Jump to content

fiestanik

Premium Members
  • Posts

    423
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by fiestanik

  1. 4 ώρες πριν, το μέλος tommybertsen έγραψε:

    Προσωπική μου άποψη είναι πως η 1660Ti είναι μια χαρά ακόμη. Αν θες maxed out καταστάσεις, απλά πας σε μία 3060(ti) ή RX 6600(xt). Ο επεξεργαστής είναι οκ ώστε να μην τους κόβει επιδόσεις (αν και ένας 5600 θα ήταν λουκούμι και με bios update παίζει στη μητρική σου).

    Εφόσον βέβαια μιλάμε σε πληροφοριακό επίπεδο, μέχρι να φτάσουμε στ ο κανονικό, δεν ξέρουμε αν θα βρίσκεις τις παραπάνω κάρτες :p 

    Btw, ποιο το τροφοδοτικό; 

    Ναι, μέχρι στιγμής σε ό,τι παίζω είμαι ικανοποιημένος.
    Από την θεωρία στην πράξη έχω μεγάλη απόσταση ακόμα.

    Έχω το Corsair TX650M 650W.

    • Like 1
  2. On 28/9/2022 at 2:49 ΜΜ, το μέλος tommybertsen έγραψε:

    HD όπως λέμε 1280Χ720? Καλό θα ήταν να μείνεις όπως είσαι , αν δεν σκοπεύεις να αλλάξεις και οθόνη :)

    ΑΝ εννοείς 1080p , τότε μέχρι Nvidia 3060(Ti) ή AMD 6600ΧΤ / 6700(non XT)

    1080p Εννοούσα 😁

    On 29/9/2022 at 8:12 ΠΜ, το μέλος cabdik έγραψε:

    Επειδη μαλλον ρωτας θεωρητικα (...ακομα!),

    Ναι σωστά. Η ερώτηση ήταν καθαρά πληροφοριακή. 🙂
    Η ανάλυση που παίζω είναι 1080p σε 24" οθόνη.

  3. 26 λεπτά πριν, το μέλος fiestanik έγραψε:

    Καλημέρα,
    Ήθελα να ρωτήσω το παρακάτω σύστημα τι κάρτα μπορεί να σηκώσει;

    Ryzen 5 3600
    B450 Tomahawk max
    G. skill 16GB Ram
    Τροφοδοτικό Corsair TX650M 650W
    Τωρινή κάρτα: Gigabyte 1660ti OC

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων


    Για κάποιο λόγο δεν έχω επιλογή για edit.
    H ανάλυση είναι HD.
    Ποσό δεν έχω ακόμα.
    Απλά ήθελα να δω σε τι κατηγορία μπορώ να κινηθώ με το υπάρχον pc 🙂

  4. Καλησπέρα, όπως λέει και ο τίτλος έχω το εξής πρόβλημα. Έχω μια παλιά GPU, την 6870 και πριν λίγο καιρό άλλαξα hardware (ryzen 5 3600, b450 tomahawk max, μνήμες 16GB) και είπα να την κρατήσω. Προσπαθώ να της βάλω drivers και πάνω στη διαδικασία πετάει μαύρη οθόνη. Μπαίνω safe mode, βάζω DDU και μόνο έτσι κάνει ξανά boot στα Windows 10.

    Έχω διαβάσει διάφορα σε forums, αλλά δυστυχώς οι μαύρες οθόνες συνεχίζουν.

    Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να την αλλάξω με άλλη, επειδή δεν βγαίνουν τα κουκιά ?.

    Έχετε καμιά ιδέα παραπάνω;

    Ευχαριστώ 

  5. 5 hours ago, Oric said:

    Το κόστος του επεξεργαστή περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό; 

    Ναι, και ειναι στα 230€

    4 hours ago, gdp77 said:

    Πρέπει να διευκρινίσεις αν τα 650 είναι διαθέσιμα ή πρέπει να αφαιρέσουμε το ποσό του επεξεργαστή που έχεις παραγγείλει.

     

    Επίσης πρέπει να διευκρινίσεις ποια η χρήση του PC, ποια οθόνη έχεις και ποια ανάλυση υποστηρίζει.

