Jump to content

karasardelis

Premium Members
  • Posts

    109
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by karasardelis

  1. Το tablet είναι αυτό: http://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_232127.html

     

    Έχω ένα κουπόνι αλλά έχει όριο ένα tablet ανά χρήστη... αν θέλετε περισσότερα θα πρέπει μάλλον να κάνετε χωριστό λογαριασμό. Απ' ότι κατάλαβα υπάρχουν 50 διαθέσιμα κομάτια. Η τιμή είναι πολύ χαμήλη, τόσο χαμηλά δεν θυμάμαι να έχει φτάσει ποτέ.

     

    Το tablet το έχω ήδη και αν δεν έχετε κάποια απάιτηση σε κάμερα και ποιότητα κατασκευής, κατά τα άλλα τα σπάει... η οθόνη είναι απλά εκλπηκτική και η ταχύτητα σούπερ για καθημερινές εργασίες. Με τα Windows 10 είναι απλά καταπληκτικό!!!

     

     

    Κουπόνι: Hi850

     

    Τελική τιμή κοντά στα €77

     

    Καλά ψώνια... ελπίζω να έχετε υπόλοιπο στο Paypal σας...  :)

    • Like 1
  2. Κι εγώ το σκεφτόμουν σε κάποια φάση να αλλάξω δίσκους αλλά ο 6i πάει μια χαρά και δεν συμφέρει να δώσεις €250 για καινούριο controller όταν παίρνεις πλέον τον 6i με €50 - αν βρεθεί κανένας 9260-8i με €150 μαζί με την μπαταρία και όλα τα σχετικά, τότε αξίζει.

  3. Εχθές μου έσπασε τα νεύρα. Πλέον είχε γίνει πολύ αργό και καθυστερούσε σε καθετί που είχε σχέση με το δίσκο. Κάνω ένα backup, σπάω το raid5, ελέγχω κάθε δίσκο χωριστά και αφού διαπιστώνω ότι είναι όλοι οκ, στήνω πάλι τo Raid και αντιγράφω όλα τα δεδομένα. ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!

    Τα παίρνω λοιπόν στο κρανίο και πετάω τα 8.1, βάζω πάλι 7 και από εχθές που το δουλεύω δεν έχει κάνει το παραμικρό! Σταδιάλα με τα 8αρια επιτέλους...

    Έξυπνη κίνηση... :) :clap:

  4. ....:wall::hang2::jester::help1:

    @$#@%#%

    και εκεί που ανοίγω το μηχάνημα για να δώ τα αρχεία μου....

    που είναι το share οέο ?

    Remote και βλέπω μόνο τον OS δίσκο και όχι το Raid-5 του Perc.

    Megaraid Manager, όλα κομπλέ, δεν έχει κάνει drop κάποιος....

    Windows>Disk management >>>>> Disk not Initialized...

    του #$!μάς ή δεν του @$#μάς βραδιάτικο να φύγει από το μπακόνι ?

    Ελπίζω να γίνεται recovery από RAW πρώην GPT...:bye:

    Αυτό κανονικά δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνει σε bbu volume...

    Σε παρόμοια κατάσταση με έχει σώσει αυτό -> Active@ Partition Recovery restores deleted & damaged volumes &amp disks. Freeware Data Recovery Software Toolkit

    Το βρίσκεις και από τον θείο με λίγο γούγλισμα...

    Περαστικά... :nada:

  5. 8 φάκελλοι με περίπου 100 φωτογραφίες των 300-600ΚΒ

    Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη θέση...

    Μπορείς να βάλεις τον PERC 5 και σε σλότ Χ4... επίσης μπορείς να τον βάλεις και στο σλοτ της κάρτας γραφικών (αν δεν έχεις), εγώ εκεί τον έχω τον 6...

  6. Τελικά δεν έφταιγε η μπαταρία. Τόσες μέρες δεν είχα πρόβλημα, αλλά αυτή τη στιγμή που γράφω, είναι στο 30% μια αντιγραφής της τάξεως των 100ΜΒ, εδώ και 45 λεπτά, από το Raid στο Raid... :wall:

    Λίγο παράξενο, ενώ τόσες μέρες δεν είχες πρόβλημα... μιλάμε για εννιαίο αρχείο και όχι πολλά μικρά να υποθέσω.

    Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να αλλάξεις σλοτ στην μητρική...

