Jump to content

poulinos

Reviewers
  • Posts

    735
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Review Comments posted by poulinos

  1. 2 hours ago, beastie said:

    εχω μία ερώτηση για το mesh που δίνουν μαζί.

     

    αν μπορεί η Dect  συνδεση ενός τηλεφώνου μιλάει μόνο με το router ή και με το MESH....

    ειμαι πολύ ευχαριστημένος από όλη την λειτουργία του.

    για να επεκτεινεις το dect θες ειτε dect repeater που εχει κανονικα η  fritz ειτε αλλο fritz!box που υποστηριζει dect. αν το κανεις με fritz!box  χανεις το roaming. Δεν θα σρ αλλαζει σε αλλο  dect base station αν μετακινεισαι μεσα στο χωρο

    EN.AVM.DE

    The FRITZ!DECT Repeater 100 quickly and easily extends the range for your...

     

    • Like 1
  2. On 4/16/2024 at 9:23 PM, icy20 said:

    Και εγω απο το πασχα το εχω σε χιλιαρα. Μια χαρα ρουτερ ειναι σε γενικες γραμμες. Μονο λιγο περιεργο port forward εχει.

    εχω δει πολλα παραξενα Port forward>απο τα χειροτερα ηταν σε telindus. στο Fritz οκ αν καταλαβεις πως παιζει μετα ειναι οκ.σε αλλα σου ζηταει interface σου ζηταει wan ip που θα αφησεις.και πολλοι μπλεκονται.

    11 hours ago, minast said:

     

    Μερικές σημειώσεις για το παραπάνω: Βάσει κανονισμού της ΕΕΤΤ το σημείο τερματισμού της γραμμής είναι μετά το ONT, επομένως το ΟΝΤ παραμένει υπό την ευθύνη και διαχείριση του παρόχου. Οι επιλογές λοιπόν είναι:

    • να πάρουμε All-in-one ONT/router από τον πάροχο όπως το 5530
    • να πάρουμε χωριστό ONT και να συνδέσουμε πάνω του το WAN του router μας
    • να κάνουμε spoof τον σειριακό αριθμό του ONT σε δικό μας εξοπλισμό (υπό προϋποθέσεις, με ή χωρίς τις ευλογίες του παρόχου)

     

    Παρότι είναι πολύ ευπρόσδεκτο ότι ο ΟΤΕ δίνει/έδινε δωρεάν το 5530 στις Gbit συνδέσεις του, δυστυχώς έχουν υπάρξει αναφορές ότι δεν καταφέρνει τόσο καλά όσο το μεγάλο αδερφάκι του σε συνθήκες κορεσμού της γραμμής με πολλά πακέτα.

     

     

    Στην πράξη, τα Fritz!box είναι πολύ βολική επιλογή για ONT spoofing, ακόμη κι αν δεν είναι πολύ συνεργάσιμος ο πάροχος. Υπό προϋποθέσεις (εξαρτάται και από ποιο OLT έχουμε στην άλλη άκρη) μπορεί να δουλέψει με όλους τους παρόχους. Η τηλεφωνία παραμένει ακόμα πρόβλημα για χρήση δικού μας εξοπλισμού στην Nova, αν και το παλεύουν. Πάντως έχουν υπάρξει χρήστες που έχουν δουλέψει και την τηλεφωνία, αποκτώντας ανεπίσημα τους κωδικούς της από άλλο ρούτερ του παρόχου.

    Ο ΟΤΕ έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτική χρήση XGPON σε μικρό αριθμό χρηστών. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας απαιτητικός χρήστης θα το φτάσει στα όριά του ακόμη και με Gbit GPON, δεν θα σκεφτόμουν καν να το δοκιμάσω σε γραμμή 10Gbps ;).

    για το πρωτο.ναι δυστυχως μονο ο οτε υπο προυποθεσεις μπορει να δεχτει να περασει το id.αλλιως οπως ειπες ή σαν router ή κρατας του παροχου ειτε κανεις spoof το οποιο ειχαν πει οτι επαιζε σε fritz αλλα δεν ξερω αν παιζει ακομα.

