουτερ συνδεεται το pc.

    To αλλο pair του POWERLINE TP-LINK TL-PA511 KIT βγαινει στην πριζα του σαλονιου και δινει internet sto SWITCH 8 PORT TP LINK οπου πανω του συνδεονται αλλες συσκευες οπως nova-tv- hd recorder.

     

    Υπαρχει τροπος να βρω την ip του switch?

     

    ή το ολο ερωτημα ειναι λαθος ?

     

    Παρακαλω τα φωτα σας.

     

    Ευχαριστω εκ των προτερων

     

    Τακης

     

     

     

  15. Eυχαριστώ για τα καλά σου λόγια...

    Δεν νομίζω να είπα "μαλάκες" όσους έχουν ή επιθυμούν να βάλουν. Έτσι φίλε tagavr;

    [MENTION=10170]swatoner[/MENTION]

    ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΪΚΟ ΠΡΟΤΙΝΟΝΤΕΣ!

    Ουτε εγω ειδα πουθενα να χαρακτηριζω μαλακες αυτους που δεν βαζουν, το ειδες πουθενα γραμμενο απο μενα κατι τετοιο?

    Αλλα επειδη το πηγες μακρυα μονος σου, μαλακες δεν τους λεω, καπως αλλιως (οχι υβριστικα) ναι τους λεω.

    Γενικοτερα, μελετα λιγο τα λεγομενα σε ολο το thread του delijohn, ισως σε βοηθησει..

    Και ξαναλεω δεν χαρακτηρισα γραπτως κανεναν οτι και να κανει, οποτε θα σε παρακαλουσα να μην υπονοεις οτιδηποτε σαν να το εχω πει εγω, απλα και μονο επειδη το σκεφτεσαι εσυ ετσι..

    Απο μια μερια, αν θελει καποιος να μην προστατευεται, προσωπικα δεν μου καιγεται καρφακι..

  16. Πολύ ενδιαφέρον αυτό που νομίζουν κάποιοι ότι είναι ασφαλείς ενώ δεν έχουν antivirus/firewall/anti-malware. Κι ακόμα πιο ενδιαφέρον το ότι θεωρούμε ότι παίζει ρόλο μόνο το πού μπαίνουμε.. :boxed:

    Γούστα βέβαια είναι όλα κι ο καθένας τα δεδομένα του ή το hardware, το μοιράζεται με όποιον/ους θέλει...

    Καλυτερα δε θα μπορουσες να τα περι-γραψεις φιλε μου.

    Απο την αλλη γραφτηκε το απιστευτο/απιθανο "Aφου σου δίνει η MS ήδη κάτι που σε καλύπει.':tomato::jump1::help1::fie:

    Οποτε καπου εκει η "επιστημη" σηκωνει χερια (και ποδια) ψηλα...:dance3:

    Και στο τελος ..επιλεχτηκε το Χorton..:wall:

    Καπου εκει ειναι που σου κοβεται και η οποια καλη διαθεση να προτεινεις κατι, αλλα οταν ο/οι αλλος/αλλοι βαδιζουν βουρ για τον γκρεμο και δεν κοβουν ταχυτητα..λες "ας παει και το παλιαμπελο" δικο μου ειναι στο κατω κατω?..:rip:

    Cheers mate..:magic:

  17. Εκ παραδρομης εγραψα BHSOD, το διορθωσα BSOD ηθελα να γραψω.

    Καταλαβα τι λες και ισως να εχεις δικιο με ρευματα κλπ, αλλα το Bluescreenview δειχνει σε πιο μαζεμενη εικονα ολα αυτα που δε προλαβαινεις να διαβασεις στις μπλε οθονες ή που προλαβαινεις και δεν καταλαβαινεις (οπως σχεδον ολοι μας).

    ξεκινα απο εκει και ποσταρε αυτα που λεει (θα σου δειχνει με κοκκινο την αιτιολογια της μπλε οθονης) οπου την εχει ανιχνευσει μεσω του αρχειου που δημιουργειται για το περιστατικο καθε φορα.

    Ας ξεκινησουμε απο κει και βλεπουμε.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.