Jump to content

TopCLR

🍆Καλημεράκηδες💦
  • Posts

    2.976
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by TopCLR

  1. Παράθεση

    Η βασική αιτία αυτών των αυξήσεων των τιμών, όπως εντοπίστηκε από την Trendforce, έγκειται στη σύγκλιση δύο παραγόντων: την αυξανόμενη ζήτηση για επεξεργασία δεδομένων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη και τη μείωση της παραγωγικής ικανότητας των HDD.

    ...

    γεγονός που επιδεινώνεται περαιτέρω από τη μειωμένη παραγωγή HDD που προέρχεται από τις αναποδιές που σχετίζονται με την πανδημία.

    Τι να κάνουν οι άνθρωποι; Κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν μια άνοδο των τιμών. Η "καραμέλα" της πανδημίας τελειώνει, πρέπει να βρεθούν νέοι λόγοι!

    Δεν "πλημμυρίζει" και κανένα εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη! Εκείνες ήταν καλές εποχές!

     

    Αύγουστο στήνω ένα pc για τον πατέρα μου και βάζω Samsung HDD 1TB με (αν θυμάμαι καλά) 45€. Οκτώβριο πλημμυρίζει το εργοστάσιο της WD. Τα Χριστούγεννα ο Samsung που ανέφερα κόστιζε σχεδόν 130€!!!

    • Like 1
  2. Ε, άμα θέλεις να βγάζεις τις καλύτερες μητρικές, με τέτοια "κόλπα" (MCE on by default, limits off, Vcore στα ύψη κλπ.) κάποτε θα σου γυρίσει μπούμεραγκ! Υποθέτω λόγω του ότι βγαίνουν οι cpu ήδη "τσιτωμένοι" από μαμά Intel, με τα "τσαλίμια" των Asus αρχίζουν τα παρατράγουδα!

  3. 9 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

     

    Oι κάρτες γραφικών τι σχέση έχουν με τα crypto όμως;

     

    Φαντάζομαι την ίδια σχέση που είχαν και στις αρχές του '20 όπου κάποιοι τις αγόραζαν με κοντέηνερ για να φτιάξουν φάρμες και ξαφνικά εμείς οι "θνητοί" δεν βρίσκαμε ούτε μια για το PC μας! Και φυσικά έπρεπε να δώσουμε ένα μισθό για μια κάρτα.

    Δεν θα ξεχάσω, κάπου μέσα του '19 ξάδερφος πήρε καινούρια μια Saphire Nitro RX580 8GB στα 174€. Θυμάσαι τι τιμή είχε το καλοκαίρι του '20. Περίπου 600€!!!

  4. Τι μου θύμισε (εν μέρει)!

    Πριν από πολλά χρόνια υπήρχαν δύο ανταγωνιστικές εταιρίες που κατασκεύαζαν επεξεργαστές. Όλως τυχαίως η μία είχε δημιουργήσει και ένα ευρέως γνωστό και χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα (compiler νομίζω?). Κάποιοι για να συγκρίνουν τους επεξεργαστές σε διάφορες εργασίες, χρησιμοποιούσαν και αυτό το πρόγραμμα. Όπως ανακαλύφθηκε αργότερα το εν λόγω πρόγραμμα όταν "έβλεπε" επεξεργαστή της άλλης εταιρίας λειτουργούσε με "μη βέλτιστο" τρόπο!

     

    Μπορεί να μην ταιριάζει η "ιστορία" που ανέφερα αλλά νομίζω πως ο σκοπός είναι ο ίδιος! :hehe:

    • Haha 1
  5. Και πως θα μπερδέψουν τον κόσμο που δεν γνωρίζει αλλά θέλει κάρτα γραφικών; Μήπως τους "έκατσε" άσχημα η παρόμοια περίπτωση με τις GTX 1060 (με 3GB και 6GB);

    Θυμάμαι περίπτωση με κάποιον που θα αγόραζε κάρτα και ενώ έβλεπε συγκρίσεις με την 6GB θα αγόραζε την 3GB. Και οι δύο ήταν GTX 1060!