    το spoofing θα ειναι καλη φαση παντως. για Nova ναι δεν εχω δει να γραφονται πολλα για την τηλεφωνια της σε αλλο router οποτε δεν εχω αποψη επι του παροντος. σε 10g ακομα και να θες να το ζορισεις παλι θα σε κοψει στα 2,5.συν αλλα 2 giga απο τις 2 lan.στην πραξη δηλαδη απο ethernet Θα παρεις μεχρι 4,5gbit και μετα θα πρεπει να παιξεις με wifi. πραγματι δεν ξερω αν θα καταφερει να ανταπεξελθει.επισης συγκριτικα με το 5590 όπως και αλλα fritz ειδα οτι ειναι καπως πιο ζεστο. ζεστενει βεβαια και ο καιρος σιγα σιγα.

  3. On 12/21/2023 at 2:44 PM, Samael said:

    Ναι έτσι είναι, οι εσωτερικές για το 4G οι εξωτερικές για το 5G, δε ψήνομαι να το κάνω σουρωτήρι όμως!

    Και όντως ξεκινάει επιτέλους το SA!! Ελπίζω σύντομα και απο Voda που είμαι εγώ.

    Λογικά τότε θα βασίζομαι μόνο στις εξωτερικές μου που βγαίνουν ταράτσα με εξωτερικό κεραιάκι της Kaser και ελπίζω να τερματίσω τις δυνατότητες του παρόχου.

    Αλλιώς με βλέπω για Zyxel εξωτερικής χρήσης και PoE παροχή....


    Πρώτο τρίμηνο του 2024 η εμπορική κυκλοφορία του 5G SA από τη Cosmote

     

    και η teltonika βγαζει ωραια routerakia. γενικως νομιζω ειδα tp link εξωτερικου χώρου? οχι zte ηταν και το ειχε καποιος στις αγγελιες. απλα τωρα που δεν εισαι sa ισως να σε κοβει λιγο λογω οτι οι 4g σου δεν ειναι εξωτερικες.

  4. On 12/15/2023 at 11:38 AM, Samael said:

    Ευτυχής κάτοχος εδώ και 1.5χρόνο, πλέον το έχω μπροστά από ένα Ubiquity Dream Machine SE σε load balancing μαζί με μία 50άρα VDSL.

    Έχει τις παραξενιές του αλλά σε γενικές γραμμές αξιόπιστο μηχάνημα, έχει λίγο διαφορετική προσέγγιση ακόμα και ονοματολογία για το port forwarding πχ

    Στο παλιό σπίτι είχα θέμα με τη σύνδεση σε 5G κεραία, κλείδωνε μόνο αν γυρνούσα την 4G στη μπάντα 800Mhz...
    Στο νέο δουλεύει καλύτερα αλλά λόγο των αδιαπέραστων μονώσεων το σήμα ήταν κακό, οπότε έβγαλα έξω μια κεραία και έχω δυνατό 5G.

    Το πρόβλημα είναι ότι όπως είπε και ο reviewer, χωρίς πατέντα δεν μπορείς να βγάλεις έξω και την 4G κεραία, οπότε εκεί που το έχω το 4G είναι οριακό και χάνω αρκετά σε ταχύτητα συνδυαστικά...

    Ενδεικτικά με το κινητό στο σημείο που έχω την κεραία κατεβάζω ~600Mbps και ανεβάζω ~100Mbps (Vodafone έξω από τη Λάρισα).

    Με το Ftitz μέσα στο σπίτι και τις SMA του 5G στην εξωτερική κεραία κουμπωμένες, κατεβάζω ~400Mbps και ανεβάζω ~100Mbps

    Λογικά έχει και κάποιες απώλειες το καλώδιο της κεραίας (10m) και μπορώ να το κλαδέψω κατά 2μ, αλλά χάνω και ~100Mbps απο το 4G φαντάζομαι.

     

    Με το 5G SA έχουμε κανένα σίγουρο νέο? Διαβάζω άρθρα για "σύντομα" αλλά καμιά ανακοίνωση δεν είδα ακόμα...