    Ο επεξεργαστής είναι μέσα στο ποσό. Τον έχω αγοράσει στα 230. Κυρίως για gaming. Οθόνη μια 24' samsung 1920x1080.

    4 hours ago, adpanos said:

    Αυτό στα 650€ 

     

    5.png

     

    αν μπορείς να διαθέσεις λίγα παραπάνω τότε αυτό.

     

     

    Screenshot_20200421_093020.png

    Screenshot_20200421_092845.png

    Η διαφορά στο performance σε gaming αξίζει και υπερβαίνει το 20%

     

     

     

    untitled-33.png

     

    Ευχαριστώ για την βοήθεια!

  6. Χρόνια πολλά σε όλους!

    Θα ήθελα τη βοήθειά σας για αναβάθμιση στο  pc που εχω τώρα. Ποσό μέχρι 650 μάξιμουμ. Θα στηθεί πάνω σε amd πλατφόρμα. Εχω παραγγείλει τον ryzen 5 3600 για cpu και θέλω να ρωτήσω ποιά υπόλοιπα κομμάτια να αγοράσω. Μου λείπουν μητρική, μνήμη και κάρτα γραφικών. 

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

  7. 3 hours ago, TopCLR said:

    Για αγορά από το εξωτερικό εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

    Πάντως με 300+€ μπορείς να πάρεις και i5 με μια απλή μητρική και 8GB μνήμη. Τώρα είδα οτι οι μνήμες (εδώ Ελλάδα) πήραν πάλι τον ανήφορο, φτάσαμε στα 60€ για 2x4GB!

    Έχεις κάτι υπόψη; 

    3 hours ago, yanni said:

    Αναβαθμίζεται;

     

    Για κάρτες γραφικών στήσε το μπαζούκας και μόλις σκάσει καμιά 7970 στα 100€ ή και παρακάτω βάρα την.

    Υλοποίηση AMD είναι αυτη; 

  8. Εννοείται ότι οι τιμές των καινούργιων με υπερκαλύπτουν, για αυτό και κοιτάζω σε πιο πίσω πλατφόρμα.  Το σύστημα που έχω, είναι ακριβώς αυτό που είπες. 

    Κοίταζα σε διάφορα site χθες και μου έκατσε το computeruniverse. Ξέρεις αν είναι αξιόπιστο, κ.λπ; Προς το παρόν αν κάνω τώρα κάποια αγορά με βλέπω για amd υλοποίηση και ας είναι παλιά. 

    Αν κρατήσω την 6870 και αλλάξω cpu/mobo/ram έχεις καμιά πρόταση;

     

     

  9. On 20/11/2016 at 11:32 AM, TopCLR said:

    Δεν ανέφερες πόσα λεφτά πάνω-κάτω θέλεις να δώσεις. Ανάλογα με το πόσα θα δώσεις μπορούν να σου προτείνουν και τι θα πάρεις. Για αγορά από εξωτερικό υπάρχουν κάποια άτομα εδώ μέσα που γνωρίζουν.   Επειδή τα οικονομικά είναι στενά, ο προυπολογισμός βγαίνει στα 300€ βία 350€

    Αν το τροφοδοτικό σου (Thermatake Toughpower 600W) είναι από το 2008 ίσως πρέπει να σκεφτείς κάποια στιγμή (αν όχι τώρα) να το αλλάξεις. Για να αποκλείσεις την περίπτωση που πάρει τίποτα μαζί του αν "πεθάνει".   Ναι, από τότε το έχω. Ποιός  είναι ο μέσος όρος ζωής;

    Οι επεξεργαστές AMD FX και γενικότερα η πλατφόρμα τους (AM3+) δεν υποστηρίζει τις DDR4 μνήμες. Η νέα πλατφόρμα (ΑΜ4) που έρχεται από το νέο έτος με τους επεξεργαστές ZEN, θα υποστηρίζει DDR4 και μάλλον θα αντικαταστήσει την παλιά (ΑΜ3+).   ΟΚ, άρα ενδέχεται να πέσουν οι τιμές στην παλιά πλατφόρμα;

    Αν καταλήξεις τελικά σε FX επεξεργαστή, στην περίπτωση που σκέφτεσε να κάνεις overclock, δεν έχει σημασία ποια ψύκτρα θα έχει από το εργοστάσιο (Wraith ή όχι). Θα χρειαστείς μια καλύτερη που θα πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστά. Η διαφορά των 8320, 8350, 8370 είναι θεωρητικά μόνο στη συχνότητά τους.   ΟΚ, για O/C πάντως δεν σκέφτομαι. 