  6. Αναμένουμε την έκδοση 3050 4GB που θα έχει π.χ. 40% λιγότερη απόδοση και ανάλογο msrp όπως επίσης και την έκδοση με τα 2GB και 60% λιγότερη απόδοση. Φυσικά αυτά όταν θα αφανίσουν τις 1650 και 1030!

    Τότε θα μπορούμε άνετα να πούμε "Θα πάρω μια RTX 3050 σε ότι τιμή γουστάρω". Με 120€, με 170€, με 300+€ πάντως θα είναι RTX 3050 σίγουρα!!! :hehe:

  7. 25 λεπτά πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

     

    Δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι.

     

    Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Εμένα ο κύριος όγκος εκτυπώσεων είναι από έναν laser (παλιό - samsung) που του βάζω toner από τρίτους κατασκευαστές. Μια στο τόσο χρειάζομαι μια έγχρωμη εκτύπωση από το HP πολυμηχάνημα που έχω. ζήτημα να τυπώνω 10 σελίδες τον μήνα από αυτό. Λοιπόν κάθε φορά που τον άνοιγα, με τους καθαρισμούς κτλ, έφευγε ένας σκασμός μελάνι, με αποτέλεσμα να πληρώνω περίπου ~60€ (δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο) για μια αλλαγή μελανιών ανά έτος (3+1 χρώματα).  Για να μειώσω το κόστος γράφτηκα στο συνδρομητικό πρόγραμμα με 1,5€ τον μήνα. ήτοι  18€ τον χρόνο. Δεν σου στέλνουν ένα μελάνι τον μήνα. Σου στέλνουν όποτε φαίνεται ότι κάποιο μελάνι τελειώνει. Σε αυτό το πρόγραμμα έχω δικαίωμα να τυπώνω 10 σελίδες ανά μήνα (που αποκλείεται) και κρατάς "καβάντζα" μέχρι 3 μήνες αν δεν κάνεις τις εκτυπώσεις. Δηλαδή αν δεν τυπώσω αυτόν τον μήνα 10 σελίδες, μου μένουν καβάντζα για μέχρι 3 μήνες. Στην περίπτωσή μου συμφέρει το συνδρομητικό μοντέλο. Φαντάζομαι ενδέχεται να συμφέρει και στα μεγάλα πακέτα για τους επαγγελματίες, αλλά δεν το γνωρίζω εμπειρικά. 

     

    Λεχθέντων τούτων, φυσικά και διαφωνώ κάθετα με την πολιτική της HP να μπλοκάρει μελάνια τρίτων κατασκευαστών. Από την άλλη, η HP υποστηρίζει ενεργά το Linux με τους καλύτερους drivers και λογισμικό σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία και αυτό με ενδιαφέρει άμεσα. Όταν χρειαστεί να αγοράσω ξανά εκτυπωτή, θα το σκεφτώ σοβαρά ποια εταιρεία θα επιλέξω, αλλά δεν αποκλείω την HP.

    Αν και το προηγούμενο μου ποστ το έγραψα ως αστείο, θέλω να σου απαντήσω.

    Στην δική σου περίπτωση, όπως την περιγράφεις, σε συμφέρει η συνδρομή και "χάνει" η HP τα 60~120€ τον χρόνο . Όταν όμως με την συνδρομή περιμένουν 20% αύξηση στα κέρδη (μαζί με τον αποκλεισμό των συμβατών μελανιών) δεν καταλαβαίνω (με το φτωχό μου μυαλό) από που θα τα βρούνε. Θα συμφωνήσω πως το "κλείδωμα" στα γνήσια μελάνια θα είναι επικερδές. Η συνδρομή θα φέρει χρήμα μόνο από τους "ξεχασιάρηδες" που δεν βάζουν μελάνια όταν τελειώνουν (γιατί χρησιμοποιούν σπάνια τον εκτυπωτή).

