Jump to content

AimiliosK

Premium Members
  • Posts

    68
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by AimiliosK

  1. Για να σας δωσω την πλήρη εικόνα το συνολικό budget που μου εχουν δώσει είναι τα 1500 euro. Από τα οποία πρέπει να αγοράστουν: ενα gaming pc με οθόνη και ηχεία (θέλουμε ποιοτικά ηχεία, άρα υπολογίζω στο 60άρι, 2.1 κατά προτίμηση) και ένα καλό laptop για μεγάλο άνθρωπο το οποίο το θέλει για απλή αρά μακροχρόνια χρήση και να είναι αρκετά ποιοτικό. Εγώ σκέφτηκα το συγκεκρίμενο : DELL Inspiron 3542 i5-4210U/8GB/1TB Notebooks 14.6" - 16.7" Αγορ λόγω ότι θα κρατήσει σίγουρα μία πενταετία λόγω δυνατοτήτων αλλά και λόγω των 2 χρόνων του Next Business Day. Άρα μας μένουν 930 για το gaming pc. Μέιον περίπου 270 για οθόνη και ηχεία πάμε στα 670 καθαρά για τον υπολογιστή. Άρα από ότι καταλαβαίνεται είναι πολλοί οι συναδιασμοί οι οποίοι μπορεί να γίνουν....

    Φαντάζομαι θα πρέπει να βρώ δύο λύσεις, μία όπου το laptop θα κοστίζει λιγότερα, περίπου στα 300 ευρω, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα αξίζει τα λεφτά του και πόσο θα του κρατήσει ώστε να πάνε + 270 ευρώ στο gaming πισι ή η άλλη λύση να φτιαχτεί μία σύνθεση για το πισι περίπου στα 670 ευρώ. Υπάρχει κάτι ποιότικό σε laptop σε μικρότερη τιμή, δηλαδή στα 300 με 350 ευρώ? (Σιγουρα θα πρέπει να έχει ενσωματωμένα windows )

  2. Πιστεύω πως αν το παιδί είχε κολλήσει το μικρόβιο, θα είχε ξεψαχνίσει περιοδικά και ίντερνετ για να παραγγείλει μόνο του σύνθεση. Οπότε, μάλλον με το O/C δεν το έχει. Και μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά θέλει να ξέρει τι κάνεις και τι αλλάζεις και μέχρι πόσο σε παίρνει και πώς να κάνεις troubleshooting τα διάφορα BSODs που βλέπεις ή whatever. Αν μας έπαιρναν τα λεφτά, θα έβαζα κι εγώ ξεκλείδωτο 4690K και Z97 μητρική. Τώρα όμως ο i5-44(3/4/6)0 είναι μια χαρά.

    Η LG είναι μια χαρά. IPS full HD με LED backlight με 150 ευρώ πριν 3 χρόνια δεν υπήρχε περίπτωση να βρεις πουθενά. Με το κόστος των AH-IPS πάνελ πλέον είναι παντού. Για γενική χρήση θα τον καλύψει. Μόνο που δεν ξέρω σε τι επίπεδα κυμαίνεται το IPS glow της, αλλά σε τέτοια τιμή νομίζω δεν μπορείς να έχεις πολλές απαιτήσεις.

    Όσο για την κάρτα γραφικών για CoD: Ghosts, οι επιλογές σου περιορίζονται σε NVIDIA αν θες να χρησιμοποιήσεις όλα τα features που υποστηρίζει το παιχνίδι. Η 760 είναι μια χαρά σ'αυτά τα λεφτά. Εκτός αν δώσεις 100~150€ παραπάνω και πας σε GTX 970 (αν και είναι out of stock παντού ακόμα).

    Από τις κόκκινες στο budget σου είναι: R9 270X, 280 και με κάνα 20άρι εκτός budget 280X. Καθεμιά είναι value for money για την απόδοσή της. 290 δε σε συμφέρει να αγοράσεις, πας κατευθείαν σε GTX 970 που την κατατροπώνει σε όλους τους τομείς.

