Jump to content

Spank

Premium Members
  • Posts

    78
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Review Comments posted by Spank

  1. Αν δεν χωράει τελικά και πρέπει να πάω σε μικρότερη 280mm , ποιο η το καλύτερο αδερφάκι της από performance και θορύβου ?

    ( είναι αρκετά μοντέλα ? )

     

    Υ.Γ : Η  H115i PRO RGB πρέπει να ειναι

    • Like 1
  2. Τώρα πρέπει να δώ αν η συγκεκριμένη aio χωράει στο επάνω μέρος γιατι μου φαίνεται αρκετά μεγάλη , μπροστά χωράει σίγουρα αλλα πρέπει να δω αν χωράει επάνω γιατι αλλιώς θα πάω στο μικρότερο αδελφάκι της σε 280mm

    • Like 1
  3. πριν 7 ώρες, το μέλος Seafalco έγραψε:

    Αν πας έτσι όπως σκέφτεσαι , θα τα "βάλεις όλα" πάνω στο iCUE.

    Εννοώ ότι :

    Α.  Την CPU θα την "αναλάβει" η AIO μέσω των οδηγιών του iCUE, και τους υπόλοιπους ανεμιστήρες θα τους αναλάβει ο Commander PRO, Και θα ρυθμίσεις όπως θέλεις τα πάντα, έχε υπόψη σου ό τι ο Commander έχει και 4 probe θερμοκρασίας.

    Επιπλέον αυτών μπορείς να συνδέσεις την λειτουργία των ανεμιστήρων της ΑΙΟ με την θερμοκρασία της CPU (ή και όποιας άλλης βασικής θερμοκρασίας του συστήματος για την οποία υπάρχει αναφορά από τη μητρική (π.χ. κάρτα γραφικών)

    Και τον έλεγχο των ανεμιστήρων του κουτιού να τον συνδέσεις είτε με την θερμοκρασία του επεξεργαστή , είτε με τη θερμοκρασία κάποιου άλλου σημείου (από τις πληροφορίες του συστήματος, είτε από τη θερμοκρασία κάποιου probe του Commander.

    Γενικά θα ε΄χεις ένα πολύ ευέλικτο σύστημα και ουσιαστικά θα μπορείς να κάνεις ό,τι και με μεγάλη ακρίβεια, καθώς πέρα από τις προκαθορισμένες καμπύλες λειτουργίας μπορείς να δημιουργήσεις και δικές σου !

    Έτσι για παράδειγμα μπορείς να εξαρτήσεις την συμπεριφορά του κάτω εμπρός ανεμιστήρα από την θερμοκρασία της κάρτας γραφικών για να την τροφοδοτεί με περισσότερο δροσερό αέρα.

    Στην μητρική θα αφήσεις μόνο τις στροφές της αντλίας για να επιτρέπει στο σύστημα να δουλέψει, δεν θα μπορεί να τις αλλάξει , αλλά απλά θα τις βλέπει!

    Την ΑΙΟ θα την συνδέσεις σε ένα USB header της μητρικής , ή σε ένα USB header του Commander για να μην "καταναλώνεις τα USB header της μητρικής σου !

    Γενικά αν πας έτσι όπως λες θα έχεις πολύ διασκέδαση μπροστά σου ! :) 

     

    Ευχαριστώ πολύ , μάλλον αυτό θα κάνω τελικά :)

    • Like 1
  4. πριν 1 ώρα, το μέλος Seafalco έγραψε:

    Να 'σαι καλά !

    Χαίρομαι που σου άρεσε η παρουσίαση μας !  :) 

    Για τους ανεμιστήρες που ρωτάς και με βάση αυτά που θέτεις σαν μπούσουλα , υπάρχουν δύο επιλογές στις οποίες υπάρχει προσφορά twin pack που μειώνει αρκετά την τιμή μονάδας.

    Σε 120mm :    https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Fans/Magnetic-Levitation-Fans/ml-config/p/CO-9050039-WW#tab-tech-specs

    Και σε 140mm : https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Fans/Magnetic-Levitation-Fans/ml-config/p/CO-9050044-WW

     

    Και οι δύο ανήκουν στη νέα σειρά Magnetic Levitation που χαρακτηρίζονται από χαμηλό θόρυβο και αρκετό air flow με παράλληλα αυξημένη στατική πίεση.

    Συνεπώς μπορούν  άνετα να αντιμετωπίσουν ένα πυκνό φίλτρο.

    Η ισορροπία των air flow που έχεις με τα δεδομένα που θέτεις είναι :

    Α.   Top Οut  (3x47 = 140CFM) τα οποία λόγω του radiator θα μειωθούν αισθητά (ας υποθέσουμε ~ στα 100CFM)

    B1.    Back Out (1x97 cfm @ 140) ή 

    B2     (1χ75cfm @ 120)

    C1. Front In  (2x97 cfm @140 = ~ 194cfm*)   ή   

    C2. (3 x 75 cfm = ~ 225 cfm*)

    {* εδώ , λόγω των φίλτρων , κρατάμε λίγο πιο μικρό καλάθι ! :)  }

    Σε αυτά που θα σου πω προϋποτίθεται κάποιο μέσο ρύθμισης των στροφών των ανεμιστήρων και αν αυτό είναι και για τον κάθε έναν ξεχωριστά ακόμα καλύτερα.

    Και μιας και λές για corsair το iCUE κάνει πραγματικά θαύματα, οπότε με έναν συμπληρωματικό fan controller . . . .