  7. Εδώ και 3 μέρες έχω βγάλει τη μπαταρία και δεν έχω θέματα. Βέβαια δεν το έκανε και κάθε μέρα ώστε να είμαι σίγουρος, αλλά φαίνεται οκ. Παράλληλα, αφού αναγκαστικά απενεργοποιεί τη μνήμη, έτρεξα και ένα bench για να δω πως είναι οι επιδόσεις του (4Χ1ΤΒ @ Raid5). Μου φαίνονται πάρα πολύ χαμηλά τα writes στα 4ΚΒ... Παίζει ρόλο σε αυτά το strip size που είναι στα 128ΚΒ ή τραβάει κάποιο άλλο ζόρι ;

    attachment.php?attachmentid=59629&stc=1&d=1386277581

    Χωρίς την μπαταρία δεν έχεις Write Back cache αλλά μόνο Write Through... κάθε αίτημα για εγγραφή στον δίσκο γίνεται απ' ευθείας και μόνο, με αποτέλεσμα φυσικά να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση - η ταχύτητα εγγραφής είναι απόλυτα φυσιολογική.

    Και όπως λέγαμε και από την αρχή... η μπαταρία σου τα έχει "φτύσει" :bye:

  8. Αυτό είναι κάτι που κάνω εδώ και πολλά χρόνια. Με έχει γλιτώσει από αρκετά λάθη και χαμένα δεδομένα. Μεταφέρω όλους τους φακέλους (Documents, Pictures, Videos, Downloads, κλπ) στον D: και έτσι πριν και μετά το format οι ρυθμίσεις είναι 2' για να το έχω όπως ήταν, χωρίς να χρειαστεί να μεταφέρω τίποτε. Ειδικά το Pictures είναι πολλά Giga για να περιμένω αντιγραφή...

    Όσον αφορά στο να το σπάσω, είναι πολύ απλό (αφού τα έχω όλα backup). Κάνω login σαν Administrator που είναι όλα στη "σωστή" θέση.

    ΟΚ αν και αυτό το κάναμε πριν πολλάαααα χρόνια όταν κάναμε φορμάτ τρεις φορές την μέρα μετά το φαγητό - τώρα περνάνε χρόνια χωρίς λόγο για φορμάτ (ακόμα και σε αλλαγή μηχανήματος), αλλά αν σε βολεύει έτσι μπορούσες απλά να σπάσεις τον SSD σε δύο partitions... θα εκμεταλευόσουν και την ταχύτητα του SSD για το προφίλ σου. Τα βαριά (pictures, videos κ.λ.π.) μπορείς πάντα να τα έχεις σε έναν φάκελο του RAID.

    Κάνε πάντως αρχικά το κόλπο με την μπαταρία έξω και πες αποτελέσματα...

  9. Μα ρε συ, δεν έχω "κάποια". Δείχνει μόνο ότι υπάρχει στο δίκτυο, το pc της γυναίκας μου, το laptop, το κατεβαστήρι.

    Δεν τα έχω κάπου για να τα σβήσω, ούτε mounted, ούτε shortcuts, ούτε τίποτα.

    Η καλύτερη δοκιμή που μπορείς να κάνεις κατά την γνώμη μου στην φάση που είσαι, είναι να αφαιρέσεις εντελώς την μπαταρία για να γυρίσει ο controller σε write through και να δεις την συμπεριφορά. Πιθανολογώ όπως είχα πει και στην αρχή πως η μπαταρία σου δημιουργεί προβλήματα (και ας δείχνει ότι παίζει)

    Αν με το παραπάνω σου κάνει πάλι νερά το σύστημα, τότε το μόνο που έχω να σου προτείνω είναι να κλείσεις το RAID, να βγάλεις τους δίσκους και να βάλεις να τους τρέξεις diagnostics έναν έναν να δεις αν κάποιος έχει SMART ή Surface errors.

    Βέβαια αυτό έτσι που πήγες και έστησες τον SSD με το προφίλ σου στο RAID, δεν μπορείς να το κάνεις... :wall:

  10. Είναι πάντα σε High Perf. Άλλωστε δεν το κάνει αν μείνει, ώστε να θεωρήσω ότι κάτι σβήνει, το κάνει ενόσω δουλεύω. USB δεν υπάρχουν επάνω, ούτε συσκευές πέραν από τα πληκτρολόγιο και ποντίκι.

    Επίσης mounted δίσκοι δεν υπάρχουν. Network places ναι, αλλά αυτά δεν κολλάνε και δεν έχουν δείξει να τον καθυστερούν, ούτε όταν τα ανοίγω.

    Αν μπορείς σβήσε όλα τα Network Places/FTP Locations κλπ που έχεις και δοκίμασε έτσι για λίγο...

  11. Θα δείξει. Αν είναι πρόβλημα της μπαταρίας, προτιμώ να πάρω μπαταρία, γιατί ο 6 μαζί με μπαταρία πάει στα 70-80+μεταφορικά και δεν είμαι για έξοδα τώρα.