    Αν θες να δεις πως τα πάει η καθεμιά στο CoD, τσέκαρε εδώ: Call Of Duty: Ghosts, Ultra Quality, 1920x1080

    Δες και την προηγούμενη σελίδα για πιο αδύναμες κάρτες.

    That said, το CoD Ghosts δεν ειναι και το πιο optimized παιχνίδι για PC. Έχει τρελό time variance σε όλες τις κάρτες. Δε θα διάλεγα κάρτα γραφικών με βάση αυτό το παιχνίδι ποτέ. Προσωπικά θα πήγαινα σε 280X με βάση το παραπάνω budget.

    Αρχικά σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Τα δυσκολότερα έπονται... Κατά πάσα πιθανότητα το budget θα πρέπει να μειωθεί κατά 200 ευρώ δηλαδή πάμε στα 800 + ότι για οθόνη θα ήθελα να μεταβώ σε αυτήν LG 25UM65P Οθ γιατί πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά της και με το παραπάνω.

    Και τίθεται το μεγάλο ερώτημα, μπορεί να υπάρξει αξιοπρέπες gaming pc με 600 euro? Η θα πάει άκλαφτο.. ?

  3. Χμμμ... για τσέκαρε:

    21e2ukx.png

    Κράτησα την οθόνη, μιας και δεν ξέρω με ποια κριτήρια την επέλεξες αλλά και γιατί δε θα έκοβα κι άλλο 'κει. Επίσης κράτησα την GTX 760 γιατί ενδιαφέρεται για CoD που χρησιμοποιεί PhysX. Θα μπορούσες να πας σε R9 280 που θα ήταν πιο γρήγορη για τα υπόλοιπα games.

    Τον SSD σου τον άλλαξα με 128άρη, δεδομένου ότι θα έχει άφθονο χώρο στον HDD. Το λειτουργικό και οι βασικές εφαρμογές πάνω από 30GB δε θα πιάσουν. Από κει και πέρα έχει γύρω στα 70GB διαθέσιμα για τα παιχνίδια που θα παίζει συχνότερα (ένα 25% πρέπει να μείνει ελεύθερο για τη βέλτιστη λειτουργία του δίσκου) και τα υπόλοιπα μπορεί να τα βάλει στον HDD. Το μόνο αντίκτυπο που θα έχει θα είναι στο αρχικό loading, δεδομένου ότι το caching θα γίνεται στον SSD. Στα FPS καμία διαφορά. Σημειωτέον ότι είναι ο 840 Pro με τα 5 χρόνια εγγύηση που είναι πιο γρήγορος από τον EVO και δεν πάσχει από τα γνωστά προβλήματα με τα παλιά αρχεία.

    Η RAM που διάλεξα είναι λίγο φθηνότερη και πιο γρήγορη από αυτή που είχες διαλέξει.

    Δεν υπάρχει λόγος να ξοδευτείς για τον Caviar Black. Ο δίσκος της Seagate είναι και γρήγορος και αθόρυβος. Θα τον καλύψει σίγουρα.

    Με την H97 δε χάνει τη συμβατότητα με τους Broadwell και εφόσον δεν αγοράζει ξεκλείδωτο CPU, όποιοι περιορισμοί στο O/C δε μας ενδιαφέρουν.

    Εφόσον δεν μας ενδιαφέρει το O/C, οτιδήποτε πέρα του i5-4430 δεν προσφέρει σημαντικό boost στο framerate, ειδικά σε single GPU configurations. Έβαλα τον 4460 γιατί είχε 2 ευρώ μόνο διαφορά. Αλλά τώρα που το ξανακοιτάω, βγήκαμε για 2 ευρώ πάνω από το budget, οπότε αν θες να τα κόψεις, κόψτα από τη CPU.