    για το 5g sa νομιζω ξεκινησε ο οτε.κατι εγραφαν σε γειτονικο Forum οτι ειχαν και κατι θεματα με το zte mc801a αν θυμαμαι καλα.

    για το fritz για να πιασεις καλυτερο σημα ή θα το βγαλεις ολο σε εξωτερικο χωρο μεσα σε στεγανο κουτι ή απο τα sma θα τραβηξεις καλωδιο και θα βγαλεις την κεραια εξω ή αυτο που ειχα δει ειναι να τρυπανε το πλαστικο 😛 και να τραβανε κατευθειαν απο μεσα καλωδιο για την εξωτερικη κεραια. νομιζω ειναι Fl connector. βεβαια καπου νομιζω ελεγαν οτι οι εξωτερικες κεραιες οι sma ειναι για το 5g και μεσα ειναι για το 4g. δεν θυμαμαι

  5. On 10/27/2023 at 7:27 PM, hwpel said:

    Το συγκεκριμένο router έχει τηλεφωνικό κέντρο που να μπορείς να δεις ποιος σε έχει καλέσει, να μπορείς να βάλεις σε μαύρη λίστα τηλεφωνικούς αριθμούς κλπ;

    σου κανω ενα copy paste απο Review που εχω σηκωσει στο παρελθον.

    Spoiler

    TELEPHONY

    Στην τηλεφωνία οι λειτουργίες που μπορεί να κάνει είναι απλά αμέτρητες. Ξεκινώντας να υπενθυμίσουμε ότι έχει μία FXS για αναλογική συσκευή ή ένα PBX και Dect Base Station για σύνδεση ασύρματων συσκευών.

    Calls

    • Λίστα με τις κλήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί. Εισερχόμενες, εξερχόμενες, αναπάντητες.
    • Δυνατότητα Click To Dial. Απλά κάνουμε κλικ μέσα από το Web Interface σε ένα νούμερο που μας κάλεσε ή θέλουμε να καλέσουμε και η τηλεφωνική συσκευή το καλεί αυτόματα.

    Answering machine

    • Δυνατότητα ορισμού μέχρι και 5 αυτόματων τηλεφωνητών, οι οποίοι μπορούν να βγάλουν ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα ή να δώσουμε την δυνατότητα να μας αφήσουν μήνυμα, στο οποίο μπορούμε να έχουμε πρόσβαση τοπικά αλλά και απομακρυσμένα.
    • Τα μηνύματα που θα μας αφήσουν στον τηλεφωνητή μπορούν να μας αποσταλούν και με την μορφή E-mail.

    Telephone Book

    • Υποστήριξη VPBX. Κάθε συσκευή έχει ένα εσωτερικό νούμερο, ώστε να μπορεί να γίνει μεταφορά της κλήσης από την μία τηλεφωνική συσκευή στη άλλη.
    • Δυνατότητα τηλεφωνικού καταλόγου μέσα στο ίδιο το FRITZ!Box 6850 5G. Η κάθε τηλεφωνική συσκευή μπορεί να έχει έναν ή περισσότερους τηλεφωνικούς καταλόγους ή αντίστοιχα ένας τηλεφωνικός καταλόγος να είναι για παραπάνω από μια τηλεφωνικές συσκευές.
    • Δυνατότητα Click To Dial. Απλά κάνουμε κλικ μέσα από το Web Interface σε ένα νούμερο που μας κάλεσε ή θέλουμε να καλέσουμε και η τηλεφωνική συσκευή το καλεί αυτόματα.

    Alarm

    • Για όσους δεν ξυπνούν το πρωί, μια τηλεφωνική συσκευή πάνω στο FRITZ!Box μπορεί να αρχίσει να κουδουνίζει την ώρα που επιθυμείτε εσείς.

    Fax

    • Λειτουργία Fax που όταν λάβει Fax, το αποστέλλει στο E-mail που έχει οριστεί.
    • Εναλλακτικά, μπορούμε να τα δούμε μέσα από το FRITZ!Box, αφού υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκευτούν στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο του FRITZ!Box ή σε ένα USB αποθηκευτικό μέσο.
    • Δυνατότητα αποστολής Fax μέσα από το Web Interface και επιπλέον δυνατότητα να γίνει Attached και ένα αρχείο.

