Jump to content

errik

Premium Members
  • Posts

    68
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by errik

  1. Ναι παραγγελία.

    Το θεωρώ πληκτρολόγιο διαχρονικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επαγγελματικό χώρο (η βασική μου απαίτηση).

    Το θεωρώ την καλύτερη επιλογή για πληκτρολόγηση (παιχνίδια δεν παίζω) με μόνη σκέψη την φασαρία λόγω blue.

    Τιμή τελική 83.9€ για full keyboard made by costar νομίζω είναι σούπερ.

    Πως ακριβώς έκανες την παραγγελία; Πήγες εκεί και τους το ζήτησες; ¨Εχεις καμιά ιδέα αν υπάρχει και σε brown να μπορούν να το φέρουν;

    Ευχαριστώ.

  2. θα σουλεύει αλλά με έμμεσο τρόπο (assign κάποιο μάκρο σε macrokey και μετά δεύτερη ανάθεση με το autohotkey) αλλά θα ήθελα να μην μπλέξω με άλλα προγραμματάκια, από την στγμή που έχει ήδη αυτήν την λειτουργικότητα το πληκτρολόγιο από hardware... απλά με εκνευρίζει οτι δεν μπορώ να ανθέσω το action play σε macro key ενώ μπορώ σε οποιοδήποτε άλλο πλήκτρο... είναι λίγο παράλογο!

  3. Hello!

    Ψάχνω έναν τρόπο να κάνω τα macro keys του cm storm trigger να λειτουργούν ως media keys, δηλαδή σαν play next κτλ. Υπάρχει κανένας τρόπος χωρίς ξεχωριστό software?

    Το να κάνω record σε macro το stormkey+F8 δεν λειτουργεί...

  4. Το πιο πιθανό είναι να μην μπορεί η motherboard να δώσει αρκετό ρεύμα για να τροφοδοτήσει το πληκτρολόγιο. Είναι αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα. Ένας τρόπος να το δεις αυτό είναι αν το usb του υπολογιστή που έχει πρόβλημα μπορεί να τροφοδοτήσει εξωτερικό δίσκο 2.5". Είναι μια κλασσική συσκευή που έχει τέτοια προβλήματα τροφοδοσίας.

    Αν φταίει αυτό, 3 λυσεις είναι πιθανές

    1)Αλλάζεις motherboard :haha: (δεν προτείνεται)

    2)Παίρνεις ένα τέτοιο καλώδιο και κοιτάς μηπως φτιάξει (παίρνει τροφοδοσία απο 2 USΒ)

    https://www.google.gr/search?q=y+usb+cable&safe=off&client=firefox-a&hs=7vE&rls=org.mozilla:en-US:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=_JxyUbj6Ca2O4gSYzYDQBw&ved=0CEIQsAQ&biw=1760&bih=1005

    3)Αγοράζεις ένα powered USB Hub

  5. CM Storm Trigger, MX Brown switches. Amazon.com ~145$ (Μαζί με φόρους και μεταφορικά για Νέα Υόρκη) Μου το έφερε φίλος από αμερική στην βαλίτσα (και τον καταευχαριστώ για αυτό, ηταν βαρύ το άτιμο! :daisy: :neo:)

    [ame=http://www.amazon.com/CM-Storm-Trigger-Mechanical-SGK-6000-GKCM1-US/dp/B007TFOO6K/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1365807337&sr=1-1&keywords=cm+storm+trigger+brown]Amazon.com: CM Storm Trigger - Fully Backlit Mechanical Gaming Keyboard with Brown CHERRY MX Switches (SGK-6000-GKCM1-US): Electronics[/ame]

    Ορίστε και μερικές φωτό!

    dsc0042resizeb.jpg

    dsc0033resizen.jpg

    dsc0024resize.jpg

  6. Εγώ τελικά πήρα το CM Strom trigger με brown switches. Το πήρα από το αμερικάνικο amazon, και μου το έφερε φίλος από αμερική στην βαλίτσα του. Πραγματικά έχω ενθουσιαστεί με την αίσθηση των brown, είναι ακριβώς αυτό που ήθελα. Είχα δοκιμάσει και όλα τα άλλα switches, αλλά με ενοχλούσε η έλλειψη tacktility στα red και black και στα blue με ενοχλούσε ο θόρυβος και το γεγονός οτι στην αρχή είχαν μια "νεκρή ζώνη" και μετά υπήρχε το tacktile bump.

    Σχετικά με τον ήχο που κάνει το ελατήριο των brown, και σε εμένα τον έχουν 2-3 πλήκρτρα αλλά πραγματικά αν δεν έχεις το αφτί σου εκεί να τον ακούσεις, δεν σε αποσπά. Ίσα ίσα εμένα μου αρέσει γιατί σου θυμίζει οτι γράφεις σε μηχανικό πληκτρολόγιο με ελατήρια κάτω από τα πλήκτρα...

