Jump to content

SteKri

Members
  • Posts

    3
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by SteKri

  1. Ok ειναι σπαστικό που θα αναγκαστεις να κατεβάσεις τα ρολογια 5-10%.Νομίζω ότι οι ΟΕΜ δεν προλαβαν να τσεκαρουν σωστα τις κάρτες. Παρολο αυτά ελλατωματικές δεν ειναι .Καμια εταιρία δεν σου εγγυάται max gpu clock. Το κρασαρισμα συμβαίνει και σε αυτές που διαφημίζουν το max gpu clock , ελα ντε ομως που το κρασαρισμα συμβαινει πιο πάνω απο το max που διαφημίζουν.Υποτιμησαν βεβαια την κατάσταση...δε βλεπω αντικατασταση στην πααραγωγη ειδικα αν εχουν παραχθεί πολλα κομματια...μαλλον gia v-bios παμε.

    Εχει ζουμι ο Οκτωβριος....

  2. Μία ώρα πριν, το μέλος salde έγραψε:

    SteKri, αν είσαι νέο μέλος καλώς όρισες, αν είσαι παλιότερο welcome back. Δεν τσακωνόμαστε -ελπίζω- μερικές φορές η έντονη διαφωνία μπορεί να περάσει στον γραπτό λόγο ως τσακωμός.
    Δεν θεωρώ ότι έχει κάνει paper launch η Nvidia, έχει σίγουρα αστοχήσει ως προς την οργάνωση της τροφοδοσίας της αγοράς με το νέο προϊόν, αν αυτό οφείλεται σε βαθύτερο πρόβλημα στο supply chain ή είναι κάτι παροδικό θα έχει φανεί εντός 2-3 μηνών. Η υπερβολή στην παρουσίαση κι οι μεγαλοστομίες δυστυχώς είναι κοινό χαρακτηριστικό σχεδόν όλων των εταιριών, αναμενόμενο σε μεγάλο βαθμό.

    Για το παράλληλο, off topic, να δώσω δυο απαντήσεις κυρίως σε yanni, AKISS:

     

      Hide contents

    Γιάννη νομίζω υπεραναλύεις -τουλάχιστον σε ότι με αφορά- την ανταπόκριση στις ειδήσεις σου. Ποτέ δεν θεώρησα την δική σου γραφή αδιάφορη, βαρετή και παρόμοια. Προσωπικά προτιμώ να συζητάμε στις ενοτητες του forum, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα πρόσωπα των newsposters. Με καλύπτει ορισμένες φορές κι αυτό που έγραψε ο άισυ (δεν θα έγραφα κάτι εδώ αλλά μιας και βλέπω ότι γίνεται συζήτηση ακολουθώ). Το αν σχολιάσω κάτω από κείμενο του τζιντι ή δικό σου δεν έχει ποτέ για εμένα εξήγηση τύπου «ο ένας γράφει έτσι ο άλλος αλλιώς». Είναι σαφές ότι εκτιμώ και τους δυο σας όπως και τα περισσότερα ενεργά μέλη, ανεξαρτήτως ρόλων εντός φόρουμ, ανεξαρτήτως διαφωνιών στον τρόπο που μπορεί να βλέπουμε κάποια πράγματα, ειδικά hardware και κατασκευαστές.

    Άκη η στενώς εννοούμενη είδηση στα πρόσφατα με τις GPU, στα δικά μου μάτια είναι 10 γραμμές. Η εταιρεία ανακοίνωσε τις τάδε κάρτες, αυτές οι προδιαγραφές, αυτό το MSRP και τέρμα. Εντελώς ουδέτερο αν παραλείψουμε τις διακηρύξεις του κατασκευαστή, αρκετά μεροληπτικό -εις βάρος μάλιστα των καταναλωτών και της «αλήθειας» αν συμπεριλάβουμε ασχολίαστες τις διακηρύξεις κάθε κατασκευαστή. Ως προς αυτό μου αρκεί ο όποιος newsposter να μην κάνει λάθη στην «μεταφορά» του δελτίου τύπου της εταιρείας ουσιαστικά. Μην μου γράψει λάθος τις προδιαγραφές, τα μοντέλα κλπ.