     

    Πάντως στην περίπτωση που πετύχαιναν το κλείδωμα και εφάρμοζαν την συνδρομή στους περισσότερους (αν όχι όλους) πελάτες, δεν θα με εξέπληττε και μια "γενναία" αύξηση του κόστους συνδρομής σαν επόμενο βήμα!

  8. Παράθεση

    οι καταναλωτές θα πρέπει να εγγράφονται σε μηνιαία ή ετήσια προγράμματα που θα τους παρέχουν σταθερή προμήθεια μελάνης.

    Να χρειάζεσαι για την δουλειά σου π.χ. ένα μελάνι το τρίμηνο και το πρόγραμμα να παρέχει ως ελάχιστο ένα μελάνι το μήνα! Σε κανένα χρόνο θα έχεις αρκετά δοχεία μελάνι για να παίζουν σαν LEGO τα παιδιά!!! 😋

    Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια (και εκτύπωση και LEGO για τα παιδιά)!!!

  9. Παράθεση

    Στην ανακοίνωσή της, η Gigabyte επιρρίπτει την ευθύνη στους προμηθευτές μνήμης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες μάρκες δεν εφαρμόζουν σωστά την "SPD Write Protection". Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για το "SPD Write Protection", πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που εμποδίζει την πρόσβαση στα δεδομένα SPD.

     

    Σύμφωνα με την Gigabyte, χωρίς τη σωστή υλοποίηση του "SPD Write Protection", υπάρχει μια αμυδρή πιθανότητα οι πληροφορίες SPD να είναι λανθασμένες κατά τη χρήση της μνήμης DDR5 με το GCC. Ωστόσο, η Gigabyte δεν εξηγεί γιατί η μητρική πλακέτα ή το λογισμικό GCC θα έγραφαν οτιδήποτε στο SPD.

    Ρε μπας κι εκεί στην Gigabyte είναι κλασικοί "Ελληνάρες";

    "Δεν φταίμε εμείς (που το πρόγραμμά μας πάει και κάνει εγγραφές εκεί που δεν πρέπει), φταίνε οι άλλοι (που δεν έχουν βάλει σωστή προστασία εγγραφής)" !!! 😋

  10. Παράθεση

    "Η αυξημένη δημοσιοποίηση θα πρέπει να βοηθήσει τις εταιρείες να συγκρίνουν τις πρακτικές και μπορεί να ωθήσει τις βελτιώσεις στις άμυνες στον κυβερνοχώρο, αλλά η τήρηση των νέων προτύπων δημοσιοποίησης θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη πρόκληση για τις μικρότερες εταιρείες με περιορισμένους πόρους"

    # Noob mode: ON #

    Όταν μια εταιρία, που μπορεί να έχει εφαρμόσει μια Α ασφάλεια από επιθέσεις, γίνει στόχος τέτοιων επιθέσεων το μόνο συμπέρασμα που θα βγάλουν είναι αν τα κατάφεραν να μείνουν ασφαλείς. Όπως ειπώθηκε παραπάνω:

    Παράθεση

    Ωστόσο, οι επηρεαζόμενες εταιρείες δεν αναμένεται να αποκαλύψουν τεχνικές λεπτομέρειες των σχεδίων αντιμετώπισης του συμβάντος ή λεπτομέρειες σχετικά με πιθανά τρωτά σημεία που ενδέχεται να επηρεάσουν τις ενέργειες αντιμετώπισης ή αποκατάστασης.

    Το οποίο μοιάζει λογικό. Παράδειγμα: Είναι δυνατόν να δηλώσω δημόσια ότι έχω βάλει την τάδε κλειδαριά στην είσοδο του σπιτιού μου; Σαν να λέω "Μάγκες, για να μπείτε στο σπίτι μου κάντε αυτό"! Πως να συγκρίνουν πρακτικές μεταξύ τους (χωρίς να δηλώσουν τις τεχνικές προστασίας τους);

    Και οι μικρότερες και με περιορισμένους πόρους εταιρίες όταν θα δεχτούν επιθέσεις (τυχαίες ή και κατευθυνόμενες) θα βλέπουν τους επενδυτές και την τιμή της μετοχής τους ..να "κάνουν φτερά"!!!