    2 πράγματα με ενοχλούν λιγάκι.

    1)Τα macro keys στα αριστερά πολλές φορές σε μπερδεύουν όταν πας να πατήσεις ctrl - tab κτλ.

    2)Δεν γίνεται να κάνεις assign στα macro keys τα actions play/start/stop οπότε αναγκάστηκα να κάνω άλλη "χακεριά" για να δουλέψει αλλά και πάλι όχι όπως ακριβώς ήθελα.

    Συμπέρασμα: Έχω πραγματικά ενθουσιαστεί. Τώρα ψαχνω για κανένα πιο διακριτικό Mechanical για την δουλειά, αλλά μέχρι να ξαναπάει φίλος μου στην αμερική (ή εγώ) δυσκολα θα σκάσω 150+ πάλι για πληκτρολόγιο... Ίσως κανένα φθηνό HPE ή κανένα cherry με clear switches...

    Edit:

    Όριστε και μερικές φωτό, τώρα που έχω ευκαιρη την DSLR...

    dsc0042resizeb.jpg

    dsc0033resizen.jpg

    dsc0024resize.jpg

  7. Χωρίς να έχω μηχανικό πληκτρολόγιο ακόμα, νομίζω ότι από την στιγμή που υπάρχουν ελατήρια κάτω από τα πλήκτρα, μου φαίνεται λογικό να έχει ένα τέτοιο ήχο λόγω κραδασμών... Τώρα γιατί το κάνει σε κάποια πλήκτρα ενώ όχι σε άλλα, είναι λίγο περίεργο...

    Edit:

    http://geekhack.org/index.php?topic=32734.0

    http://deskthority.net/wiki/Ping

    Νομίζω πολλοί το ακούνε αλλά λίγους τους ενοχλεί...

    Σε αυτούς που τους ενοχλεί προτείνουν topre...

  8. COOLER MASTER CM Storm QuickFire TK -Brown Switch (SGK-4020-GKCM

    brown και ασπρα led, δεν ειναι full layout αλλα ουτε χανεις το numpad, μολις μια ιντσα μακρυτερο απο το quickfire rapid :D

    Το είδα, ωραίο είναι αλλά αυτό το ανορθόδοξο layout με τα βελάκια ενσωματωμένα μου προκαλεί εμετό... :baby:

  9. Πάει ένας φίλος μου ταξίδι αμερική, και λέω να παραγγείλω αυτό

    [ame=http://www.amazon.com/CM-Storm-Trigger-Mechanical-SGK-6000-GKCM1-US/dp/B007TFOO6K/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1363261146&sr=8-1&keywords=cm+storm+trigger+brown]Amazon.com: CM Storm Trigger - Fully Backlit Mechanical Gaming Keyboard with Brown CHERRY MX Switches (SGK-6000-GKCM1-US): Computers & Accessories[/ame]

    Βγαίνει τελική περίπου 90Ε μαζί με μεταφορικά, φόρους κτλ...

    Έχετε κανένα άλλο να προτείνετε με mx-brown και full layout; Λίγο που τα έψαξα δεν βρήκα κάτι με αντίστοιχα χαρακτηριστικά σε αυτήν την τιμή...

  10. Παίδες,

    Έχω μέρες που ψάχνω mechanical πληκτρολόγια και μόλις ανακάλυψα το παρόν thread. Έχω σκοπό να το διαβάσω όλο στην πορεία της αυριανής μέρας, θα ήθελα όμως να ζητήσω τη γνώμη σας εκ των προτέρων.

    Ψάχνω κάτι για ελαφρό gaming και typing, δεν είμαι ούτε starcraft player ούτε προγραμματιστής, αλλά έχω κουραστεί με τα rubber dome και τις αηδίες. Έχω σχεδόν καταλήξει οτι αυτό που μου ταιριάζει είναι MX brown, αν και το MX Red είναι επίσης ενδιαφέρον. Είδα απο κοντά Filco Majestouch 2 brown και έπαθα πλάκα από την ποιότητα κατασκευής, μου φάνηκε όμως λίγο θορυβώδες (ίσως γιατί δεν έχω ξαναδεί mechanical απο κοντά;). Δυστηχώς δεν ήταν συνδεδεμένο με πισι οπότε δεν μπορούσα να τσεκάρω το πόσο χρήσιμο είναι το tactile feedback.

    Στα ψιλά γράμματα θα ήθελα να έχει αν γίνεται media keys χωρίς fn (ή προγραμματίσιμα μέσω λογισμικού πχ F9-F12). Usb ports θα είναι ενα μικρό +, και backlight δεν μου χρειάζεται καθόλου.

