Jump to content

Inspace2

Members
  • Posts

    2
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by Inspace2

  1. On 7/10/2018 at 4:32 PM, pnick said:

    Συμφωνώ με τον @GoMaR αν και εγώ έχω πέσει στην ίδια παγίδα στο παρελθόν βλέποντας έργα άλλων και που δεν υπήρχε περίπτωση να τα πλησιάσω ποτέ, επειδή χρειάζεται απόλυτη αφοσίωση και ατελείωτες ώρες δουλειάς, που εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να διαθέσω. Για ερασιτέχνης πάντως δεν έχω παράπονο, έφτασα σε κάποιο σημείο ικανοποιητικό για μένα. 

     

    Είμαι από κινητό, αλλά έχω μερικά renders στο αρχείο. Ανεβάζω ένα έργο που έκανε καλή εντύπωση στην κοινότητα των blender artists. 

    Αυτό που μου άρεσε στο blender, πέρα από τις δυνατότητες του προγράμματος και το γεγονός ότι είναι open source και δωρεάν, είναι η τεράστια κοινότητα που το περιβάλλει και το εξελίσσει, καθώς και το ατελείωτο υλικό που υπάρχει και μπορεί να βοηθήσει ακόμα και ερασιτέχνες όπως εγώ να προχωρήσουν αρκετά από μόνοι τους.

     

    Bath 12 final post PS.jpg

    Πολύ ωραία δουλειά! Μπράβο.  Το μόνο που θα ήθελα εγώ λίγο πιο "δυνατό", θα ήταν το σόκορο του τζαμιού...(ίσως να είναι βέβαια και προσωπικός μου ψυχαναγκασμός..). Υπέροχη δουλειά πάντως!

    • Like 1
  2. On 7/8/2018 at 10:07 PM, pnick said:

    Επειδή παρατήρησα πως δεν υπάρχει σχετικό θέμα, είπα να ξεκινήσω ένα, για να ανεβάζουμε σχετικό υλικό. 

    Η δική μου ενασχόληση είναι καθαρά ερασιτεχνική, αλλά δουλεύω τέτοια προγράμματα αρκετά χρόνια. Η ιστορία ξεκίνησε με το Autocad 2000 πριν 20 χρόνια περίπου (στη Σχολή, Πολ. Μηχ.). Από τότε δοκίμασα αρκετά προγράμματα, ειδικά τα τελευταία 5-6 χρόνια. Μεταξύ αυτών, Archicad, 3ds max, Rhino 5 και εσχάτως Blender. Κατά καιρούς πειραματίστηκα με προγράμματα 3d sculpting, όπως το ZBrush και λιγότερο το Mudbox. 

     

    Εσχάτως, σταμάτησα κάπως να ασχολούμαι. Οι λόγοι βασικά δύο. Ελάχιστος χρόνος (λόγω πολυτεκνίας και λοιπών τρεξιμάτων), αλλά και γιατί μετά από ένα τραγικό λάθος μου (άτιμο Ccleaner...) έχασα όλη την δουλειά που είχα κάνει τελευταία στο Blender (πάνω από 9gb αρχείων, υλικών κ.λπ.).

     

    Τέλος πάντων, για αρχή ανεβάζω μια από τις πρώτες προσπάθειές μου στο Blender για φωτορεαλισμό, την εποχή που μάθαινα για τα υλικά, τον φωτισμό κ.λπ.

     

    Ελπίζω να βρεθούν και άλλοι με παρόμοια ενδιαφέροντα, για να συζητάμε τις εξελίξεις, να προβάλουμε δουλειά μας, να ανταλλάσουμε απόψεις/κριτικές κ.ο.κ.

     

    @GoMaR

     

     

    Glass_of_cold_wine.jpg

    Καλημέρα σε όλους! 

    Είμαι καινούριος στην συζήτηση. Ασχολούμαι με 3drender αρχιτεκτονικό εδώ και αρκετά χρόνια. Με ενδιαφέρει ιδιεταιρα το αντικείμενο και το αγαπώ πολύ. Χρησιμοποιούσα για αρκετά χρόνια τον vray σαν renderer. Τελευταία δοκίμασα τον corona και με κέρδισε κυρίως για την πολύ ρεαλιστική βιβλιοθήκη των υλικών του. Ομως δεν έχω ιδιέταιρες τεχνικές γνώσεις. Ο corona είναι cpu renderer. Αυτό σημαίνει ότι δεν αξιοποιώ τις δυνατότητες της κάρτας γραφικών; και επειδή ασχολούμαι επαγγελματικά, τι γίνεται με τον χρόνο; ποιος τρόπος rendering είμαι πιο γρήγορος; 

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.