    Τα πραγματικά ενδιαφέροντα σημεία συζήτησης έπονται της σκέτης ανακοίνωσης. Τα ρηβιούς, τα συγκριτικά, οι εκτιμήσεις για το τι γίνεται στην πραγματικότητα στην αγορά, τα σχόλια για τις πραγματικές τιμές, τις διαθεσιμότητες, το μέλλον της εταιρείας, την χρησιμότητα ή όχι του προϊόντος, το αν αξίζει ως αγορά και για ποιον, όλα αυτά κι ότι άλλο φανταστείς, στα δικά μου μάτια επαναλαμβάνω, λογίζονται ως απόψεις. Το να μου εμφανίσεις εδώ την άποψη κάοιου τρίτου (του λίνους, του τάδε, του δείνα) δεν είναι για εμένα τεχνικά «είδηση» παρότι επιθυμώ να εμφανίζεται στο section «Ειδήσεις» του Λαμπ. Η διαφορά με την προηγούμενη παράγραφο είναι ότι εδώ δεν με ενοχλεί να μην είναι κάποιος αμερόληπτος. Ειδικά όταν επιτρέπεται -και συμβαίνει- κάποιος από κάτω να παρουσιάσει τον αντίλογο, μια άλλη πτυχή, ένα άλλο ρηβιού κλπ.

    Δεν καταλαβαίνω επομένως γιατί το TheLab.gr θα «πέσει στα μάτια μου» αν ο Χ newsposter εκφράσει, ακόμα και στο «κείμενο» της είδησης, άμεσα ή εμμέσως, την προτίμηση του στην μία ή την άλλη άποψη. 
    Η πραγματική αδυναμία είναι πως όλες αυτές οι «ειδήσεις» δεν είναι πρωτογενείς. Η Χ διαρροή π.χ. που παρουσιάζεται να είναι παγκόσμια πρώτη αποκλειστικότητα του συντάκτη. Αυτό όμως οφείλεται στην χώρα κυρίως (μέγεθος αγοράς, γλώσσα, βάθος αγοράς, οικονομική ισχύς) παρά στην δυνατότητα του συντάκτη/αρθρογράφου. 

     

    Σε ευχαριστώ για το καλοσορισμα.Οκ δεν ειμαστε και μεσα στην εταιρια για να ειμαστε σιγουροι για οτιδηποτε.Παντως μου κανει μεγαλη εντυπωση αυτο το γρηγορο launch...καπως προχειρο και με πολλες εκρεμμοτητες...

  3. Δεν καταλαβαίνω γιατι τσακώνεστε για εταιρίες που βγαζουν χρήμα απο εσας.Ειδικα ο gdp77 υπερασπίζεται την nvidia λες και έχει μετοχές σε αυτήν ή είναι ο γιος του jensen.

    Πρωην κάτοχος 2080 super περιμένω και την amd για να αγοράσω καρτα για 1440p ανάλυση.Κάποια ενδιαφέροντα πράγματα πρέπει να σημειώσουμε :

     H nvidia με ενα τεραστιο hype εκανε launch χωρίς προιοντα...μονο οι reviewers ειχαν, τυχαιο? δε νομιζω...μετα ακουσαμε ψιθυρους για ti , για 20gb καρτες κτλ...δηλαδή μας λεει εμεσσα μην αγοράσεις ακομη περίμενε...μαντεψε ποιον περιμένει...την amd.

    Aν είχε δώσει απο την αρχή  20gb στην rtx3080 θα την ειχαμε αγοράσει χθες...δεν ηθελε, περιμενει και την amd για να κανει τις αναλογες κινήσεις.

    Τωρα τι περιμένουμε απο την amd?

    Καλυτερο power management λογω 7nm λιθογραφιας,πολυ μνημη, μαλλον ψηλότερους χρονισμους στα ρολογια και επιδοσεις για την ναυαρχίδα της κοντα στην 3080 , πολυ κατω απο αυτην θα ειναι σιγουρα αποτυχια.Τελος και σιγουρα πολυ καλη τιμή. Απο ερωτηματικα .εχουμε απειρα..απο drivers μεχρι...οτι θελεις

    Ενα ειναι σιγουρο οτι έχει ενδιαφερον ο Οκτωβριος και σιγουρα καποιος θα περιμενει ισως και τον Νοεμβρη για να αγοράσει το μεγιστο για την τσεπη του.

    • Like 2
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.