    Call Handling

    • Δυνατότητα χειρισμού κλήσεων. Ποιες συσκευές θα λαμβάνουν κλήσεις, ποιες θα μπορούν να κάνουν εξερχόμενες κλήσεις.Επίσης δυνατότητα εκτροπής κλήσεων με δυνατότητα χρονοδιαγράμματος, μπλοκάρισμα συγκεκριμένων τηλεφωνικών αριθμών.
    • Call through: Καλούμε το FRITZ!Box 6850 5G και αφού εισάγουμε το PIN μπορούμε να καλέσουμε έναν εσωτερικό αριθμό, ή να βγάλουμε εξωτερική γραμμή.
    • Ορισμός προθέματος, αν ο πάροχος μας το χρησιμοποιεί.
    • Ορισμός για συγκεκριμένα νούμερα ή λίστες τηλεφώνων για το πως θα γίνεται η δρομολόγηση της κλήσης.

    Telephony Devices

    • Ως τηλεφωνικές συσκευές μπορούν να οριστούν: Μια συσκευή συνδεδεμένη στην θύρα FXS του FRITZ!Box (δοκιμάστηκε με ασύρματη αναλογική τηλεφωνική συσκευή PANASONIC), ένα FRITZ!FON στο Dect Base Station, ένα Smartphone που με την εφαρμογή FRITZ!App Fon από το WiFi, μπορεί να λειτουργήσει ως τηλεφωνική συσκευή (δοκιμάστηκε με Android Smartphone) ή ένα ασύρματο τηλέφωνο third party που θα γίνει pairing με το Dect Base Station του FRITZ!Box αντί για την βάση που δίνει (δοκιμάστηκε με PANASONIC DECT).
    • Υποστήριξη για ενσύρματο/ασύρματο κουδούνι πόρτας.
    • Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα είναι ότι όποιος έχει VoIP τηλεφωνική γραμμή, μπορεί να τη συνδέσει στο FRITZ!Box. Ένα παράδειγμα είναι να την χρησιμοποιήσετε από το Smartphone όταν είσαστε σπίτι αλλά και εκτός και να δέχεστε, πραγματοποιείται κλήσεις κανονικά και όλα αυτά συνδεδεμένος στο WiFi του FRITZ!Box. Δοκιμάστηκε με Android Smartphone με την χρήση του FRITZ!FON app. Δεν θα χρειαστεί ούτε σταθερή τηλεφωνική συσκευή, ούτε ασύρματη, απλά ένα Smartphone.
    • Ringtones αναλόγως αν η κλήση είναι εξωτερική, εσωτερική, Important ή ξυπνητήρι.

    • Do Not Disturb δηλαδή η συσκευή να μην χτυπάει τις ώρες και ημέρες που θα ορίσουμε.

    • Αναμονή κλήσης.

    • Απόκρυψη αριθμού.

    • Αν θα χτυπάει όταν μας καλούν σε όλα τα νούμερα ή σε ένα συγκεκριμένο.

    • Equalizer ρυθμίσεις για τον ήχο όπως και υποστήριξη HD Telephony αν είναι συμβατή η τηλεφωνική συσκευή.

    • Με την χρήσης ενός FRITZ!Fon μπορούμε να ακούσουμε Podcasts και Web Radio.

    Telephone numbers

    • Ορισμός VoIP τηλεφωνικών αριθμών, δυνατότητα χρήσης T.38 για το Fax.
    • Ρυθμίσεις ασφαλείας, ώστε αν για κάποιο λόγο πραγματοποιηθούν πολλές κλήσεις σε άγνωστους αριθμούς, τότε να ενημερωθούμε αυτόματα ότι υπάρχει πρόβλημα. Αν αγνοήσουμε την ενημέρωση και το πρόβλημα συνεχιστεί, τότε θα γίνουν αυτόματα Block. Αυτό γίνεται για αποφυγή υψηλών χρεώσεων. Επίσης μπορούν να μπλοκαριστούν εφαρμογές και IP τηλέφωνα από το τοπικό μας δίκτυο, για να μην πραγματοποιούν κλήσεις, ώστε να υπάρχει προστασία από υψηλές χρεώσεις σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο Malware στο δίκτυο μας.
    • Μπορούμε να ορίσουμε ορισμένα IP τηλέφωνα να μπορούν να πραγματοποιήσουν μόνο τοπικές κλήσεις σε σταθερά και κινητά τηλεφωνικά νούμερα ενώ δεν θα μπορούν σε διεθνή.