     

    Η πρόσοψή του κουτιού σου παίρνει ανεμιστήρες των 140mm αλλά από ότι βλέπω ένας μέρος από τη διατομή τους (αριστερά και δεξιά) είναι "φραγμένη". 

    Αντίθετα οι 120ρηδες ανεμιστήρες δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, αλλά αν βάλεις τρεις , τότε ο πάνω πάνω ένα μέρος από την είσοδό του και μάλιστα σημαντικό , θα είναι "φραγμένο" από την πρόσοψη του κουτιού.

    Βεβαίως θα μπορεί να τραβάει αέρα από κάτω και από τα πλάγια.

     

    Αυτών δοθέντων μια σύνθεση :

     

    Ι.   Α + Β1 + C1  >>>> 194* - (100* + 97* ) = ~ -3 cfm  Συνεπώς μια πολύ ισορροπημένη και ουδέτερη συμπεριφορά !

    Αλλά προσοχή,  αυτά συμβαίνουν με τους ανεμιστήρες του κουτιού σε πλήρεις στροφές, ~ 2000rpm πράγμα που δεν το θέλουμε λόγω των 37dB(A) που έχει ο κάθε ανεμιστήρας!

    Θα προτιμούσα μια λύση που να έχει μεγαλύτερο απόθεμα air flow έτσι ώστε να μπορείς να την δουλέψεις πιο χαμηλά και ννα περιορίσεις το θόρυβο:

     

    ΙΙ .   Α + Β1 + C2  >>>>>  225 cfm* - ( 100* + 97*)cfm =  ~ +28cfm*

     

    Εδώ αφενός έχεις μεγαλύτερο απόθεμα air flow όσον αφορά στην Intake και επιπλέον έχεις και αρκετά μεγαλύτερη στατική πίεση οπότε το απαιτούμενο air flow θα έρθει ακόμα χαμηλότερα!

     

    Εδώ να σημειώσω ότι μέχρι τώρα μιλάω για "τσίτα γκάζια" καταστάσεις, που οπωσδήποτε απέχουν πολύ από του να είναι ο κανόνας, συνεπώς η πρακτική χρήση όλων αυτών θα είναι πολύ πιο ήσυχη και σε αισθητά χαμηλότερες στροφές!

     

    Επαναλαμβάνω όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι μπορείς να ρυθμίσεις όλους τους ανεμιστήρες σε τρείς ομάδες:

    Front, Top, Rear .

    Αν το κουτί σου έχει PWM fan hub, έχεις μια εύκολη και ανέξοδη λύση που σου δίνει σχεδόν πλήρη ελευθερία! 

    Μπορείς την CPU να την ψύχεις με βάση τα δεδομένα της ΑΙΟ και του iCUE και τους ανεμιστήρες του κουτιού (μέσω του Fan Hub) να τους αναθέσεις στην μητρική ( πιθανότατα στο CPU fan header) και πάλι να τους εξαρτήσεις από τη θερμοκρασία της CPU.

     Αν από την άλλη μεριά θέλεις και -εποχές που είμαστε! :( - μπορείς, να πας πιο ψηλά  σε έξοδα, μπορείς να βάλεις τον Corsair Commander Pro και να έχεις πλήρη έλεγχο των πάντων!  :)

     

    Και αν δε φοβάσαι την "γκλίτσα του βοσκού"  μπορείς να πας σε πιο αποδοτικούς ανεμιστήρες, αλλά με σεβαστή διαφορά σε κόστος!

     

    Οπότε, αποφασίζεις και κρίνεις!

    Ελπίζω να βοήθησα ! :)

     

     

     

     

    Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

     

    Από τα παραπάνω που μου έβαλες μάλλον θα πάω στην 2η επιλογή που έχει καλύτερο airflow και ας κρύβεται λίγο ο επάνω ανεμιστήρας.

     

    Α + Β1 + C2  >>>>>  225 cfm* - ( 100* + 97*)cfm =  ~ +28cfm*

     

    Σε πρώτη φάση θα πάρω την υδρόψυξη και σε 2η φάση τον επόμενο μήνα λέω να πάρω τους ανεμιστήρες μαζί με το iCUE Commander PRO μιας και δεν έχω fan controller στο κουτί , βέβαια σε πρώτη λύση θα μπορούσα να τους βάλω επάνω στην μητρική όπως κάνω πάντα αλλά ίσως να τα έχω όλα σε ένα controller να μην είναι κακή επιλογή :)

     

    Ερώτηση όταν και εφόσον αγοράσω τον controller συνδέω και την aio επάνω η την αφήνω στο cpu fan να την ελέγχει η μητρική από εκεί και όλα τα υπόλοιπα ( ανεμιστήρες στον controller ? )

    • Like 1
  5. Καταρχάς συγχαρητήρια για το αναλυτικό review.

     

    Σκέφτομαι να αγοράσω την συγκεκριμένη υδρόψυξη για να αντικαταστήσει την Noctua nhd14 και για δροσίσει έναν 3700x , θα ήθελα να την συνδυάσω και με μια αγορά ανεμιστήρων corsair για intake μπροστά και έναν να βγάζει πίσω ( η corsair θα μπεί στο επάνω μέρος ).

     

    Θα ήθελα βοήθεια τι ανεμιστήρες από την σειρά corsair να επιλέξω για μπροστά και πίσω και για μπροστά είναι καλύτερα να πάω με 2 x 140 ή 3 x 120 ? , το να έχει λαμπάκια κτλπ δεν με απασχολεί και καλύτερα να μην έχει κιόλας.

     

    Το case ειναι το Phanteks Enthoo Pro m Acrylic

     

    Ευχαριστώ

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.