    Ένα Bronze 600άρι τροφοδοτικό είναι αρκετό για το σύστημα. Δε χρειάζεται να πας σε Gold.

    Το Thermaltake είναι κουτάρα και θα σου μείνουν μερικά ακόμη €€ στην τσέπη.

    Ελπίζω να έδωσα μερικές ιδέες :)

    ΥΓ: Φαίνεται με πρόλαβε ο potis. Αντί για τον 840 Pro, μπορείς να βάλεις τον Crucial που προτείνει. Το σημαντικό είναι να έχει SSD ως δίσκο συστήματος πάντως!

    Την οθόνη την επέλεξα με το κριτήριο, ότι ήθελα μία 24αρα full hd , ips με τουλάχιστον 5ms απόκριση για τα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα δεν έκανα κανένα σοβαρό ψάξιμο για αυτήν ώστε να μην ξεφύγω και άλλο σε λεφτά. Τώρα άμα έχετε καμία ιδέα για άλλη οθόνη που είναι ακριβότερη (όχι κατά πολύ) αλλά να αξίζει τα λεφτά της η ότι έχω κάνει την επιλογή με λάθος κριτήρια προφανώς είναι ανοιχτός ώστε να ακούσω τις προτάσεις σας.

    Όσο για την κάρτα γραφικών, πηγαίνω σε μαύρα μεσάνυχτα.... Έχω να αγοράσω κάρτα γραφικών εδώ και 6 χρόνια με αποτέλεσμα να μην ξέρω τι υπάρχει στην αγορά. Κάτι έχω ψιλοδεί στο forum ότι βγαίνουν νέες κάρτες γραφικών και ότι κάποιες θα πέσουν τιμή αλλά δεν έχω ιδέα τι. Άμα μπορείτε να διαφωτίσετε πάνω σε αυτές θα ήμουν ευγνώμων.

    Για τον Ssd θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά να βάλω τον crucial η τον evo pro που αναφέρθηκε.

    Όσο για το o/c και την επιλογή της μητρικής και του επεξεργαστή, ο υπολογιστής προορίζεται για παιδί 15 χρονών. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να κάνει o/c στον υπολογιστή ώστε να επιλέξω ξεκλείδωτο αλλά επίσης δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι το o/c στις μέρες μας ώστε να μην χρειάζονται ιδιαίτερα σημαντικές γνώσεις. Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας

  4. Καλησπέρα σε όλους σας, μου έχει ανατεθεί από γνωστό μου να φτιάξω ένα gaming pc με μέγιστο κόστος τα 1000 ευρώ. Η σύνθεση που έχω στο μυαλό μου είναι παρακάτω αλλά δυστηχώς έχω ξεφύγει από το budget κατά 120 ευρώ και έτσι ψάχνω να δω από που θα κόψω.... :) Από ότι έχω μιλήσει με το παιδί αυτό που θέλει είναι να παίζει το τελευταίο Call of Duty σε όσο δυνατόν υψηλότερα γραφικά γίνεται.

    Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας

    Η σύνθεση μου :

