Jump to content

mike299_1999

Premium Members
  • Posts

    164
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by mike299_1999

  1. 13 hours ago, Helly said:

    Κυκλοφορησε μολις η acer 2 μοντελα.

    ACER XB273K  27" 4k Gsync 144hz αλλα χωρις HDR και 400nits ips

     

    και ACER X27 ακριβως ιδιο panel με το asus και χαρακτηριστικα αλλα για μενα με βαση τα review και οσα λεγονται απο χρηστες σαφως υποδεεστερο https://www.rtings.com/monitor/reviews/acer/predator-x27

     

    4Κ και οι δυο στις 27". Αν ήταν να πάρω τέτοια διάσταση, θα έπαιρνα την asus.

     

    Περιμένω (και ελπίζω) για 2,560 x 1,440 σε 27" με τα ίδια χαρακτηριστικά με την PG27UQ αλλιώς με βλέπω να καταλήγω στην 32" έκδοση της.

  2. Καθώς σκεφτόμουν και εγώ σοβαρά την αγορά της συγκεκριμένης οθόνης, η ανάλυση/μέγεθος ήταν αυτό που με έκανε να μην προχωρήσω τελικά. Η ανάγνωση κειμένου, ειδικά στα RPG, θα ήταν περισσότερο μαρτύριο παρά απόλαυση. Δεν γίνεται να δώσω 2,5Κ€ και να βασίζομαι στον developer εάν υποστηρίξει τον τίτλο του με UI scaling.

     

    Ενημερωτικά για όποιον ενδιαφέρεται, ψάχνοντας για εναλλακτικές προτάσεις, διάβασα ότι θα κυκλοφορήσει η αντίστοιχη 32" κατά το Q1 2019.

     

    Επί την ευκαιρία, γνωρίζουμε εάν θα κυκλοφορήσει ανάλογη οθόνη (IPS, gsync HDR) στα 1440p στο μέλλον?

  3. 40 minutes ago, Vadergr said:

    Στο σπιτι εχω 27αρα 1440p και στο γραφείο δύο 27αρες 1080p.

     

    Αν η σύζυγος σου δουλεύει μονο με ενα φύλλο (word, excel), δεν θα εχει προβλημα με μια 27αρα 1440p.

    Αν θελει ομως να εχει και αλλα παράθυρα ανοικτα, τοτε οι δυο οθονες ειναι μονοδρομος για ανετη εργασια.

    Και 32αρα 4Κ να πάρει, το dpi ειναι τοσο μικρό που δεν θα μπορεί να δουλέψει με ανεση.

     

    Μετα πας σε ultra wide screen 34'', ωστε να εχεις δυο σελιδες stacked side by side.

     

    Ελπιζω να σε βοηθησα.

     

    Ευχαριστώ για την απάντηση.

    Για δεύτερη οθόνη την θέλει, έχει ήδη μια 24 και μια 19 και θα αντικατασταθεί η 19. Απλά επειδή βγάζει τα μάτια της μπροστά στην οθόνη ειδικά με τα κελιά στο excel, θέλω μια καλή οθόνη που να είναι ξεκούραστη για τα μάτια

  4. Ψάχνω οθόνη 27" ή 30" για την σύζυγο. Εργασία αποκλειστικά με office (excel, word, outlook, pdf). Το μόνο κριτήριο δηλαδή για την αγορά είναι να είναι ξεκούραστη καθώς μιλάμε για 8ωρο εργασίας με τα μάτια κολλημένα πάνω της.Ποιότητα χρωμάτων, hz ,hdr, 4k κτλ δεν μας ενδιαφέρουν εκτός και αν συμβάλουν σε πιο ξεκούραστη εργασία.

    Τιμή 300-500€ (δεν εχω σημείο αναφοράς για αυτό το μεγάλο εύρος σε τιμή και μέγεθος)

  5. Το εχω, αλλά που ακριβώς  αναφέρει την πληροφορία που λες?

    Αν είναι κάτω από ένα πεδίο advanced, γράφει sata 6Gb/s.

    Δεν είμαι σίγουρος αν αναφέρεται στο πρωτόκολλο που υποστηρίζει ο δίσκος όμως, γιατί αναφέρει γενικά πληροφορίες του δίσκου σε εκείνο το σημείο

  6. Δεν μπορώ να καταλάβω αν το SSD λειτουργεί σε sata 2 ή 3?