    Θα ήθελα λοιπόν να ζητήσω τα φώτα σας, τι έχετε να μου προτείνετε για την συγκεκριμένη φάση. Υπόσχομαι όταν με το καλό το πάρω να σπαμμάρω με μινι review και εντυπώσεις.

    Καλή τύχη στην αναζήτησή σου. Και εγώ με την σειρά μου θα σου πρότεινα MX-Brown. Εγώ ψάχνω μάταια αρκετό καιρό...

  11. μόνο αυτό βρίσκω http://www.computerbeast.gr/catalogue?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=47456&category_id=293 αλλά δεν το λες 'καλό' μηχανικό πληκτρολόγιο..

    Μετά την άπλετη διαθεσιμότητα που υπάρχει στην ελληνική αγορά για πληκτρολόγια με switches άλλα πλην των black και red, σκέφτομαι να το πάρω...

    http://www.computerbeast.gr/catalogue?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=47456&category_id=293

    Έχει mx-clears που λένε οτι είναι πιο tacktile και λίγο πιο σκληρά από τα brown...

    Εχει χρησιμοποιήσει κανένας να μας πει καμιά πληροφορία; Νομίζω οτι είναι καλή τιμή για μηχανικο πληκτρολόγιο, και αν δω οτι με ικανοποιεί μπορώ να πάρω ένα πιο καλό μοντέλο στην συνέχεια...

    Άλλωστε λένε οτι μοιάζει πολύ με τα rubber domes, οπότε θα είναι πολύ ομαλή η μετάβαση...

  12. Όλοι οι διακόπτες κάνουν για όλα, γιατί έχετε φαγωθεί να βάλετε ταμπέλες σε κάθε switch δεν μπορώ να καταλάβω. (Π.Χ o @MasterCommander λιώνει στο gaming με mx browns)

    Θα το ξαναπώ άλλη μια, το marketing τελικά δουλευει πάρα πολύ καλά. ΔΕΝ υπαρχουν ούτε gaming διακόπτες ΟΥΤΕ typing διακόπτες. Σε άλλους αρέσει το tactile bump σε άλλους όχι. Σε άλλους αρέσει η πληκτρολόγηση σε linear διακόπτες και σε άλλους οχι. Άλλοι βάζουν o-rings σε mx blues και άλλοι δεν θέλουν καν να τα ακούσουν.

    one more time http://www.thelab.gr/1063367835-post730.html

    Απο αμερική σε περίπτωση ομαδικής δεν θα γλιτώσεις τα μεταφορικά και πιθανότατα ουτε το τελωνείο.

    Η άποψή σου είναι σεβαστή και γνωστή (για τα καλά) πλέον. Ο τρόπος που απαντάς όμως δεν προάγει την συζήτηση. Δεν ξέρω αν έχεις κάτι προσωπικό μαζί μου, ή κάτι προσωπικό γενικά, αλλά δεν με ενδιαφέρει να ανοίξω διάλογο μαζί σου που δεν ενδιαφέρει ούτε εμένα, ούτε κανέναν άλλο στο thread.

    Από εκεί και πέρα, για να το κλείσω από μέρους μου, στα post μου δεν αναφέρω αγορά από αμερική αλλά από κάποιο κατάστημα στην ελλάδα ή το εξωτερικό γενικά. Για παράδειγμα, δεν ξέρεις τι τιμές μπορεί να σου κάνει το keyboardco.com ή το computerbeast.gr αν εμφανιστεί κάποιος με εταιρικό ΑΦΜ και ζητήσει μια ντουζίνα φίλκο, που λέει ο λόγος. Ναι όντως μια ομαδική αγορά από την αμερική ανεβάζει την πιθανότητα για να περάσει από τελωνίο, αλλά αυτό είναι ψιλοάσχετο με αυτό που προτείνω.

    Απο εκεί και περα, στατιστικά όσοι παιζουν gaming προτιμούν linear και όσοι γράφουν κείμενα προτιμούν tactile. Αυτό δεν είναι μόνο μάρκετινγκ, είναι περισσότερο το τι ταιριάζει στατιστικά στους περισσότερους. Μαρκετίνγκ είναι όμως το να κάνεις ένα πλητρολόγιο να μοιάζει "παιχνιδιάρικο" με πράσινα φωτάκια, κεραυνούς και φουτουριστικό σχήμα. Με βάση τα παραπάνω, στη ελλάδα υπάρχουν ελάχιστα μη προσανατολισμένα στο gaming μηχανικά πληκτρολόγια.

    Ευχαριστώ,

    Φιλικά

    Ερρίκος.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.