    Μην είσαι χαζός... €36 βγαίνει τώρα πια ο 6i μαζί με την μπαταρία...

    Dell PowerEdge Perc 6i SAS RAID Card H726F w/Battery | eBay

    Καλώδια, bracket κλπ τα κρατάς από τον παλιό...

  12. Προσωπικά που το είχα ψάξει ένα φεγγάρι που τον είχα κι εγώ τον percουλα, το sleep δεν έπαιξε ποτέ σωστά. Βασικά το wake up δεν έπαιξε ποτέ σωστά, με τον controller να χάνει το array, τα drives κτλ.

    Δεν ξέρω αν γνωρίζει κάτι παραπάνω ο [MENTION=13372]karasardelis[/MENTION].

    Σε 3 διαφορετικά μηχανήματα, ακόμα και με διαφορετικούς δίσκους, δεν έπαιξε.

    Δεν έχω άποψη γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει sleep σε εμένα το raid οπότε... δεν το δοκίμασα ποτέ!!!

  13. Έχει ήδη αλλάξει αυτό εδώ και καιρό. Το RAID έχει μόνο ένα 5 με δεδομένα (4x1TB) και το λειτουργικό είναι πάνω σε Samy Evo.

    Θα δείξει. Αν είναι πρόβλημα της μπαταρίας, προτιμώ να πάρω μπαταρία, γιατί ο 6 μαζί με μπαταρία πάει στα 70-80+μεταφορικά και δεν είμαι για έξοδα τώρα.

    Αν έχεις πάει το λειτουργικό σε SSD τότε γιατί η μετονομασία φακέλου στο desktop να κολλήσει; Άρα το πρόβλημα δεν είναι στο RAID, αλλά στο λειτουργικό...

    Κλείσε όλα τα Power Saving από τους δίσκους και βεβαιώσου ότι δεν έχεις τίποτα περίεργα Network Places τα οποία ψάχνει να βρει ο Explorer αλλά δεν βρίσκει. Πιθανώς να φταίει και κανένας συνδεδεμένος USB δίσκος (αυτοί έχουν μόνιμο power saving που συχνά δεν ρυθμίζεται). Βάλε το PC σε High Performance από τα Power Options του Control Panel.

    Επίσης τρέξε ένα CCleaner και κάνε μια εκκαθάριση και βεβαιώσου ότι στο StartUp δεν φορτώνεται τίποτα άχρηστο....

  14. Μπορεί να είναι και λεπτό. Εχθές πχ έκανα save μια φωτογραφία από web και έκανε 6-7 δευτερόλεπτα να την ολοκληρώσει. Ο browser έδειχνε 99% για αυτό το διάστημα. Τις προάλλες έκανα rename φάκελο στο desktop, πάτησα το enter και μετά από 5 λεπτά αναγκάστηκα να το κλείσω από το κουμπί... Άλλες φορές, έχω κατεβάσει πχ έναν driver στο desktop και τον μεταφέρω στον αντίστοιχο φάκελο που θέλω, και ενώ ξεκινάει πχ να μεταφέρει με 300mb/s, κολλάει, και φτάνει η τελική "απόδοση" να είναι στα 20mb/s. Μιλάμε για μεταφορά στον ίδιο δίσκο, ούτε usb, ούτε τίποτα.

    Ρωτάω, γιατί ενώ τον 5 τον είχα πάρει βρίσκω τον 6 με -40 και λέω αφενός γιατί τόσο κάτω και αφετέρου μη φάω καμιά φόλα.

    Αρχικά κάνεις το γνωστό λάθος που είχα πει και νωρίτερα στο θέμα - να έχεις το λειτουργικό στο RAID... πάρε έναν μικρό SSD να βάλεις το λειτουργικό και άσε το RAID για τον σκοπό που είναι σχεδιασμένο - να αποθηκεύει αρχεία.

    Τα κολλήματα όπως τα περιγράφεις, περισσότερο μου μοιάζουν για προβλήματα του λειτουργικού παρά για κάποιο πρόβλημα του RAID. Έχω δει ανάλογη συμπεριφορά σε συστήματα με απλούς δίσκους. Συνήθως είναι από drivers ή από λογισμικό που "τρέχει" στο υπόβαθρο... ψάξτο λίγο... τρέξε και ένα Malwarebytes Full Scan.

    Να τον πάρεις τον 6 πάντως... δεν θα το μετανιώσεις... είναι καλύτερος από τον 5 σε όλα...

  15. Σε κάνω πάλι quote, γιατί συνεχίζω να έχω το ίδιο πρόβλημα... :unsure:

    Μετά από όλα αυτά, συνεχίζει να κάνει κάποια παγώματα, ή μερικές φορές να σέρνεται σε αντιγραφές.