    LG 24MP55HQ-P 24'' LED MONITOR FULL HD BLACK -

    RAIJINTEK AGOS MIDI-TOWER BLACK -

    CORSAIR CMZ8GX3M1A1600C9 VENGEANCE 8GB DDR3 1600

    SUPER FLOWER GOLDEN GREEN HX SERIES 650W (SF-650P14XE) -

    ASROCK Z97 PRO3 RETAIL -

    SAMSUNG MZ-7TE250BW 840 EVO SERIES SSD 250GB 2.5'' SATA3 -

    WESTERN DIGITAL WD1003FZEX CAVIAR BLACK 1TB SATA3 -

    ASUS GTX760-DC2OC-2GD5 2GB DDR5 PCI-E RETAIL -

    INTEL CORE I5-4590 3.30GHZ LGA1150 - BOX -

    LG GH24NSB0 SUPER MULTI DVD-REWRITER SATA BLACK -

  5. Λόγω επαγγέλματος έχουν περάσει πάρα πολλές μητρικές και κάρτες γραφικών από τα χέρια μου, και δεν έχουν αυτοκόλλητο στο κουτί, οι περισσότερες θα έλεγα. Εκτός από κάποιες πολύ ακριβές. Επίσης στην Ελλάδα δεν έρχονται όλες συσκευασμένες αλλά τις συσκευάζουν εδώ οπότε εκεί μπορεί να γίνουν πολλά...Εγώ πάντως δεν είχα πρόβλημα με το eshop ποτέ αλλά κάνω πάντα παραλαβή από το κατάστημα. Και σε οτι πρόβλημα είχα με εξυπηρέτησαν άψογα. Παίζει ρόλο και το ίδιο το κατάστημα.

    Καλά η αλήθεια είναι ότι σε 3 καταστήματα eshop που έχω παραλάβει η εξυπηρέτηση είναι τα ζώα μου αργά. Λες και τους έχεις κάνει τίποτα. Τώρα πιο είναι αυτό το μαγικό κατάστημα eshop που εξυπηρετεί σωστά πραγματικά πολύ θα ήθελα να το μάθω :)

  6. 2 σελιδες που υπαρχουν αυτα που βρηκα ειναι για πλαισιο, multirama και το συγκεκριμενο thread που μιλαμε. Μηπως υπαρχει και καποιο αλλο για το eshop που δεν το ειδα? Παντως επειδη δουλευα σε eshop κατάστημα (οχι το γνωστο eshop) αυτά που έχουν δει τα μάτια μου δεν είναι τίποτα σε σχέση με αυτα που περιγράφονται εδώ μέσα.

  7. υπάρχει κάποιο thread όπου να υπάρχει γενικά σχολιασμός για καταστήματα στην ελλαδα? Γιατι χωρις να θέλω να σε θήξω το να παίρνω την γνώμη μόνο από ένα άτομο είναι σαν να παίζω προπο (Εννοω οτι ετσι βλεπω μονο την μια πλευρα του νομισματος)

  8. H ακύρωση online πριν παραλάβεις γιατί άλλαξες γνώμη είναι το μόνο εύκολο. Εσύ το σώζεις εύκολα το πράγμα.

    Έχω πάρει 2 pc από το eshop χωρίς πρόβλημα.Το ένα πριν 6 χρόνια το άλλο πριν 6 μήνες, χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα. Το θέμα είναι ακυρώνεις την παραγγελεία και το παίρνεις απο που?

  9. Δε το δοκιμασα αλλα απο τη στιγμη που κολλαει και παγωνουν ολα θα εμενε ο task ανοιχτος?

    έχε τον ανοιχτό σε μία γωνία για να δεις μήπως πριν το πάγωμα υπάρχει καμία περίεργη κίνηση 2-3 δευτερόλεπτα πριν κολλήσει. Εννοώ να ανεβεί πολύ απότομα η χρήση μνήμης ή cpu. Εγω είχα πάρει έναν ιό που όποτε συνδεόμουνα στο internet ξαφνικά δέσμευε όλη την μνήμη και δεν κινούταν φύλλο.

  10. Ο υπολογιστής έγινε παραγγελεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους [MENTION=31462]pnick[/MENTION] [MENTION=23268]Trexx[/MENTION] [MENTION=28685]sakinor[/MENTION] [MENTION=3559]Oric[/MENTION] [MENTION=2414]gaig[/MENTION] [MENTION=32111]xaniared[/MENTION] [MENTION=30805]Nick74[/MENTION] [MENTION=30259]das[/MENTION] [MENTION=12885]AMDakias[/MENTION] [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] για τις συμβουλές και τον χρόνο που προσέφεραν.