    Τι εννοείς το "vfm μητρικές για αυτές;" Για τις DDR4; Όπως είπα η AMD ακόμα δεν τις υποστηρίζει.   Ναι, για DDR4 εννοούσα. Οπότε ΑΜ3+ και DDR4 = no go

    Για την κάρτα γραφικών δεν παίζει ρόλο το πόση μνήμη έχει για να παίζει αξιοπρεπώς, αλλά η ισχύς του πυρήνα της. Τα 2GB πλέον υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις εκδόσεις (ακόμα και σε πιο αδύναμες από την δική σου). Για να έχεις μια ιδέα για την ισχύ των καρτών κοίταξε εδώ.  Την ταχύτητα επεξεργαστή εννοείς φαντάζομαι.

    Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Με bold οι απαντήσεις μου. 

    19 hours ago, idonthave said:

    Αν δεν το χρειάζεσαι άμεσα και μπορείς να κάνεις υπομονή, αρχές του '17 amd και intel κυκλοφορούν τους νέους τους επεξεργαστές.

    Για αρχή βάζεις μια κάρτα γραφικών και αργότερα κάνεις την αναβάθμιση cpu-mb-ram.

    Τι χρήματα θα διαθέσεις για κάρτα γραφικών και για το πακέτο της αναβάθμισης?

     

    Για κάρτα στα 200€ (+-30€) rx 470 4gb, gtx 1050ti gb, gtx 1060 3gb

    (για τιμές απ'έξω σίγουρα θα βρεις καλύτερες)

    Αντιγράφω από πιο πάνω :    Επειδή τα οικονομικά είναι στενά, ο προυπολογισμός βγαίνει στα 300€ βία 350€

     

    Θα είναι όμως οι τιμές τους υψηλές λογικά ε; 

  10. Θα ήθελα τη βοήθεια σας για το θέμα του τίτλου.

    Επειδή το υπάρχον PC είναι παλιό (από το 2008 με μερικές αλλαγές), σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση όσο ποιο vfm γίνεται και πιθανόν παραγγελία από εξωτερικό. Κοιτάω προς AMD μεριά και θα ήθελα τα φώτα σας. Τα παιχνίδια είναι κυρίως FPS. Τα κομμάτια που θέλω είναι: επεξ/στης, μητρική, μνήμες και κάρτα γραφικών. Το case που έχω είναι το Zalman z5, τροφοδοτικό thermaltake Toughpower600W, ssd ocz arc 100 240gb + hdd 1tb.

     

    Και τώρα αρχίζουν οι απορίες: για επεξ/στη σκέφτομαι FX 8320 ή 8350; Έχουν διαφορά στις επιδόσεις; Με wraith cooler ή σκέτος; Υποστηρίζουν μνήμες DDR4; Υπάρχουν vfm μητρικές για αυτές; 

    Για κάρτα γραφικών λέω μια 2gb για ένα "αξιοπρεπές" παίξιμο. Ποια όμως; Τώρα έχω μια HIS 6870 IceQ X 1gb.

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το σεντόνι.

  11. Ξέθαμα...

    Έχει να μου προτείνει κανείς server για OP Metro Conquest ή Rush χωρίς να επιτρέπονται χειρο/δες, m320 και γενικότερα εκρηκτικά; Έχω βάλει κάποιους στα favorites αλλά τις πιο πολλές φορές οι κανόνες πάνε περίπατο.

  12. Δεν ξέρω και πως να τον περιγράψω. Κάνει σαν παλιός μηχανικός δίσκος αν μπορώ να το πω. Στο μεταξύ του έχω περάσει και λειτουργικό, αλλά δεν κάνει boot με τίποτα και όλο λουπάρει.

