Jump to content

kratistos1

Members
  • Posts

    30
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by kratistos1

  1. theo_mich τώρα με άγχωσες :to_pick_ones_nose3:

    Ρε παιδιά έχω και εγώ ένα θέμα και θέλω την γνώμη σας.

    Σπουδάζει ο ξαδερφός μου Αμερική και αγόρασε ένα lenovo απο τα outlets. Επειδή έπεσε σε καλή φάση, είπαμε μήπως μου στείλει αυτό που πήρε τώρα, και αγοράσει αυτός ένα άλλο.

    Το κουτί το έχει ανοίξει ο ξάδερφος αλλά τον υπολογιστή δεν τον έχει χρησιμοποιήσει (επομένως δεν φαίνεται ότι είναι ένα σφραγισμένο καινούριο προιον).

    Το όλο θέμα τώρα λοιπόν είναι τι κάνω με usps και τελωνείο. Έχει σκοπό να το στείλει με Express Mail USPS. Επειδή δεν είναι να παίζεις με τέτοια μηχανήματα, σκέφτομαι να το δηλώσω 500$ μόνο και μόνο για να βάλω αντίστοιχο ποσό ασφάλεια. Δεν λέει να το ασφαλίσω για 100$.

    1. Καταρχήν γιατί πρέπει να δηλώσει κάποιο ποσό αξίας? Είναι ξάδερφος μου και μου στέλνει κάτι που του ανήκει. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω την λογική αυτή.

    2. Αν δηλώσει 500$ για να έχω και την ασφάλεια, πόσο θα μου στοιχίσει το τελωνείο?

    3. Υπάρχει περίπτωση να βρεθώ σε κανέναν βλάκα, να μου ανοίξει το κουτί, να googlaρει και να μου πει μετά ότι θεωρεί πως το προιον κάνει 1300$?

    4. Απέξω τι είναι καλύτερο να γράψει? Computer parts? Used netbook? Καμμιά πρόταση για να μη δίνουμε και στόχο?

    PLEASE HELP! Αν είναι να χρυσοπληρώσω το τελωνείο καλύτερα να μην μου το στείλει καν.

    Τουλάχιστον για Ελλάδα πριν μερικά χρόνια είχα συζητήσει μ' ένα ταχυδρομικό και μου είχε πει ότι τα ασφαλισμένα διακινούνται ξέχωρα από τα απλά με παραλαβή - παράδοση ονομαστικά από τους υπαλλήλους αν χαθεί ένα δέμα το πληρώνει αυτός που τόχασε (αυτός που το παρέλαβε και δεν το παρέδωσε) οπότε και για 20 € να το ασφαλίσεις κανένας υπάλληλος δεν έχει όρεξη να χάσει το ποσό, τώρα αν σπάσει - χαλάσει κλπ θα πάρεις τα 20 €....

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.