    Πρόκειται για το samsung 840 pro κουμπωμένος στην μητρική GA-Z170X-Gaming 7 στην θέση 4 (υπάρχει και ένας μηχανικός στην θέση 0)

     

    Το magician μου λέει αυτό

    8f83c1eb48.jpg

     

    Έτρεξα ένα benchmark και τα αποτελέσματα είναι αυτά

    8f83f81a48.jpg

     

    Τελικά είναι sata 2 ή 3? H μητρική δεν έχει θέσεις sata 2, μόνο 3

     

  7. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

     

    Ακόμα δεν έχει βγει άκρη, κάθε φορά κολλάμε και σε άλλο θέμα.  Μετά από 4 επισκέψεις μαζί με τον εργοδότη, της έδωσε τα χαρτιά που απαιτούνται αλλά τώρα κολλάμε στο επικουρικό.

    Ο ΟΑΕΔ επιμένει ότι έχει επικουρικό, το ΙΚΑ λέει ότι έχει ΙΚΑ-ΕΤΕΑ (ή κάπως έτσι) αλλά ο λογιστής το αρνείται (και άρα να συμπληρώσει το πεδίο στην αίτηση του ΟΑΕΔ ) και απαιτεί από την σύζυγο μου το ΦΕΚ που το γράφει.

    Έχω αρχίσει να τρελαίνομαι με την περίπτωση του

     

  8. Ο εργοδότης της γυναίκας μου έχει έναν μαλακα λογιστή (εξωτερικός ιδιώτης λογιστής) ο οποίος της δημιουργεί συνέχεια προβλήματα με κάποια έγραφα που πρέπει να της  ετοιμάσει.  Παρόλο που έχει μιλήσει ο ίδιος τηλεφωνικά με το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση εργασίας και του εξήγησαν ακριβώς τι πρέπει να κάνει, αυτός αρνείται και μάλιστα έφτασε στο σημείο να της πει ότι αυτά είναι και πως αν θέλει ας πάει σε δικηγόρο.

    Πριν πάω και του κατεβάσω τα μούτρα και μετά έχουμε σοβαρό λόγο να μιλάμε μέσω δικηγόρων, τι μπορεί να κάνει για να τον κυνηγήσει ή καταγγείλει?

    Ο εργοδότης συμφωνεί με την γυναίκα μου στο αίτημα της και το έχει κάνει δεκτό, αλλά νίπτει τα χέρια του λέγοντας ότι εγώ σου υπογράφω ότι θέλεις  αρκεί να είναι οκ από τον λογιστή.

  9. 13 hours ago, ΓιαγκΤ said:

    Με 151 δημοσιεύσεις δεν νομίζω ότι είναι και η καλύτερη αρχή να μου επισημαίνεις ότι μπορεί να αρρωστήσω τοσο βαριά στο μέλλον που μπορεί να στοιχίσω 68 χιλιάρικα!!

     

    Ξεκινώντας από τα σοβαρά, για κάποιο λόγο έφτασες στο συμπέρασμα ότι αναμένω να αρρωστήσεις βαριά στο μέλλον. Διαβάζοντας ξανά το μήνυμα μου, νομίζω ότι αναφέρομαι γενικά και απλά αναλύω το παράδειγμα που εσύ αναφέρεις σαν σημείο αναφοράς, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί το πήρες τόσο προσωπικά. Παρόλο αυτά, σου ζητώ συγγνώμη και φυσικά σου εύχομαι να μην αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα υγείας στην ζωή σου όπως το ίδιο εύχομαι και για κάθε άλλο άνθρωπο.

     

    Στα υπόλοιπα τώρα

     

    Στο άτυχες και άστοχο σχόλια σου για τον αριθμό των post μου, με κάλυψε ήδη ο astrolabos και δεν έχει νόημα να το συνεχίσω.