    DECT

    • Το FRITZ!Box 6850 5G μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως DECT Base Station, με δυνατότητα σύνδεσης μέχρι 6 συσκευών.  Έγινε δοκιμή με Panasonic DECT το οποίο το συγχρονίσαμε με το DECT Base Station του, οπότε οι ασύρματες τηλεφωνικές συσκευές που έχετε σπίτι μπορούν να λειτουργήσουν με το FRITZ!BOΧ, αν είναι συμβατές. Η ίδια η AVM διαθέτει και τα FRITZ!FON, τα οποία έχουν βέβαια παραπάνω δυνατότητες και λειτουργίες συγκριτικά με ένα απλή ασύρματη τηλεφωνική συσκευή.
    • Από εδώ ορίζουμε και κάνουμε register τις ασύρματες τηλεφωνικές συσκευές.
    • Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του Dect Station.
    • Ορισμός PIN για τον συγχρονισμό μεταξύ συσκευής και Dect Base Station.
    • Υποστήριξη μείωσης της ισχύς σήματος του DECT και ενεργοποίηση/απενεργοποιήση της λειτουργίας Eco DECT.
    • Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση δυνατότητας συγχρονισμού τηλεφωνικών συσκευών που δεν είναι Secure και δεν υποστηρίζουν Authentication και Encryption.
    • Διάφορες επιλογές για Troubleshooting, αν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με μία τηλεφωνική συσκευή.
    • Πληροφορίες για το Dect Base Station ,για τις τηλεφωνικές συσκευές DECT και για την σύνδεση μεταξύ τους.
    • Αναλυτικές πληροφορίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στις κλήσεις.

     

  6. On 11/27/2023 at 5:41 PM, minast said:

    Ένα βασικό πρόβλημα με την Nova είναι ότι ακόμα δεν δίνει κωδικούς τηλεφωνίας (αν και από κάποια ρούτερ τους μπορείς να τους "κλέψεις".)

    1. Ο ΟΤΕ είναι πανεύκολος γιατί τα περνάει από το ίδιο VLAN με τo internet και δίνει και κωδικούς.

    2. Η Vodafone πλέον δίνει κωδικούς, αλλά πρέπει να στήσεις χωριστό VLAN:

    WWW.VODAFONE.GR

    Μάθε πώς να συνδέσεις το εξοπλισμό που δεν έχεις προμηθευτεί από την Vodafone

     

    3. Από Nova περιμένουμε εντός του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις φήμες.

    και να τους δωσει ή να τους παρεις δεν ξερω κατα ποσο θα παιξει λογω του dhcp id κτλ. σε cosmote ναι ολα ειναι πολυ πιο ευκολα.τα Fritz παιρνουν αυτοματα αλλα ετσι και αλλιως η cosmote τα εδινε εδω και πολυ καιρο και εχει το πλεονεκτημα οτι παιζει στο 835. σε vodafone το fritz λενε οτι τραβαει τα νουμερα αλλα πρεπει να αλλαξεις τον server μονο.αλλοι λενε οτι επαιξε κατευθειαν. εναλλακτικα καποιοι πηραν τα στοιχεια και το σεταραν manually αν και πλεον θα πρεπει να τους δωσει.