  11. Kαμία, ίσα ίσα με 1 ντιμάκι θα ζορίζεται και λιγότερο ο imc του επεξεργαστή. Και προς θεού, δεν είναι 10-15%, 1 - 1,5% το συζητάμε. Εγώ με ένα ντιμάκι 8αρι είμαι αυτή τη στιγμή, το άλλο μεταφέθηκε σε άλλο pc, και είμαι στα ίδια, ακόμα και στα gaming benchmarks.

    Απλά το σκέφτομαι σαν απλή λογική. Αφού η μητρική αντέχει μέχρι 32, μία στο εκατομμύριο που γίνει μια αναβάθμιση γιατι να πεταχτούν οι 2 4αρες?

  12. Και να ρωτησω και κάτι ακόμα που ψάχνω στο ίντερνετ άλλα δεν βρίσκω κάποια απάντηση. Υπάρχει καμια σημαντική διαφορά στο να βάλεις μια μνήμη 8gb σε σχέση με 2x4gb . έκτος απο το 10-15% διάφορα του dual channel;

  13. To λουλούδι το hx. Για τον adata δε νομίζω να έχει μεγαλύτερο failure rate από άλλους. Λίγο πολύ όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν αναφορικά με αυτό... Τώρα αν διαβάζεις για επιδόσεις... τη γνώμη μου σου την είπα, δικιά σου η απόφαση. Yπάρχουν μερικά parts όπως οι ram, οι ssd και οι μητρικές όπου ο ντόρος που γίνεται είναι εντελώς δυσανάλογος των μεταξύ τους διαφορών αλλά και αυτών που πραγματικά προσφέρουν στο τελικό αποτέλεσμα που λέγεται εμπειρία χρήσης Η/Υ. Π.χ θα δεις θέματα κι εδώ και σε άλλα fora "μητρική για gaming". Άντε εξήγα τώρα ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα..

    Το θέμα επιδόσεων το ξέχασα, για θέμα αξιοπιστίας αναφέρομαι

  14. Επίσης ανάμεσα από αυτά τα τρία τροφοδοτικά τι προτείνεται?

    1 SUPER FLOWER AMAZON SERIES 550W (SF-550P14HE) -

    2 SUPER FLOWER GOLDEN GREEN HX SERIES 550W (SF-550P14XE) -

    3 COOLERMASTER B500 B SERIES 500W PSU (RS500-ACABM3-E1) -

    (Επαναφέρω το θέμα με το τροφοδοτικό επειδή ψάχνω ακόμα απο κάπου να κόψω ευρώ, και όπως και να το κάνουμε το coolermaster σε σχέση με το superflower έχουν διαφορά τιμής στα 32 ευρώ)

    ( [MENTION=23268]Trexx[/MENTION] Για τον adata διαβάζω τα χειρότερα στα φορουμς)

  15. Μην κόψεις από την μνήμη και μην κοιτάς τα νούμερα στους ssd. Όλοι ίδιοι είναι στην πράξη. Αν καταφέρεις να βρεις πραγματικές διαφορές όχι μόνο ανάμεσα σ αυτούς αλλά και σε ακριβότερα μοντέλα σε σχέση με το απολύτως φτηνότερο, σου χαρίζω τον δικό μου :)

    Πέραν αυτών, το write του adata το οποίο μάλλον σου φάνηκε αργό, δεν μπορεί να σου χρησιμεύσει έτσι κι αλλιώς. Γιατί για να πιάσεις αυτό το νούμερο ή το μεγαλύτερο που έχουν άλλοι, χρειάζεσαι 2 ssd ώστε να γράφεις από τον έναν στον άλλον.