     

    Στο θέμα μας τώρα, αν θεωρείς ότι 86 χιλιάδες ευρώ είναι υπερβολικό ποσό για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενός ατόμου που θα φτάσει τα 83 έτη ζωής (μιας και πρέπει να αναφέρουμε τα αυτονόητα, το νούμερο είναι δικό σου και φυσικά εύχομαι να τα ξεπεράσεις), μάλλον υποτιμάς το κόστος της Υγείας. Ενδεικτικά με ένα πολύ πρόχειρο υπολογισμό, ο γιος  μου έχει κοστίσει στο ασφαλιστικό φορέα της μητέρας του από την στιγμή της σύλληψης του  πάνω από 2 χιλιάρικα (εμβόλια, φάρμακα, εξετάσεις κτλ).  Και μιλάμε για ένα υγιές 3 ετών παιδί.

     

    Επιπλέον, γνωρίζω ότι  υπάρχουν μηνιαίες αγωγές με κόστος τετραψήφια ποσά που μπορεί ο ασθενής να λαμβάνει για μήνες ή και χρόνια. Ενώ τα κόστη  νοσηλείας ή χειρουργικών επεμβάσεων, ακόμα και ρουτίνας,  ξεπερνούν τα χιλιάδες ευρώ.

     

    Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι ασφαλισμένοι «κοστίζουν» χιλιάδες ευρώ. Θα είχε ενδιαφέρων αν γνωρίζει κάποιος να μας πει, γιατί εγώ δεν βρήκα κάτι σε μια γρήγορη αναζήτηση, πόσο είναι η ετήσια δαπάνη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης πχ του ΕΟΠΥΥ

    • Like 3
  10. On 22/12/2016 at 6:13 AM, ΓιαγκΤ said:

    Δεν ξέρω που το βγάζεις αυτό το 40% και καλό θα είναι αν δεν πρόκειται για  τις δικές σου εισφορές μην πιστεύεις σε παραμύθια άλλων.

    Εγώ αν βγω στα 67 (λέμε τώρα) θα τους έχω δώσει με σημερνά λεφτά 222 χιλιάρικα. Αν ζήσω όσο ο πατέρας μου και ο θείος μου θα πάω μέχρι τα 83 και με 800 που προβλέπεται θα έχω πάρει 154 χιλιάρικα.

     

    Αν και δεν γνωρίζω πολλά από ασφαλιστικά ταμεία, εδώ κάνεις μια σημαντική παράληψη στον υπολογισμό σου. Τα έξοδα του ΤΕΒΕ (και κάθε ασφαλιστικού ταμείου) δεν είναι μόνο η σύνταξη σου αλλά και η υγειονομική και φαρμακευτική σου κάλυψη (και ατόμων που είναι ασφαλισμένοι πάνω σου)που μπορεί ανάλογα με τα προβλήματα υγείας που έχεις, να ξεπεράσουν κατά πολύ την διαφορά των 68 χιλιάδων που αναφέρεις στο παράδειγμα σου.

  11. Μας άφησε το HEC cougar 600 τροφοδοτικό μετά από κοντά 10 χρόνια λειτουργίας :(  από τo file-server/γενικής χρήσης/κατεβαστηρι pc και είμαι σε αναζήτηση καινούργιου.


    GIGABYTE GA-X48T-DQ6
    Q9550@3.00GHZ
    GeForce GT 430
    4x2GB DDR3
    1Xssd
    3XHDD+1xODD


    Δεν είναι 24/7 μηχάνημα αλλά λειτουργεί αρκετές ώρες την ημέρα. Δεν γνωρίζω να προσδιορίσω budget, να καλύπτει τις ανάγκες του HW βασικά και  πάνω από όλα  ποιότητα και αξιοπιστία καθώς οι 2 δίσκοι έχουν το backup με φωτογραφίες, σημαντικά αρχεία κτλ.


    Αγορά θα γίνει από you.gr

     

    Ευχαριστώ

  12. 3 hours ago, idonthave said:

    Nvidia GTX 1080 Ti Launching In January With 10.8 TFLOPs & 12GB GDDR5X – To Deliver Titan X Pascal Performance At A Much Lower Price

     

    WCCFtech GTX TItan X Pascal GTX 1080 Ti GTX 1080
    Process 16nm 16nm 16nm
    Transistors 12 Billion 12 Billion 7.2 Billion
    Die Size 471mm² 471mm² 314mm²
    Memory 12GB GDDR5X 12GB GDDR5X 8GB GDDR5X
    Memory Speed 10Gbps 10Gbps 10Gbps
    Memory Interface 384-bit 384-bit 256-bit
    Memory Bandwidth 480GB/s 480GB/s 320GB/s
    CUDA Cores 3584 3328 2560
    Base Clock 1417 1503 1607
    Boost Clock 1530 1623 1730
    Compute 11 TFLOPS 10.8 TFLOPS 9 TFLOPS
    TDP 250W 250W 180W

    Διαθεσιμότητα custom υλοποιήσεων πότε δηλαδή?