    On 11/27/2023 at 5:42 PM, kathiki said:

    Ο προηγούμενος κάτοχος του το χρησιμοποιούσε κανονικά. Θέλω να πιστεύω πως είναι μια χαρά σεταρισμενη η συσκευή. Πάροχος σε μένα είναι ο ΟΤΕ οπότε λογικά από κωδικούς δεν θα έχω θέμα και γενικότερα τις SIP ρυθμίσεις.
    Ας περάσουμε στη συνδεσμολογία. Που θα συνδεθεί πάνω στο fritz το ethernet καλώδιο από το cisco για να πάρει τον αριθμό της γραμμής η συσκευή; 

    το ethernet παει μονο σε ethernet.

    On 11/27/2023 at 6:27 PM, kathiki said:

    Ως voip λες να το προσθέσω  αν κατάλαβα καλά; 

    ναι εννοει να αφησεις το fritz να παρει τα στοιχεια του voip το οποιο το κανει διοτι παιζει με cosmote και μετα να βαλεις το cisco ως εσωτερικο νουμερο.δεν το εχω δοκιμασει αυτο. βεβαια μπορεις ακομα και με fritz!fon να παιξεις και να μην βαλεις το cisco.μπορειςνα στησεις μινι τηλεφωνικο κεντρο με το dect base station του Fritz.

    αν δεν τα παρει αυτοματα την πρωτη φορα το fritz απλα μιλας με support και λογικα οταν πληκτρολογησεις το νουμερο σου και πριν προλαβεις να μιλησεις με agent θα στο εχει φτιαξει.αλλιως τα κανει το support .

  7. 1 hour ago, minast said:

     

    Δεν είναι τόσο απλό, τα Cisco 7940 έχουν τις... ιδιαιτερότητές τους ;)

    Ακόμη και με SIP firmware χρειάζεται να τους περάσεις DHCP options, TFTP server, configuration file, κλπ.
    Η απλή απάντηση είναι ότι εάν μπορείς να το κάνεις να δουλεύει ως εσωτερικό τηλέφωνο με το fritz, τότε μπορείς να το ρυθμίσεις και για εξωτερικές κλήσεις (είτε απευθείας είτε μέσω του fritz).

    αν θελει tftp για να κατεβαζει το config καθε φορα ναι θα ειναι πιο δυσκολο. ip ναι θα πρεπει να παρει απο dhcp αλλα αυτο δεν ειναι τοσο δυσκολο.το θεμα το μεγαλο θα ειναι σε παραξενους παροχους οπως η nova που περναει την τηλεφωνια απο αλλο vlan id και ακομα χειροτερα εχει ενα dhcp id .δεν ειναι οπως σε cosmote που βγαζεις την τηλεφωνια απο το interface του internet.  για αυτο και δεν βλεπεις  ατομα να σεταρουν τηλεφωνια σε forthnet ,wind(ουτε καν σe fxs) (πλεον nova). δεν εχω σεταρει cisco voip. avaya ειχα δει.

     cisco μονο σε routers και μια φορα σε spa adapter.

  8. On 11/27/2023 at 2:42 PM, kathiki said:

    Κατ´ αρχάς ευχαριστώ για την απάντηση. Ο πάροχος, θα δώσει στοιχεία, αυτό είναι το μόνο εύκολο. Είχα την εντύπωση ότι χρειάζεσαι κωδικούς SIP από πάροχο στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιείς δικό του ρούτερ. Απ ότι καταλαβαίνω από τα λεγόμενα σου όμως τα στοιχεία αυτά μπαίνουν μπαίνουν στο sip configuration του Cisco. 

    ολα θα μπουν στο cisco.sip server.username  password κτλ κτλ.οποτε τα θες ολα.τα βασικα ειναι τα 3 πιο πανω.σε nova πχ δεν θα παιξει για πολλους λογους εκτος αν αλλαξαν κατι τωρα λογω εεττ.