    Την σύγκριση την πήρα από αυτό το site: UserBenchmark: Kingston SSDNow V300 240GB vs Samsung 840 Evo 250GB

    Το καταλαβαίνω αυτό που μου λες για την ταχύτητα εγγραφής αλλά δυστηχώς δεν μιλάμε μόνο στην ταχύτητα εγγαφής ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Θα το διαπιστώσεις και μόνος σου (και να φανταστείς ότι η σύγκριση που παραθέτω είναι με τον kingston που ειναι γρηγορότερος από τον adata.Φαντάσου τι διαφορές υπάρχουν με τον adata). Τώρα από που θα κόψω ένας θεός ξερει :p

  16. Το 200R το έχεις κοιτάξει; https://www.skroutz.gr/s/2601228/Corsair-Carbide-200R.html

    Το έχω και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.

    Άμα δεν υπήρχε το zalman στα 14 ευρώ πιο κάτω η επόμενη επιλογή θα ήταν το Corsair 200R. Αλλά είναι στα 14 ευρώ πιο πάνω + ένα ανεμιστηράκι λιγότερο. (Μιλάω για τιμές e-shop)

    [MENTION=23268]Trexx[/MENTION] Και εγώ από τον ssd πίστευα ότι θα κόψω το budget αλλά ρε πούστη μου αυτοί οι 2 είναι τα ζώα μου αργα :p σχεδόν -50% σε όλες τις ταχύτητες. Με βλέπω να βάζω 4gb μνήμη ώστε να κόψω από εκεί και μετά όταν ευκαιρούν χρήματα να προστεθούν και άλλες.

  17. Ωραία. Αν έχεις ψάξει το Zalman και σου αρέσει, ΟΚ. Δεν τα έχω σε πολύ υπόληψη, αλλά δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Αν μπορείς να κάνεις μια υπέρβαση 8-9€ στο κουτί σε σχέση με το Zalman, δες αυτό RAIJINTEK AGOS MIDI-TOWER BLACK - . Έχει γίνει και review εδώ στο Lab. Πολύ καλό κουτάκι.

    Το έχω δεί και το ζαχάρωνα.... αλλά δυστηχώς θα είναι ελλάδα από 31 Ιουλίου και μετά και το pc κανονικά έπρεπε ήδη να το εχω παραγγείλει. Διαφορετικά το raijinetk θα επαιρνα.

  18. Ναι. Το κουτί που επέλεξα παίρνει μόνο mATX μητρικές. Είναι στενό το περιθώριο στο budget. Το κουτάκι αυτό είναι πολύ τίμιο για τα λεφτά του. Έχει 2 ανεμιστήρες και νομίζω ότι παίρνει και σχετικά μεγάλες κάρτες γραφικών.

    Όπως είναι και ο @Trexx, μόνο αν κόψεις χρήματα από ssd μπορείς να δείς ένα μεγαλύτερο κουτί, ώστε να χωράει και ΑΤΧ μητρική, όπως https://www.skroutz.gr/s/4869672/Asrock-H97-Pro4.html.

    Στην σύνθεση που έχω φτιάξει στην προηγούμενη σελίδα το ζαλμαν κουτί που έχω διαλέξε, παίρνει full atx μητρικές και κοστίζει 5 ευρώ παραπάνω( +1 αναμεστηράκι παραπάνω) Επιμένω για το συγκεκριμένο επειδή είδα και τους 2 σας να μου αναφέρεται για κουτι :)

    ZALMAN Z3 BLACK -

    (To coolermaster που μου προτείνεις το ειχα βάλει σε μια σύνθεση που είχα φτιάξει πριν κάτι μήνες, πολύ ωραίο κουτάκι, αλλά δυστήχως παίρνει matx μητρικες)

  19. Ωραίος ο @pnick. SSD ας δει ο φίλος κάποιον απ αυτούς: ADATA PREMIER PRO SP600 256GB 2.5'' SSD SATA3 - KINGSTON SV300S37A/240G SSDNOW V300 240GB SATA3 2.5'' RETAIL - ώστε να διαθέσει τα λίγα ευρώ που περισσεύουν σε ένα καλύτερο κουτί.

    Θα ρίξω μία ματία στους ssd. Γιατί το Zalman που υστερεί?

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.