    Ετοιμάζομαι για αγορά 1080 σε 1 μήνα αλλά αν είναι 3 μήνες μετά να βγει η Ti ίσως είναι καλύτερα να περιμένω.

     

  13. 11 hours ago, devaggos said:

    16.9.2 μου δίνει πολύ πόνο. 100% fan speed bug καθημερινό και σήμερα μου έκανε το fan bug, κάνω restart και με το που ανάβει το pc και μπαίνει windows μου έκανε artifacts.... μετά έσβησε η οθόνη, μαύρησε έβλεπα μόνο ένα mouse που δεν μπορούσα να το κουνήσω αλλά άκουσα το skype να κάνει Login και το έκλεισα από το κουμπί του Power....

    2016-09-28 22.32.01.jpg

    Γιατί καρδιά μου με τυραννάς έτσι;
    Την τύχη μου μέσα πια.... :angry:

    Για πρόβλημα της κάρτας φαίνεται. Είσαι σίγουρος ότι φταίει ο driver?

  14. On 5/9/2016 at 0:51 PM, Seafalco said:

    Για να δούμε τι επίδραση έχουν αυτά στη προηγούμενη εικόνα :

     

    large.57cd32631b1fe_NZXTS340airflowadjus

     

    Ο νέος παράγοντας που βάζει η ύπαρξη της κάρτας γραφικών μπορεί να μεταβάλει αρκετά την κατάσταση.

    Ο αέρας που αυτή ωθεί προς τον εμπρός πλευρά του κουτιού, κατά ένα ποσοστό του περνάει από πλάι των εμπρός ανεμιστήρων και ανεβαίνει προς  τα επάνω.

    Έτσι ο επάνω ανεμιστήρας αρχίζει να γίνεται χρήσιμος καθώς αφαιρεί ένα μέρος του ξεστού αέρα από το κουτί.

    Αλλά πάντα θα υπάρχει το ζήτημα πιο είναι το sweet spot λειτουργίας αυτού του ανεμιστήρα.

     

    Μόνο με αρκετά πειράματα μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό, φροντίζοντας κάθε φορά να αλλάζουμε μόνο μια παράμετρο του airflow για να μπορέσουμε να βγάλουμε συμπέρασμα.

     

    Μια καλή αρχική βάση για τον πειραματισμό θα ήταν ο επάνω σε μέσες στροφές , οι εμπρός σε μέγιστες, και η ψύκτρα σε μέσο φορτίο και στροφές,

    Με βάση αυτό μπορούμε να παίξουμε . . . . .

     

    Κάτι που δεν έχουμε συζητήσει είναι ο ρόλος των άλλων ανοιγμάτων του κουτιού και ιδιαίτερα του πίσω (πάνω από τα PCI covers) καθώς και το εμπρός που μέσω των περσίδων της καλύπτρας του PSU επικοινωνεί με το κύριο χώρο του κουτιού.

    Από αυτά ο αέρας μπορεί να μπαίνει ή να βγαίνει, ανάλογα με την πίεση του κουτιού και εδώ εν προκειμένω έχουμε αρνητική πίεση , συνεπώς θα μπαίνει φέρνοντας δροσιά και σκόνη !

     

    Ένα άλλο ζήτημα που καλό είναι να μην μείνει στην άκρη είναι αυτό της λειτουργίας του radiator σε διάταξη Push_Pull!

    (Αν δεν χωράει στο κουτί και ο δεύτερος ανεμιστήρας, μπορεί να μπει απέξω από το κουτί ! )

    Αυτό θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της ψύξης και θα χαμηλώσει τις στροφές των ανεμιστήρων της.

     

    Έτσι συνολικά ξεκινώντας από ένα κουτί που έχει αρνητική πίεση, μπορείς τελικά να το φέρεις στα όρια τη ισορροπίας, χωρίς απώλειες στην ψυκτική του απόδοση.