     

    *αλλο τα στοιχεια του internet και αλλο τα στοιχεια username/password και οι sip servers της τηλεφωνιας. εννοειται οτι αμα δεν σεταριστει το router αυτοματα απο τον παροχο ( πχ λογω οτι εχεις παρει καποιο third party που δεν το υποστηριζει) θα πρεπει ολα να μπουν manually από σένα ειτε στα δωσει ο παροχος ειτε τα παρεις με καποιο πλαγιο τροπο απο το router. αν βαλεις sip phone τοτε αντι για το router θα πρεπει να περαστουν στο sip phone

  9. On 11/27/2023 at 10:29 AM, kathiki said:

    Καλημέρα να ρωτήσω εάν είναι εφικτό να δουλέψει πάνω σε frtitz 7590 AX ένα IP phone cisco (7940, SIP firmware) με τον αριθμό της τηλεφωνικής γραμμής; 

    to ip phone το μονο που θελει ειναι  internet. οι  sip servers κτλ μπαινουν στο ip phone  οποτε γιατι να μην παιξει?αρκει ο παροχος να σου εχει δωσει στοιχεια και να περασει η τηλεφωνια απο το vlan που πρεπει

  10. On 5/28/2023 at 3:04 PM, Στέλιος Παττακός said:

    Σε γραμμη Vodafone Onenet (επαγγελματική) εχει δοκιμασει κανεις αν κατεβάζει τηλεφωνία?

     

    δυσκολο να εχουν διαφορετικους  servers για την τηλεφωνια τω επαγγελματικων πελατων οποτε θεωρητικα θα πρεπει να παιξει ειτε αυτοματα ειτε να ζητησεις εσυ τα στοιχεια για να τα περασεις

  11. On 4/6/2023 at 8:17 AM, astrolabos said:

    και εγώ τα 2400 έχω. Το ίδιο με την Αγάπη. Τα έβαλα και τα ξέχασα. Και σε συνδιασμό με το 7590 πλέον το ίντερνετ πέφτει όταν πέφτει το ρεύμα στο DSLAM και ποτέ άλλοτε. Είμαι εντυπωσιασμένος!

    μια χαρα

    On 4/8/2023 at 7:49 PM, Nektar2018 said:

    Το γλυκοκοιταζω αν και τα 120+€ μου καθονται καπως...

    οτι πληρωνεις παιρνεις και τα αξιζει τα λεφτα του

    On 4/8/2023 at 8:11 PM, GeorgeVasil said:

    Για σοβαρο WiFi εκει καπου θα δωσεις.

     

    Στα ιδια λευτα με WiFi 6:

     

    Το διπλο Tplink ειναι ψιλο σαψιο

     

    To Unify 6 Lite - Pro εχει πανω κατω τα ιδια λευτα και ειναι το ιδιο αξιοπιστο.

     

    Αυτο παιρνει και 2 Lan αν εισαι σκληροπυρηνικός.

     

    θα ηθελα να δω ενα iperf με 2,5 gbit ethernet αν υπαρχει δυνατοτητα..

    και τα ubiquiti δυνατα και με την αναλογη τιμη και αυτα.

  12. να μας πει και ο @astrolabos την εμπειρια του εστω και με αλλα μοντελα.

     

    1 hour ago, karmen1983 said:

    Πολύ καλό Άλεξ!!!!

    Δεν εχω το 3000 αλλά το 2400 επι τρία τεμάχια. Πραγματικά από την ώρα που μπήκαν κ σεταριστηκαν δεν ξανά ασχολήθηκα ποτέ! 

    μια χαρα.να εχεις την ηρεμια σου και οχι να ασχολεισαι με το δικτυο. σιγα σιγα ολα θα παρουν και το 7.50 το firmware

  13. 23 hours ago, GeoF1 said:

    Καλησπερα.

    Πολυ ομορφη παρουσιαση.

    Εχω το 5530 fiber σε 1gbps συνδεση.

    Εχω το 1200ΑΧ αλλα και το απλο 1200 μαζι.

     

    Υπαρχει περιπτωση το παλιοτερο 1200 να <ριχνει> την ποιοτητα-ταχυτητα σε ολο το δικτυο?

    Γιατι παρατηρω καποια θεματακια?Οταν ειμαι σε εκεινα τα δωματια.