    Εχθές έβαλα το HdTune και έτρεξα όλα τα benchmarks, τα οποία ήταν φυσιολογικά.

    Το άφησα κι εχθές το βράδυ να κάνει surface check, επίσης το health το έβγαλε στο 100%.

    Δε μπορώ να καταλάβω τι ζόρι τραβάει...

    btw, ποια είναι η ουσιαστική διαφορά μεταξύ 5 και 6 ;

    Πόσο άσχημα είναι τα παγώματα; Αν είναι ενός-δύο δευτερολέπτων, υπάρχει πιθανότητα να μην φταίει το υποσύστημα RAID αλλά ο υπολογιστής σου ή η κάρτα δικτύου/switch (αν τα μεταφέρεις από δίκτυο). Δοκίμασες τελευταίους drivers στην κάρτα δικτύου; Δοκίμασες μεταφορές μεγάλων αρχείων σε δίσκο που δεν είναι στο raid; Σου κάνει κολλήματα και στο read και στο write από το raid;

    Η μεγάλη διαφορά για μένα μεταξύ raid 5 και 6 είναι οι πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας... ο perc 5 έβραζε και του είχα και έναν ανεμιστήρα σε pci slot για να του κατεβάζω την θερμοκρασία, ενώ ο 6 είναι μια χαρά. Επίσης είναι πιο γρήγορος (λίγο), υποστηρίζει raid 6 (αν έχεις επιπλέον δίσκο να του "χαρίσεις") και έχει την μνήμη ενσωματωμένη (δεν αναβαθμίζεται).

    Ο Perc 6 έχει επεξεργαστή LSI SAS1078 500MHz ενώ ο Perc 5 έχει Intel IOP333 και έχουν και διαφορά στην ταχύτητα της μνήμης. Η μετάβαση γίνεται με απλή αλλαγή του controller... όλα παίζουν με την μία.

  16. Κατασκευή γράφει 2009 η δικιά σου και του Wiz 2010 , ισχύουν αυτα που γράφει το Megaraid Manager ή γράφει ότι ναναι ?

    Σωστά... κάποια στιγμή έβγαλα τον PERC 5 και έβαλα τον PERC 6 οπότε άλλαξα και μπαταρία... άρα η δικιά μου είναι κανένα χρόνο τώρα σε λειτουργία....

  17. Από που το κρίνεις; Μήπως αυτό το "Current: 0" έχει να κάνει με τη σύνδεση; Μήπως κάτι βγήκε/κουνήθηκε/κόπηκε όταν καθάρισα το κουτί και δεν είναι ενωμένη τώρα; :hm:

    Μπορείς να δοκιμάσεις να την βγάλεις και να την ξαναβάλεις, αλλά δεν νομίζω να αλλάξει τίποτα. Δεν χάνεις πάντως να το δοκιμάσεις...

  18. Τις τελευταίες μέρες άρχισε ξαφνικά να μου δίνει fatal error από την μπαταρία.

    Κούνησα καλώδιο, επαφές, κλπ, δε φαίνεται να έχει πρόβλημα, αν και αυτό υποψιάστηκα γιατί άρχισε να το κάνει αφού άνοιξα το κουτί και το καθάρισα με αέρα.

    1. Υπάρχει τρόπος να ελέγξω τη μπαταρία αν έχει όντως πρόβλημα;

    2. Βρίσκω Ελλάδα τέτοια μπαταρία ή πρέπει υποχρεωτικά να ψάξω ebay;

    Στον Megaraid Manager με κλικ στην BBU και ειδικά στα Advanced Poroperties βλέπεις την κατάστασή της

    MFMuh18.png

    Μπορείς να ενεργοποιήσεις ένα Learn Cycle αν δεν το έχεις ήδη σε schedule για να δεις την κατάστασή της.

    Πάντως αν η μπαταρία σου είναι στα τελευταία της εγώ θα έλεγα να πάρεις μια καινούρια από eBay διότι όπως βλέπεις διαβάζει τα πάντα από την μπαταρία (brand, mah κ.λ.π.) και το πιθανότερο είναι να μην κάνει αποδεκτή κάποια τυχαία μπαταρία.

  19. Σε κάθε περίπτωση νομίζω θα κάνει rebuild ο controller από την στιγμή που του έβγαλες δίσκο και του τον έβαλες πάλι πίσω χωρίς το array να είναι offline.

    Την έχω κάνει κι εγώ την πατάτα και μετά έκανε rebuild... αλλά το rebulid δεν είναι reconstruct... σε μερικές ωρίτσες θα έχει τελειώσει...

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.