     

    Τελικά, τέλος καλό όλα καλά. Άνοιξα το κουτί και ο θόρυβος ήταν απο ένα καλώδιο πάνω σε ένα ανεμιστηράκι. Όσο για το λουπάρισμα έγινε αναβάθμιση στο BIOS και πλέον λειτουργεί σωστά. Και παρόλο που δεν έχω sata 3, μια διαφορά με πριν υπάρχει. :)​ 

    • Like 2
  13. Έχοντας εγκαταστήσει περίπου 4-5 (δεν θυμάμαι ακριβώς) Crucial MX100 και M550 σε λάπτοπ, το πρόβλημα που αναφέρεται στα φόρουμ υφίσταται και δυστυχώς με ανάγκασε σε αλλαγή των drives. To drive χωρίς αιτία και καθώς το μηχάνημα δουλεύει "χάνεται" πετώντας BSOD και μετά απλά δεν αναγνωρίζεται. Αν αφήσεις το λάπτοπ για λίγη ώρα κλειστό και το ανοίξεις πάλι υπάρχει περίπτωση να δουλέψει. Το ίδιο συμβαίνει μερικές φορές και όταν το drive βγαίνει από sleep mode. Χάνεται και το laptop κολλάει. Προσωπικά, ασχέτως αν το drive είναι φθηνό ή όχι, δεν το προτείνω σε κανέναν πλέον (μιλάω πάντα και για τα δύο μοντέλα της Crucial, MX100-M550. O Μ500 δεν έχει αυτά τα θέματα).

    Σε desktop τον έχω βάλει. Είναι ο ocz arc 100.

  14. Δεν ξέρω και πως να τον περιγράψω. Κάνει σαν παλιός μηχανικός δίσκος αν μπορώ να το πω. Στο μεταξύ του έχω περάσει και λειτουργικό, αλλά δεν κάνει boot με τίποτα και όλο λουπάρει.

  15. κοιτα εδω, αν προλαβεις... OCZ-SSD-ARC-100  με €99.90 στο πλαισιο

     

    Οι τιμές ισχύουν μέχρι την Τετάρτη 31/12/2014 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, μόνο για τα εγγεγραμμένα μέλη στο www.plaisio.grκαι μόνο για παραγγελίες μέσω του www.plaisio.gr, με τη χρήση του κωδικού 001A4BE6A1681ED4A1B9EEED82CF55D4 στο πεδίο “Ενεργοποίηση Κωδικού Newsletter” στο καλάθι με τα προϊόντα, καθώς και για αποστολή στο χώρο του πελάτη και όχι για παράδοση από τα καταστήματα Πλαίσιο. Μπαίνοντας μέσω του newsletter σε προϊόν με τιμή για μέλη, ενεργοποιούνται cookies που τροποποιούν αυτόματα την καλύτερη τιμή. Σε περίπτωση που ο browser έχει ρυθμίσεις υψηλής ασφάλειας ή δε βλέπετε τις τιμές προσφοράς, μπορείτε να τις ενεργοποιήσετε με τη χρήση του κωδικού 001A4BE6A1681ED4A1B9EEED82CF55D4. Οι τιμές απενεργοποιούνται αυτόματα μετά τη λήξη της προσφοράς. Οι τιμές περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. 23%. Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Δωρεάν αποστολή σε όλες τις παραγγελίες, σε όλη την Ελλάδα άνω των 85 Ευρώ, χωρίς περιορισμό όγκου ή βάρους.

    Βάζω τον κωδικό, αλλά δεν μου αλλάζει η τιμή. Είναι σωστό αυτό;

  16. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

     

    Παρακαλώ για την βοήθειά σας.

    Έχω ένα παλιό PC όπως λέει και ο τίτλος του θέματος με τρείς δίσκους. Ο ένας (WD 1tb) που είναι και ο primary εδώ και καιρό έχει αρχίσει να τα παίζει με bad sectors και Health 14% και βγάζει πολλά σφάλματα-κολλήματα και ούτω καθεξής. Σκέφτομαι να πάρω τον 840 evo 250gb. Έχετε να μου προτείνετε κάποιον άλλο; Τα χρήματα που με παίρνει να δώσω είναι το πολύ μέχρι 140-150€. 

     

    ευχαριστώ,

    Νίκος

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.