    # Noob mode: OFF #

  11. Παράθεση

    Μια ενδιαφέρουσα θεωρία είναι ότι η ιστορία προέλευσης είναι λίγο πιο αναδρομική από αυτό. Συνειδητοποιώντας ότι ο iAPX432 θα αργούσε, θα ήταν μεγάλος και ακριβός, η Intel σχεδίασε ένα σχέδιο για ένα πολύ απλούστερο τσιπ - με ένα πολύ απλούστερο σχέδιο προστατευόμενης μνήμης με τμηματοποιημένη μνήμη, βασισμένο στην αρχιτεκτονική μνήμης του iAPX432.

    Και κάπως έτσι εγένετο ο "Celeron", το φθηνό αδερφάκι του "Pentium"!!! 😋

     

  12. Παράθεση

    Εν τω μεταξύ, η TSMC φέρεται να έχει διατηρήσει έκπτωση 20% - 30% για την Apple, τον μεγαλύτερο πελάτη της, που συμβάλλει στο 25% των εσόδων της. Αυτό αποδίδεται στη στενή συνεργασία τους για την προώθηση της μετάβασης στη διαδικασία και την τεχνολογική επανάσταση, καθώς η Apple τείνει να είναι η πρώτη που υιοθετεί τους πρωτοποριακούς κόμβους της TSMC και είναι πρόθυμη τόσο να πληρώσει επιπλέον όσο και να αναλάβει πρόσθετους κινδύνους.

     

    Δεν νομίζω να "ιδρώνει το αυτί" της Apple ακόμα και αν πληρώσει παραπάνω. Βγάζει το επόμενο iphone στα 2000$/€ και καθαρίζει!

    • Haha 1
  13. 14 ώρες πριν, το μέλος GoMaR έγραψε:

    Αυτο ειναι διαφημιση για το DLSS3 η για το path tracing της nvidia?

    Εμένα μου μοιάζει με "διαφήμιση" της RTX 6090! 😋

    Πως όταν βγήκαν οι RTX 2xxx φάνηκε πως θα χρειαστούν μια-δυο γενιές για να ευχαριστηθείς παιχνίδια με "RT On"; Ένα τέτοιο πράμα!!! 😉

     

    Όταν κάποιος ρωτάει: "Θέλω κάρτα για να παίξω CP2077 με raytracing σε 4Κ", η απάντηση θα είναι "Πάρε RTX 6090"!

  14. On 29/3/2023 at 5:26 ΜΜ, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

    @🍆Καλημεράκηδες💦 Ακούτε; Ενα σκρίπτ είστε. 

    Έχεις δίκιο. Να έχεις ένα σκριπτ/ChatGPT (ότι γουστάρεις) για να σου ποστάρει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ "καλημέρα" και με mention ανελλιπώς! Αξία ανεκτίμητη!!!

    Σου προτείνω να επιλέξεις το ChatGPT που θα μπορεί να σου γράφει κάθε μέρα την καλημέρα και με κάποιο στίχο για να μην είναι βαρετή!!! 😋

    • Haha 1
  15. 1 ώρα πριν, το μέλος astrolabos έγραψε:

    Έλα, η Nova δίνει 1 Gbps 😛 

    Μπαα, αυτό για "πρωτευουσιάνους"! Εδώ (στο χωριό) είμαστε κολλημένοι στο "εως 24Mbps" από Nova, Cosmote, αποκλειστικά (τουλάχιστον πριν 1-2 χρόνια που το έψαξα).

    • Like 1
  16. 18 ώρες πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

    Έπρεπε να ρθει Ελλάδα, να κυκλοφοράει ελεύθερος και να γίνει και VIP στέλεχος πουθενά.

    Αφού ο άνθρωπος δεν είχε δει το κατάλληλο παράδειγμα για να επιλέξει την Ελλάδα!

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.