    Φυσικά όλα αυτά είναι μια μικρή εικόνα όσων διαδραματίζονται στο κουτί, αλλά δεν παύουν να είναι μαι καλή μαρτυρία, για την δυσκολία που έχει η "απόλυτη" ρύθμιση του air flow και σαφώς αποτελούν ένα έμμεσο αλλά σαφές σχόλιο για την δυσκολία που αναμένει τον εραστή του ιδανικού! :)

     

    Όμως εμείς δεν κολλάμε σε αυτά, άλλωστε πως αλλιώς θα γίνει "παιχνίδι" ! :D

     

    Μπα δεν είναι αυτό το πρόβλημα κάποιος συνδυασμός πλήκτρων στην αλεπού  έστειλε αυτή στη φωλιά της και εμένα στα "κάγγελα" ! ! !  :wall:

     

     

    Μια γρήγορη offtopic ερώτηση επειδή το είδα στο γράφημα.

    Πως υπολογίζεις την μείωση σε cfm ( fans Δ & Ε ) όταν διέρχονται μέσα από ψυγείο?

  15. On 17/8/2016 at 1:14 PM, UltraB said:

    Απλά συνδέοντας παρεμβάλοντας ανάμεσα στο Speedport και στη πρίζα ένα splitter όπου η έξοδος του τηλεφώνου του θα καταλήγει στην μια από τις δύο Phone εισόδους του Speedport. Μετά δε χρειάζεται τίποτα άλλο, όλα θα λειτουργούν όπως και πριν.

     

    Το άλλο το απάντησες μόνος σου. Με ένα απλό UPS το οποίο αν το ζητήσεις παίζει να στο δώσουν δωρεάν στον ΟΤΕ.

    Για να καταλάβω τι εννοείς

    πρίζα οτε-> θύρα phone στο splitter

    line splitter -> θύρα phone στο router

    Σωστά τα κατάλαβα?

  16. Quote

    Σας πληροφορούμε ότι ενημερώνουμε την πολιτική υποστήριξης της 6ης γενιάς Intel CPU (Skylake). Επεκτείνουμε την περίοδο υποστήριξης από τις 17 Ιουλίου του 2018 ως την ημερομηνία λήξης υποστήριξης των Windows 7 και 8.1 και θα προσφέρουμε όλες τις ενημερώσεις ασφαλείας για τα λειτουργικά αυτά.

     

    • Σήμερα τα Windows 7 βρίσκονται σε επεκταμένη υποστήριξη η οποία θα λήξει στις 14 Ιανουαρίου 2020, ενώ των windows 8.1 στις 10 Ιανουαρίου 2023
    • Τα λειτουργικά Windows 7 και 8.1 με 6ης Γενιάς Intel επεξεργαστή θα υποστηρίζονται με όλες τις ενημερώσεις ασφαλείας έως το τέλος της υποστήριξης τους.
    • Μελλοντικές πλατφόρμες επεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένης της 7ης Γενιάς Intel επεξεργαστές (Kaby Lake) και AMD 7ης γενιάς επεξεργαστές (Bristol Ridge) θα υποστηρίζονται μόνο από τα Windows 10 και όλες οι μελλοντικές εκδόσεις επεξεργαστών, θα απαιτούν την τελευταία έκδοση των Windows 10.

    ΠΗΓΗ: https://blogs.windows.com/business/2016/08/11/updates-to-silicon-support-policy-for-windows/

     

    Η MS διορθώνει μια κακή κίνηση που δεν έπρεπε ούτε καν να διανοηθεί να πραγματοποιήσει αρχικά,  αλλά ταυτόχρονα δείχνει το δάκτυλο σε όλους τους πελάτες της που θα προχωρήσουν σε αγορά επόμενης γενιάς επεξεργαστές αλλά όχι αναβάθμιση του λειτουργικού, ούτε καν για μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν μέσα στην περίοδο υποστήριξης τους (2020, 2023).

     

    Σκοπός της βέβαια να υποχρεώσει την αναβάθμιση (και αγορά πια) σε windows 10 αδιαφορώντας για την επιθυμία ή και ανάγκη τους για παραμονή σε παλιότερο OS.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.