     

    Επισης το 1200 ξαφνικα αλλαξε ονομα (Android)1200-1200.thumb.PNG.06f3d568cd470a16d9c1fd2594e6a6b4.PNG

    to ενα fritz!repeater εχει κλειδωσει στα 720 και το δευτερο μαλλον λογω αποστασης παρα λογω οτι ειναι πιο παλιο εχει κλειδωσει στα 390. το ενα Repeater απο το αλλο ειναι ασχετο αφου και τα δυο παιρνουν απο το Fritz!box. το android καποιος το εβαλε αλλα μπορεις να το αλλαξεις ή να το μηδενισεις και να το ξανασεταρεις απο την αρχη.στην πραξη βεβαια δεν προκειται να παιξεις 720 Mbit στο πρωτο ουτε 390Mbit στο δευτερο. οι ταχυτητες θα ειναι μικροτερες.για σενα που εχεις 1 gbps μια καλη λυση ειναι να παιζουν ως access points και οχι ως repeaters. επισης οχι δεν πρεπει να σου ριχνει την ταχυτητα σε ολο το δικτυο.απλα αν συνδεθεις στο 1200 που εχει Link 390mbit οι ταχυτητες που πετυχαινεις θα ειναι μικροτερες απο το fritz!box αλλα και μικροτερες απο το 1200ax

    • Like 1
  14. 2 λεπτά πριν, το μέλος ERPETOS έγραψε:

    Ευχαριστω πολυ , μπορεις σε παρακαλω να μου γραψεις οδηγιες για το πως να αλλαξω  DNS στο  Fritzbox 7590? 

    https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=change+dns+fritz+box+7530

     

    Click "Internet" in the FRITZ!Box user interface. Click "Account Information" in the "Internet" menu. Click on the "DNS Server" tab.
    ...
    If you want to configure other DNSv6 servers:
    1. Enable the option "Use other DNSv6 servers".
      1. Enter the IP address of the DNSv6 server in the "Preferred DNSv6 server" field.
  15. 9 ώρες πριν, το μέλος ERPETOS έγραψε:
    Καλημερα, καλη Κυριακη, Θα ηθελα μια βοηθεια . Εδω και καποιες μερες εχω το Fritzbox 7590 ρουτερ  με τις συνδεσεις ολα οκ, το ιντερνετ ειναι σταθερο χωρις αποσυνδεσεις. Το προβλημα που εχω ειναι οτι σε διαφορα Speedtest που κανω με διαφορες συσκευες iphone-Mac-TvBox -Laptop σε ολες η ταχυτητα ειναι πεσμενη , φτανει με το ζορι στα 24-25, εχω Cosmote 50αρα και πριν με το ρουτερ του ΟΤΕ δεν επεφτε κατω απο 40. Εχω δοκιμασει και με καλωδιο εθερνετ με απευθειας συνδεση του Laptop πανω στο ρουτερ αλλα η ταχυτητα ειναι το ιδιο 24-25. Η καλωδιωση ειναι το ιδιο δεν εχω αλλαξει κατι. Θα  παρακαλουσα αν γνωριζει  καποιος ποια ρυθμιση μπορει να γινει στο ρουτερ για καλυτερη ταχυτητα?  Ευχαριστω πολυ!!!
     
     
     
     
     
     

    σηκωσε σε print screen ποσο συγχρονιζεις. Λογικα εχει πεσει ο συγχρονισμος σου κοντα στα 30 mbit για να κατεβαζεις τοσο ακομα και με ethernet

  16.  

    EN.AVM.DE

    FRITZ!OS 7.50 makes the digital home faster and smarter – over 150 new features and improvements await you.

    Το FRITZ!OS 7.50 έχει βγει για το FRITZ!Box 7590 και σιγά σιγά θα βγεί και για τα υπόλοιπα FRITZ!Box , FRITZ!Powerlines, FRITZ!Repeaters. Με πάνω από 150 νέα features και βελτιώσεις.

     

    • Like 2
  17.  

    EN.AVM.DE

    FRITZ!OS 7.50 makes the digital home faster and smarter – over 150 new features and improvements await you.

    Το FRITZ!OS 7.50 έχει βγει για το FRITZ!Box 7590 και σιγά σιγά θα βγεί και για τα υπόλοιπα FRITZ!Box , FRITZ!Powerlines, FRITZ!Repeaters. Με πάνω από 150 νέα features και βελτιώσεις.

     

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.